PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Regulator sončnih kolektorjev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ok, hvala dobro da vem tako da se bom posvetil tudi tem funkcijam
Meni pumpa ni laufala ker je bila vklopljena tista funkcija,ki požene črpalko po procentih,ko sem jo izklopil (delovanje na 100%) je zadeva delovala normalno dalje.
Lp
Jaz imam neko novejš pumpo ki ima še en dodaten signalni kabel in deluje na neko PWM funkcijo. Ta pumpa pač dela preko te funkcije in uravnava 30%-100% Sicer načeloma dela dobro pri meni problem pa je ker je kot sem že opisal na termometru prevelika temperatura glede na T1(kolektorji)

@SIMY001 če si lahko bolj natančen za katero funkcijo pravzaprav gre to?

@Fery sem pa ponovno dopoldan pogledal in na termometru je bilo nekaj čez 60 stopinj sistem je takrat miroval na T1 (kolektorji) pa je bilo 38-39 Stopinj pa sem vseeno vklopil pumpo ročno po cca 10-15 minutah se termometra uskladita do te mere kot je na sliki se mi zdi da je celo povratni vod bolj usklajen s T1 kot dovod ampak zelo blizu.
[img]httpsunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/pLC7CQvunichr("46")jpg?1[/img][img]httpsunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/9zKobYMunichr("46")jpg?1[/img]
Potem je ok. Ogreta voda težko do senzorja spleza, to je vse. Temu pomaga tista impulzna nastavitev.

Drugače se pametne pumpe izključujejo s PWM krmiljenjem. Razen če jih daš v neumni način. Ampak zakaj bi pa potem sploh kupoval pamet na pumpi?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ok hvala Fery, ja set je takšen tudi s PWM pumpo, torej je tud nastavitev taka na PWM nastavljena, impulzni vklop sem pa dal na 1, sistem je pa tudi sedaj napolnjen tokrat s pravo črpalko prov sa solarne in popolnoma brez zraka, tako da do vikenda upam da bom uspel spremljati dovolj in bom videl ko bo lep sonce kako se sedaj obnaša. Hvala za nasvete Wink
Robertos
Kje si ti imel dopoldne 60C¿. Na kolektorjih?
Znizaj diferenco vklopa
@Hanzi dopoldan je bilo samo na setu na fizičnem 60, saj to je problem ker ne vem od kod na tem vedno tok več, v tem je blo tudi nekako govora. Diferenco vklopa sem pa zdaj dal na 6 izklopa pa na 2 za test
4.1.20 Reguliranje hitrosti
nMN, n1NM, n2MN:
reguliranje hitrosti
Območje nastavitve: 30 … 100
Tovarniška nastavitev: 30

Ko sem imel tole na tovarniških nastavitvah,pumpa ni hotela obrnat ,sem potem dal na 100 % in je mir od takrat.
@SIMY001
Men pumpa normalno deluje imam pa na PWM (Seltron regulacija) delovanje in tudi deluje včasih na 100, 50, 40, 30% ali kaj vmes, torej zelo različno in glede na temperature in nastavitve, s procenti nimam težav ona dela kot mora.

@Fery
No danes kot kaže zaenkrat vse brez težav in mi je tudi bojler segrelo zgoraj na 57 stopinj spodaj pa na cca 55 stopinj. Na termometru je bilo spet tam nekje okrog 60 ampak je potem začelo padat gledano ob okoli 19 uri ko sem potem še malo spremljal.

Sem pa opazil, da ta pulzni vklop menda skoz dela po vsej verjetnosti tudi ponoči, kar pa zna vodo hladiti se mi zdi. Razen če je regulacija tok pametna da ve kdaj ze začne večer/noč in da potem ne vklaplja, no tok daleč pa še nisem da bi to ugotovil Big Grin
1 2 3 4
Iskanje po temi