Hmm... Malo berem tole temo. Ravnokar smo z aktivacijo TC zakljucili vse, kar se tice ogrevanja v hisi. Pa sedaj razmisljam, ce je smiselno kakorkoli poskrbeti za backup v primeru izpada TC.
Talno gretje, NE hisa, lokacija v civilizaciji. 5 kW elektricni grelec je uspel v casu gradnje vsako sobo segreti na neko priblizno sprejemljivo temperaturo, pa je bilo zunaj -15, notri pa +5 in sperplata namesto vhodnih vrat. Predvidevam, da pri predhodno segreti, izolirani in zaprti hisi temperaturo v sobi uspe vzdrzevati vsak 1,5 kW kalorifer, pa tudi ce je "iz pralnega praska".
Bojler za toplo vodo stane koliko, 100-200 EUR? Dobis ga skoraj v vsakem Sparu, ne bo ravno za napolniti masazno kad, bo pa dovolj za tusiranje in pranje zob.
Skratka z recimo 400 EUR, spravljenimi v stumfu, lahko kadarkoli v roku enega dneva v hisi dobim toplo vodo in zasilno gretje, ki bo drzalo temperaturo v izbranih sobah (tudi kopalnici in otroski sobi) blizu 20°C vsaj kak teden ali dva. Pri tem popolnoma ignoriram dejstvo, da mi bo prakticno vsaka zavarovalnica (ce nisem ravno sparal na vseh koncih) za moji familijo ponudila tudi kak dan ali dva hotela, ce bo v hisi res nevzdrzno mrzlo, jaz pa bom cakal na dobavo ND za TC. Bi moral prebrati pogoje, mogoce celo castijo kak kalorifer ali pa krijejo stroske nadomestnega bojlerja, v kolikor jim uspes dopovedati, da bi bilo to cenejse
Mogoce jaz ne razumem vsega, a po kaksni logiki se splaca, pa ceprav minimalno, investirati cas, denar, zivce in kvadratne metre stanovanjske povrsine v backup sistem?