PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odklepanje z prstnim odtisom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prstni odtis je za ljudi, ki ne delajo nič (miška ne šteje).
Fizičarji, torej tisti, ki z rokami nekaj delajo (spet, miška ne šteje), pa imajo s tem kar nekaj problemov.

Sicer pa je to že v osnovi rešeno s ceno. Miškarji vlečejo mastne solde in si kupujejo prstni odtis, raja pa prstne blazinice guli in s ključem odpira.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
JaBK Napisal:popson, in kaj naj bi vetrolov po tvoje delal tu, da bo tole preprečil?

Vetrolov nebo popolnoma nic preprecil, zato je vseeno ce piha skozi pri eni luknjici ali pa ce bo tam en toplotni most. Nevem da ste eni tak obsedeni s temi pasivami, kar je itak samo na papirju, realno pa so cifre bog ve kje. In @JaBK vseeno mi je ce mam pasivno ali potratno bajto, se manj da bi se s tem hvalil. Gre se za udobje in popolnoma vseeno mi je za toplotne mostove in izgube, ker definitivno nisem eden tistih ki bo gledal na vsak € pri kurjavi, pa vsak dan skakal okrog TC in jo bozal.
@letalec
ali zato ali pa ti drugje bajta še bolj pušča, pa je to bolj mali toplotni most. saj meni tudi npr ne, mi pa top of the pops veluxova okna kondezirajo med krilom in okvirjem (torej tovarniška zadeva), ker je vse ostalo narejeno kot je treba, vključno z montažo teh top shit strešnih oken. ko je zunaj -10, vse zamrzne, ne moreš odpreti. drugim ali šipa rosi, ker je dvoslojna oziroma preveč prevodna, špalete plesnijo, ker je zmontirano zanič, meni pa tole...
moj point je pa bil - da če neki Pirnar ki ni ta zadnji player pri vhodnih vratih to tovarniško z vsemi izkušnjami in znanjem zadaj težko zrihta v takih primerih, ko vsa ostala druga bajta štima, mislim da lahko upravičeno dvomim v boljšo izvedbo v samogradnji na montiranih vratih...

res pa je, da je to pri popsonu zgolj teoretična možnost, če se je celotne gradnje lotil tako kot tega. ne bo se vse skoncentiralo na ta edini toplotni mostič tu...
Bolj je prepišno, manj je problema s kondenzom. Stara šola.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Pirnar ima baje bosanska vrata, tukaj pa prodaja samo ime ker je kao oh in sploh in ovce nasedejo in dajo za vrata +2500€ pol pa jocejo ker nekje malo piha in so izgubili par W toplote na leto. Bolano res Smile

@Jabk zakaj si pa dala oh in sploh stresna okna? Zato ker so kao the best in draga in po tvoje taka okna nebi smela imet napake?? Ja pa ves ki Smile

Pa tud ce mam 20 toplotnih mostov mi je vseeno, se bom pa vselil v hiso 240m2 neto povrsine za cca 140k€ pa to z zunanjim bazenom in SE pa se kar nekaj preseravanja tak da imam se kar nekaj lufta ki ga lahko izgubim pri toplotnih mostovih da bom na cifri ki si jo dala ti za bajto. Ce sploh kdaj. Pa nam bo enako toplo pozimi in prijetno hladno poleti kot vam. Kdo je na koncu na boljsem? Wink
katera pa naj dam druga? če sem hotela imeti strešna okna sem mogla dati taka, s katerimi bo najmanj problemov. ali naj bi dala taka, da bi mi res kapljalo na glavo večino zime?
kaj sem pričakovala - tega priznam da ne. mi sploh na misel ni prišlo, da je možno. bila sem pa kljub ustreznosti za pasivne hiše pripravljena na občasno rosenje šip ali pa dvomljivo montažo. to me ne bi presenetilo in sem vzela v zakup.

zdaj po vsej tej debati, pa še vedno ne dojameš, da ne gre za pihanje in energetsko bilanco. o tej nobeden ne govori. ko sem začela s apsivo ali dobro NEH, sem ciljala na drug pomemben vidik te gradnje - toplotni mostovi in zrakotesnost. poraba W je nikakršnega pomena v tej temi.
@popson, ne morem, da ne bi. Po eni strani ti je vseeno za toplotne mostove, pa mal več za kurjavo, pa mal več za hlajenje, ko je bilo govora o 1000€ več za t.č., si pa zapel na polno in metal številke iz papirjev, ki so dokazovale pasivko ali pa nizkoenergijsko! ( se ne spomnem) Da ne bo vas na koncu tule še zeblo! (če imaš pri vseh vidikih gradnje takle odnos) Malo konsistence je pa le fino imet. :wink:
Nekateri dajo za vrata 2500€ in imajo tole o čemer pišeš "poštimano" Če že želijo imet čitalec, pa motorno klj. itd Na koncu bo tebe prišlo verjetno nekje v tem rangu. Pa montažo vrat ne pozabi vračunat v ceno! Pri unih za 2,5K je to že not. Pa garancija tudi.
A obraza pa še niso dal notr... telefoni že prepoznajo naš obraz,... jebeš prste...

Tko če pride tašča, da se sprož alarm... mogoče gre pol domov?
Torej @JaBK si ena tistih ki je padla na foro, da ce je nekaj drago je najboljse. Ocitno ni. Placas ime in dobis kup napak, ki se pokazejo sele kasneje. In razumel sem te kaj si hotela povedat zato ti pa odgovarjam da mi je vseeno za toplotne mostove in zrakotesnost. Ce bi me vse to skrbelo bi verjetno kupil vrata ki vse to “kao” nudijo. Tako kot ti stresna okna.

@simek vse tisto racunanje je bilo za voljo debate, ze takrat sem povedal da mi je vseeno ce je hisa pasivna ali ne. Slo se je samo za moc TC, ker mi je bila ponujena 11kw ceprav je dovolj 6kw. Tak da si slabo bral ali pa te jebe spomin. In to je bil edini razlog zakaj sem metal izracune ven kot pravis.

Se enkrat vseeno mi je tako za toplotne mostove kot zrakotesnost, ceprav zaradi nacina gradnje hise jih imam verjetno manj kot marsikdo ki se glede tega oglasa. Kar pa je najbolj pomebno da bom za pol manjsi vlozek imel primerljivo kvaliteto, ce ne se kje boljse.
In ja nekateri dajo res za vrata 2500€ nekateri za okna se vec pa jim na koncu zamaka in kondenzira. Ni vse kar je drago nujno najboljse. Nam pac niso pomembna vrata za 3k€ in bomo raje imeli za hiso 7.5x3.5m velim bazen, otroka bosta imela kino sobo za druzenje s prijatelji. So stvari ki so bolj pomebne od popolne zrakotesnosti in toplotnih mostov. In skoraj vsaka tema na tem forumu zaide v pasivne okvirje. Iz odpiranja vrat s prstnim odtisom smo prisli na toplotne mostove Smile smesno res
@popson, "čeprav je dovolj 6kw." Si "ziher", ker kolikor vem, še nimaš zmontirane!
Ker tole moč si pa ti računal iz papirjev. Kajne?
Tako, da berem čist O.K. (pišem bolj slabo, ampak JBG), jebe pa me marsikaj!
Spomin pa na srečo še ne. :wink:

P.S.@jabk je po tvojem mnenju padla na foro "če je nekaj drago,je najboljše" pri hiši, ti pa po mojem mnenju pri avtu :!: A je še pri hiši? Škarpa kliče :mrgreen:
Je v tej ceni, ki jo tako rad poudarjaš že všteta?
Simek ze davno je montirana, se pa opravicujem ker dezurnih tukaj na forumu nisem obvestil o tem, mi je zelo zal. Ja pri -13 rabi bajta 4.5kw toplote, TC pa je 7.5kw preko dovolj, plus rekuperator, plus SE in kamin. Aja pa pa se kanalska klima. Hisa ima 9cm neoporja + 5cm kamene volne + 13cm betona + 4cm lesocementa na fasadi. Na strehi 30cm/0.34 volne, proti zemljini pa 15cm zdaj pa racunaj v kateri rang pademo. Predvidevam pa da neznas Smile

Glede bmwja, sta se oba pri hisi, lahko pa prineses 75k€ pa odpelji oba Smile bos vsaj imel avto kot se zagre. In ja skarpo bomo delali zaradi bazena, da bo okolica okrog bazena urejena, tako da brez skrbi ni to nek sanacijski strosek ki bi bil nujen Smile

Raje si travo pokosi okrog bajte da nebo zena vrtnarja najela da obdela zelenico pa se koga mogoce Wink
Popson31 Napisal:Torej @JaBK si ena tistih ki je padla na foro, da ce je nekaj drago je najboljse. Ocitno ni.

Dedukcija ti tudi ne gre. Žal iz preteklih izkušenj s stresnimi okni moram reči da je tole res najboljše kar se da dobiti. Žal.pa za to, ker kar se pokaže za očitno, je to da, tudi ta niso kos vsem omejitvam. Tvoj očitno bi pomenil, da so nekje neka strešna okna, ki bi stala manj, pa bi imela manj problemov z njimi. Žal ne. Dobesedno kapljalo, v najhujši zimi pa teklo, bi mi z njih na bučo. Namreč imam 2 montirana ganz nad posteljo...
"Popson31 Napisal:Pa tud ce mam 20 toplotnih mostov mi je vseeno, se bom pa vselil v hiso 240m2 neto povrsine za cca 140k€ pa to z zunanjim bazenom in SE pa se kar nekaj preseravanja tak da imam se kar nekaj lufta ki ga lahko izgubim pri toplotnih mostovih da bom na cifri ki si jo dala ti za bajto. Ce sploh kdaj. Pa nam bo enako toplo pozimi in prijetno hladno poleti kot vam. Kdo je na koncu na boljsem? Wink

Vedno jaz... Tudi zaradi hiše, sploh pa zaradi moža.
@popson, ja saj vem! Gradnja je stresna. Pol pa pridejo prav tudi forumski neznanci.

Ups, zdajle spomnil, pa ne grem popravljat. Odgovarja mi voznik BMW-ja.
Vse jasno :mrgreen: SREČNO
Imamo v hisi kjer zdaj zivimo neka obicna stresna okna, stara so 11 let, hisa delana za trg, pa enkrat ni teklo skozi njih, ni kondenzna se manj plesni okrog njih. Sem pa preprican da niso stala vec kot 300-400€ po komadu in so dalec od super duper oken ki jih imas ti @JaBK. Itak da rada poudaris kako je vse kar imas na nivoju in full drago, ti pa se enkrat povem, da to ne pomeni nujno da je kvalitetno. Naj bi ja, se pa izkaze po dolocenem casu uporabe ta kvaliteta. Ne vedno velikokrat pa ja.
1 2 3 4 5 6 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi