Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Prstni odtis je za ljudi, ki ne delajo nič (miška ne šteje).
Fizičarji, torej tisti, ki z rokami nekaj delajo (spet, miška ne šteje), pa imajo s tem kar nekaj problemov.
Sicer pa je to že v osnovi rešeno s ceno. Miškarji vlečejo mastne solde in si kupujejo prstni odtis, raja pa prstne blazinice guli in s ključem odpira.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
@letalec
ali zato ali pa ti drugje bajta še bolj pušča, pa je to bolj mali toplotni most. saj meni tudi npr ne, mi pa top of the pops veluxova okna kondezirajo med krilom in okvirjem (torej tovarniška zadeva), ker je vse ostalo narejeno kot je treba, vključno z montažo teh top shit strešnih oken. ko je zunaj -10, vse zamrzne, ne moreš odpreti. drugim ali šipa rosi, ker je dvoslojna oziroma preveč prevodna, špalete plesnijo, ker je zmontirano zanič, meni pa tole...
moj point je pa bil - da če neki Pirnar ki ni ta zadnji player pri vhodnih vratih to tovarniško z vsemi izkušnjami in znanjem zadaj težko zrihta v takih primerih, ko vsa ostala druga bajta štima, mislim da lahko upravičeno dvomim v boljšo izvedbo v samogradnji na montiranih vratih...
res pa je, da je to pri popsonu zgolj teoretična možnost, če se je celotne gradnje lotil tako kot tega. ne bo se vse skoncentiralo na ta edini toplotni mostič tu...
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Bolj je prepišno, manj je problema s kondenzom. Stara šola.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
katera pa naj dam druga? če sem hotela imeti strešna okna sem mogla dati taka, s katerimi bo najmanj problemov. ali naj bi dala taka, da bi mi res kapljalo na glavo večino zime?
kaj sem pričakovala - tega priznam da ne. mi sploh na misel ni prišlo, da je možno. bila sem pa kljub ustreznosti za pasivne hiše pripravljena na občasno rosenje šip ali pa dvomljivo montažo. to me ne bi presenetilo in sem vzela v zakup.
zdaj po vsej tej debati, pa še vedno ne dojameš, da ne gre za pihanje in energetsko bilanco. o tej nobeden ne govori. ko sem začela s apsivo ali dobro NEH, sem ciljala na drug pomemben vidik te gradnje - toplotni mostovi in zrakotesnost. poraba W je nikakršnega pomena v tej temi.
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
@popson, ne morem, da ne bi. Po eni strani ti je vseeno za toplotne mostove, pa mal več za kurjavo, pa mal več za hlajenje, ko je bilo govora o 1000€ več za t.č., si pa zapel na polno in metal številke iz papirjev, ki so dokazovale pasivko ali pa nizkoenergijsko! ( se ne spomnem) Da ne bo vas na koncu tule še zeblo! (če imaš pri vseh vidikih gradnje takle odnos) Malo konsistence je pa le fino imet. :wink:
Nekateri dajo za vrata 2500€ in imajo tole o čemer pišeš "poštimano" Če že želijo imet čitalec, pa motorno klj. itd Na koncu bo tebe prišlo verjetno nekje v tem rangu. Pa montažo vrat ne pozabi vračunat v ceno! Pri unih za 2,5K je to že not. Pa garancija tudi.
Objave: 1161
Teme: 18
Ocena:
4
A obraza pa še niso dal notr... telefoni že prepoznajo naš obraz,... jebeš prste...
Tko če pride tašča, da se sprož alarm... mogoče gre pol domov?
Ocena:
0
@popson, "čeprav je dovolj 6kw." Si "ziher", ker kolikor vem, še nimaš zmontirane!
Ker tole moč si pa ti računal iz papirjev. Kajne?
Tako, da berem čist O.K. (pišem bolj slabo, ampak JBG), jebe pa me marsikaj!
Spomin pa na srečo še ne. :wink:
P.S.@jabk je po tvojem mnenju padla na foro "če je nekaj drago,je najboljše" pri hiši, ti pa po mojem mnenju pri avtu :!: A je še pri hiši? Škarpa kliče :mrgreen:
Je v tej ceni, ki jo tako rad poudarjaš že všteta?
Ocena:
0
@popson, ja saj vem! Gradnja je stresna. Pol pa pridejo prav tudi forumski neznanci.
Ups, zdajle spomnil, pa ne grem popravljat. Odgovarja mi voznik BMW-ja.
Vse jasno :mrgreen: SREČNO
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Imamo v hisi kjer zdaj zivimo neka obicna stresna okna, stara so 11 let, hisa delana za trg, pa enkrat ni teklo skozi njih, ni kondenzna se manj plesni okrog njih. Sem pa preprican da niso stala vec kot 300-400€ po komadu in so dalec od super duper oken ki jih imas ti @JaBK. Itak da rada poudaris kako je vse kar imas na nivoju in full drago, ti pa se enkrat povem, da to ne pomeni nujno da je kvalitetno. Naj bi ja, se pa izkaze po dolocenem casu uporabe ta kvaliteta. Ne vedno velikokrat pa ja.