PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odklepanje z prstnim odtisom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ja, pri inokey me je ravno to motilo - vrat ne moreš zakleniti, vedno lahko nekdo od zunaj pride - seveda s "ključem", torej prstnim odtisom. ampak saj če bi imel ključ bi bilo enako ...
različni sistemi, različne opcije. znanec ima drug sistem, na kodo, nova vrata, a ta koda je samo za čez dan, ko si torej doma. ko zaklene s ključem, ni povezave na kodo.
meni je bistvena prednost, da imaš ključ vedno s sabo. shranjene imam štiri prste, tako da če na enega ne prime prime drugi.
pozimi deluje slabše, prsti so mrzli, prekrvavljenost slaba, ... a zaenkrat še nikoli nisem ostal zunaj. no, 3x ker je šel čitalec v franže. ampak smo rešili, je bil vedno še kdo doma. kot rečeno, sedaj naj bi bila ta težava odpravljena.
Popson
Električna ključavnica z odmikačem pride v poštev edinole pri enotočkovnem zapiranju. Lahko je zraven tudi motorno obračanje cilindra (ključa), vendar to le podvaja sistem. V glavnem - velika večina vrat z v vratih vgrajenim elektro motornim pogonom cilindra (ključa) imajo v vratih samih integrirana dva (ponavadi brezpotencialna) relejska izhoda, enega lahko uporabiš za odpiranje električne ključavnice z odmikačem, drugega za kaj drugega (lahko ga vežeš v protivlomni sistem npr.) in tudi par žic, katere se uporablja za eksterno odpiranje pogona cilindra. To pomeni, da ko ti dve žici skleneš skupaj, se vrata odprejo. Povežeš jih običajno v neki drugi sistem odpiranja (domofon, RFID, BT, morda navadna tipka v kuhinji, dnevni sobi, od koder pač imaš pogled na preddverje...) v odvisnosti od prioritete tega odpiranja.
Link? V glavnem vsi proizvajalci nekoliko boljših vrat imajo to vgrajeno v vratih skoraj po defoltu, Inotherm, Pirnar, Hörmann... Imajo pa taka vrata priključek (večžilni tanek opleten kabel) tam kjer so tečaji vrat (panti), nekje okrog 40 cm od tal navzgor (Inotherm). Vse preostalo je skrito v vratih. Vrata sama načeloma za delovanje skenerja odtisov in odpiranje potrebujejo zgolj napajanje 24V DC. Preostali vodniki (če se jih ne veže v druge sisteme) za samo delovanje vrat niso potrebni in so lahko ne priključeni. Sploh pa novejša Inothermova ( pa tudi druga) vrata bodo vedno zaprta. S ključem ali brez njega.
Z odmikačem je j.e.b.a. ker ti lahko s pajserjem med vrati in podbojem hitro pridejo not. (znancu so tako vlomili). Jaz sem prvo planiral tako opcijo kljub 5 točkovnemu, vendar sem sedaj opustil in šibam klasiko...ključ
Jaz bi pa ravno to zadevo z odmikace. Cez dan se vrata fizicno nebi zaklepala, cez noc in ob daljsi odsotnosti pa ja. Ne gre se toliko zaradi varnosti, ker je malo vstran od vhodnih vrat eno okno, na terasi za hiso so velika balkonska vrata, spet na drugi strani hise se kar nekaj oken, ki so dostopne brez problema Smile
pri nas to lahko nastaviš. ali eno ali drugo. meni se sicer ne da in se vrata vedno 5točkovno zaklepajo, mi je pa stric kazal kako naj naredim, da lahko tudi zapahnem.

čeprav ne vem, če ni to tudi od motorja oziroma sistema ključavnice odvisno? kdo ve? meni je to kazal tisti, ki mi je motorček menjal oziroma komplet ključavnico. inokey pa potem samo čitalec z žičko poveže.
Ja ampak tvoja vrata so to imela ze serijsko vgrajeno? Ali ste vgrajevali nakdandno? Ce gledam pa isce pa nikjer ne najdem nekaj, za kar bi bilo navedeno da je za naknadno vgradnjo...
serijsko... se pravi vrata so bila naročena s tem.
Ja se mi je zdelo in to je povsem nekaj drugega. Jaz sem pa vrata narocil in so brez kljuke in kljucavnice. Niti sanja se mi ne na kaj sploh moram bit pozoren pri izbiri cilindra, kljuke in pa kontrole dostopa. Polno je nekih cunga lunga citalcev za prstni odtis na spletu za 100€, je pa vprasljivo delovanje. Zanimiv mi je ta ekey, tud strom za napajanje imam za vrati (med panti) nikjer pa ne najdem podatka v kaksna vrata se lahko vgrajuje. Bom ze nekaj pogruntal..
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.g-u.com/AT/sl/vratna-tehnika/veckratno-zaklepanje/lesenajeklena-vrata/samozaklepne/gu-secury-automatic.html">https://www.g-u.com/AT/sl/vratna-tehnik ... matic.html</a><!-- m -->
Rabiš tole + čitalec.V primeru da bi rad z čitalcem blokiral še alarm rabiš dodatni Rele.
Gonilka cca 120 € čitalec vgrajen v ročaj cca 550€
Saj v bistvu nimam pojma! Gonim tisti ključ! Če se spomnem :!: Drugače sosedje poskrbijo za varnost :!: A ne bi bilo ceneje, tole "poštimat" tovarniško? Cena vrat se nekam viša? Ali pa se samo meni zdi? ( čitalec, ključavnica, ročaj, kljuka, rele, delo,itd ?) :wink:
vrata že ima, kot razumem. ne vem pa, kaj ga je biksal, da ni že v štartu vsega skup naročil, če je hotel imeti...
@JaBK res je, bi bilo najlazje narocit vse ob enem. Ampak sem vrata narocil preko ebaya iz Nemcije, pa sploh ni bilo moznosti da bi zraven narocil kljuko, kaj sele kaj drugega. Bom ze nekaj pogruntal, ce ne zdaj pa pac kasneje pred vselitvijo. Sem racunal da me bo ta citalec pa vse kar spada zraven prislo tam okrog 300€ pa vidim da nebo slo, ce hocem malo boljso kvaliteto so cene +500€..
@jabk,vem, da vrata že ima! "kaj ga je biksal, da ni vsega naročil skupaj?"
Nič ga ni biksal! Škrtaril je :!: Tako kot pri eloblok in t.č.. Dokler ni žena udarila po mizi!
Tako je bilo tule. :wink:
P.S. Nepredviden strošek! Na, pa je šel še "ta drug" bmw :mrgreen:
Glej @simek ti si en pizdek na tem forumu, ki itak ne daje konstruktivnih odgovorov, vse kar delas je da ubijas cas s pisanjem komentarjev tukaj gor. Verjemi nebi rad bil v tvoji kozi Wink Tak da ce nimas kaj pametnega napisat se vzdrzi blesavih komentarjev, bo vec koristi tako za tebe kot za forum.
Ja, ja O.K. Se bom v prihodnje vzdržal! (samo zato, ker si mi tako lepo, med vrsticami razložil) :wink:

P.S. Sem pa zadel! Kajne? 8)
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi