PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Štukanje talnega ogrevanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me, ali se da cevi za talno ogrevanje "štukati"?

Soba bo dobila nov prizidek. Razmišljam, da bi bilo najlažje odštemati estrih, poiskati obstoječo cev in jo poštukati od tam naprej.

Obstoječa napeljava je stara 20+ let, katere cevi so uporabljene ne vem - v omarici so vidne bele cevi, ampak to verjetno nič ne pove.

Ali je to izvedljivo?

Kakšna je druga rešitev? Poštemati ven vso keramiko, poštemati estrih in spravit dodatno cev do prostora? Gre za stanovanje, omarica je praktično ravno na drugi strani od tam, kjer je potrebna nova napeljava.

Če je štukanje izvedljivo - kakšna ideja kako najlažje locirati cev v estrihu, da se minimalno razkopava?
Po mojem mnenju je cev v estrihu najlažje locirati, da prižgeš talno gretje in spustiš noter vodo s čim višjo temperaturo. Po nekem času vzameš ir termometer in boš tocno videl po temperaturi estriha kje gre veja.
Takole sliko pokaže termografska kamera po nekaj minutah ogrevanja tal. Lahko se v tla (poleti) spusti tudi hladno vodo, slika bo podobna, le cevi bodo na sliki modre barve. "Poštukat" se, jasno, da vse. Bi pa o mestu takega štukanja vseeno povprašal za nasvet kakega vodovodarja.
Vijolično - noga kuhinjske mize.

Priložene datoteke
.jpg   IR000630.JPG (Velikost: 115,38 KB / Prenosi: 688)
podrobnosti itak s kakšnim majstrom.. zaenkrat mi je važno samo vedeti kaj in kako se da narediti. hvala!
Kako velik prostor bi se pokrilo z novim talnim? Če bo zanka potem preveč dolga, zna biti, da ne bo pretoka skozi njo. :? :?
Iskanje po temi