PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Plin za kuhanje ( jeklenka : omrežje )

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XxRobertosxX Napisal:@Turbo sicer pa kolikor sem videl sem ravno zamudil tole brezplačno zadevo ker pač kar tako brezplačno pa spet nimajo, razen če imajo ravno takrat kako akcijo, ne vem ampak vse to niti ni tak bavbav le vedeti moraš kje je kaj da ne razdiraš in privijaš po nepotrenem. Me ni strah tega, samo nebi rad delal to ravno na slepo Wink
PS: In kje si se ti to registriral, razen da ne rabiš uporabiti "Naročilo servisnega posega"
<!-- m --><a class="postlink" href="http://extra.gorenje.si">http://extra.gorenje.si</a><!-- m -->
Vidim, pa, da to velja le za Gorenjeve izdelke iz programa Extra. Očitno sem jaz kupil takšne izdelke (Gorenje+).
Turbo verjetno bo to to.

Sem pa pogledal tole navodilo ki je bolj berljivo kot original v knjigci. Ampak vseeno so navodila nezadostna če grem razdret pri samem gorilniku ne dobim stran tiste črne okrogle plošče kot da je prilimana, pri samem gumbu pa je videti nekako takole:
[img]httpsunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/KAgHNRCunichr("46")jpg?1[/img]
V navodilih, katere link je dal @bozgom, piše na 7. strani
"Opozorilo: Ta dela sme opraviti le strokovnjak, pooblaščen od distributerja plina oziroma pooblaščenega servisa!"
Navodila so res slabo napisana, tehnično nepopolna.
Osebno, bi dal tistih 40 EUR za servis oz. priklop, kot pa sam 'prčkal'.
V najslabšem scenariju bi 'vrgel hišo v luft' , samo zato, ker se doma ni našlo 40 EUR za servis...
@Turbo saj znamo brati, hehe in ne nihče ne bo vrgel nič v luft, rabim samo nekoga da mi kaj več o tem pove, ne pa o nekih navodilih in opozorilih ki jih vidim tudi sam. Seveda se nagibam k temu servisu, samo ko vem da ko ga bom gledal bi si rekel zakaj nisem tega prej vedel? za 5min ali manj dela? Mislim otročje lahko je tole vse skupaj in ni potrebe po strašenju, jaz edino ne vem kje je tisti vijak oziroma če je to pri gorilcu kako se torej pride do njega ker je tista velika črna okrogla plošča kot prilimana. Pa bi prosil za kak odgovor kakega ki je to že počel, opozoril imam pač dovolj, nisem spraševal kaj piše v navodilih, le te sem jaz prebral in vse jasno, medtem ko v praksi je pa malo drugače.
Turbo!? Sinonim za kaj točno naj bi to bilo?
Zabrisati 40 evrov skozi okno!? A jih po tleh pobirate?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Plošča nič ni zalepljena. Ko odmakneš gorilnike imaš dva vijaka s katerim je tista plošča pritrjena.
Drugače pa- imam Gorenjev štedilnik 4x plin pa je nastavitev prvega gorilnika trajala skoraj pol ure. Ostalih treh pa 5 minut vsak. Sem naredil sam pred kakšnimi tremi leti pa hiša še stoji in tudi živi smo še vsi.
Ufff, maš srečo.
A tle, na forumu, si vprašal, kaj narediti?
@Fery čudim se da si še tukaj, ker ti je zgleda španska vas če kdo kaj vpraša? Še manj pa dati odgovor, če veš? Aja tudi ti ne veš zato pa za brez veze nakladaš in se norca delaš, kaj? Se ti mogoče zdim neumen? No potem pa res ne vem, zakaj komentiraš neumna vprašanja če nimaš pametnega odgovora ali rešitve. Takole komentirati zna vsak. Ali je vprašati po novem greh?

@bozgom ja seveda vem da so tam vijaki, IN seveda sem jih odvijačil, ampak plošča črna se ne premakne pa da si bog. Zato pa sprašujem tu če je kdo to že počel in na kakšen način da nebi kaj polomil kako steklo Big Grin, ker je res skupaj tako kot bi bilo zalimano in seveda da sprašujem, ker ne vem kako je to skupaj dano.
da ogotoviš če je aparat prav nastavljen se vidi že po ognju
če gori kot bakla in rdeče potem so šobe za mestni plin priklopljene na jeklenko
če pa gori čisto malo potem so šobe za jeklenko na mestnem plinu

Mestni plin ima oznako 20/20
za jeklenko ima oznako 30/30

Pogledaš po tabeli v knjigi katere šobe so za kateri plin inna šobah so številke ,v vrečkah zraven navodil v katerih so šobe je tudi listek 20/20ali 30/30
z šobami nastaviš le maximum delovanja gorilnika .
minimum se nastavlja na Baypasuna ventilu to je pod gumbom (to je na tvoji sliki zlat vijak zgoraj levo) nastavi pa se tako da daš gorilnik na minimum in z baypasom nastaviš lep minimalen ogenj(rabiš manjši raven šraufnciger)

Pa nikar nje vijači gorilnikov iz stekla šobo vidiš na sredini gorilnika ko snameš krone ,wok pa jo ima ob strani rabiš 7 ključ
Ok hvala pepe16, torej je tisti vijak pri gumbu kot praviš za nastavitev min. ognja.
Šobe sem že zamenjal, te za jeklenko G30/30 ker notri so bili za zemeljski plin, problem je bil ko sem želel pogledati ali je poleg teh šob tudi kak vijak za nastavljanje, ker pa tista večja črna plošča ki se vije okrog šobe ko sem odvijačil 2 vijaka nikakor ni hotela odstraniti sem raje pustil da kaj ne polomim, ker ne gre stran.
Samih gorilnikov nisem imel namena šraufati Big Grin ampak zgolj da vidim kje so vsi ti nastavitveni elementi. Torej mi ostane samo tole pri gumbu da se nastavi in to je to? Če je samo to, potem res ni tak "big deal" bomo to že uštimal ko se bo plin prikloplo, je pa fajn to vedeti že zdaj, kaj me čaka Wink

EDIT: Torej bozgom hvala ,glede Fery katerega omenjaš tu, gre za resne zadeve.

Edini pravi in konstruktiven odgovor je podal pepe16 in to je tisto kar rabim, še enkrat se ti zahvaljujem za pojasnilo, zdaj vem vse kar rabim, hvala.
XxRobertosxX Napisal:@Fery čudim se da si še tukaj, ker ti je zgleda španska vas če kdo kaj vpraša? Še manj pa dati odgovor, če veš? Aja tudi ti ne veš zato pa za brez veze nakladaš in se norca delaš, kaj? Se ti mogoče zdim neumen? No potem pa res ne vem, zakaj komentiraš neumna vprašanja če nimaš pametnega odgovora ali rešitve. Takole komentirati zna vsak. Ali je vprašati po novem greh?

@bozgom ja seveda vem da so tam vijaki, IN seveda sem jih odvijačil, ampak plošča črna se ne premakne pa da si bog. Zato pa sprašujem tu če je kdo to že počel in na kakšen način da nebi kaj polomil kako steklo Big Grin, ker je res skupaj tako kot bi bilo zalimano in seveda da sprašujem, ker ne vem kako je to skupaj dano.
Napisal sem ti, da sem to delal sam na podobnem štedilniku (steklokeramična plošča, Gorenje, enaki gumbi...) s 4. plinskimi gorilniki. Delal sem po navodilih, katere sem dobil poleg štedilnika (podob na sem prilepil). Je pa od tega minilo že toliko časa (3+leta) da se zares podrobno ne spomnim, kako je bilo s ploščo. Spomnim pa se, da se prvo šobo delal precej dlje kot potem ostale tri skupaj.

PS Ferry-ja pa kar pusti. Da se malo sprostimo, rabimo tudi takšne člane na forumu. Nenazadnje je smeh pol zdravja.
Ne, ne zdiš se mi neumen, ampak tipičen predstavnik moških v današnjih časih. Se pravi, metro pocukrane pičke, ki si navkljub številnim, takoj dostopnim informacijam, ne upajo postoriti nič, brez nekega zaledja. Znanci, forum..., kar je pri roki.
Nisi samo ti tak, katerokoli temo odpreš je enako.

Kje so časi jajc in pionirstva?

Pa da ne boš mislil, da me to moti. Prcam vas iz veselja in zato, ker bo mogoče vseeno nekaj kliknilo v glavi in se boste zamislili in kaj sami postorili.

To, da ste taki, mi je pravzaprav v veselje in mi daje konkurenčno prednost. Več vas je takih, višje in lažje se lahko dedci stare šole povzpnemo.
Haha ma ja, samo star si nič drugega, no saj te razumem. Marsičesa se lotim brez "zaledja"
Ampak veš Fery ker pa imamo danes v današnjih časih Internet je pa prav da se take stvari delijo, zakaj? Informacije so takoj na voljo.
Jaz danes če pozabim na internet, ajde pa recimo za kravato zvezat ok smešna zadeva ampak recimo da imaš res problem enga dobit da ti pokaže kako se zaveže in pol prekličeš boga in pol, pol se po možnosti še kam zapelješ in zabiješ cel dan da se tega sploh lahko od koga naučiš "jaz znam da ne bo pomote" Ali pa pogledaš na internet in se že učiš/naučiš in znaš torej simpl ane stric Fery? :mrgreen:
Če pa se vrnem na to vgradno kuhalno ploščo in če je nujno ti pa povem da NIKJER pri nas od znancev nebi našel NOBENE rešitve ali nimajo pojma ali pa nimajo takega kuhališča in mislim da bi za tole kar sem rabil izvedeti rabil res obrniti 2 vasi da bi sploh kdo kaj vedel in ja preden bi kaj sam polomil ali kaj v zrak spustil še posebej pri "novi" in krhki stvari. Da sem pečico zvezal na štrom in plin nisem tukaj spraševal razen za priključek plina, ampak sem se nazadnje zapeljal na njihov servis spotoma seveda.
Fery ob takem udobju interneta se pa ja bom obrnil na vas in ostale, še posebej če se mi ne mudi ali pa nekaj ne mislim narest takoj, ker če se mi mudi pa itak ne sprašujem tukaj.
Sicer pa sem že dobil eden in edini pravi odgovor od pepe16 ti pa samo prcaj dalje Fery, uživaj pa spij ene 3 pive da ti ne bo dolgcajt Big Grin
Zmagal si. Pa še bajta ti ne bo šla v luft. V bistvu dvojna zmaga. Kako je življenje lepo!
1 2
Iskanje po temi