PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Odklepanje z prstnim odtisom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobili smo nova ALU vrata, ki jih bomo vgradili naslednji teden. Vrata so brez kljucavnice in kljuke, radi pa bi imeli nek sistem, kjer bi vrata odklenili s prstnim odtisom. Dovod za elektriko je pripravljen. Nevem, ce igra kaksno vlogo ampak debelina profila vrat je 80mm, mere pa so klasika 2100x1100mm. Prosim za kaksen predlog in izkusnje. Aja se to, vrata so na S strani hise in izpostavljena zunanjim vplivom.
imam alu vrata ampak je bil prstni odtis dodan v sama vrata pri proizvajalcu.
sicer obstajajo tudi sistemi, ko imaš čitalec zraven vrat. a je to dodatna enota.
kar se tiče samih sistemov, jih je veliko različnih. nekateri merijo tudi globino profila, torej ti ne more nekdo le s sliko prstnega odtisa odpreti vrata. ne da bi vedel kje bi lahko dobil sliko tvojega odtisa ...
inokey je en od takšnih sistemov, vgrajuje jih (oz. jih je) tudi inotherm
težave pri meni so bile s čitalcem. šele kasneje sem izvedel, da naj bi imeli neke težave z vlago. sedaj imam nov čitalec istega proizvajalca in naj bi bile zadeve v redu, ti problemi so bili menda odpravljeni.
Ja vecinoma so citalci ze vgrajeni v vrata oziroma jih vgradi proizvajalec vrat. Mi smo pa vrata narocili preko spleta iz Nemcije. Ravno gledam sistem, kjer je citalec vgrajen v rocaj vrat. Zanimiva zadeva, ki deluje diskretno pa se z eno roko lahko odklenes in hkrati odpres vrata. Pa se alarm ali pa garazna vrata se vezejo na isti relej. Nikjer pa ne najdem cene.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.oknakli.si/kontrole-pristopa">https://www.oknakli.si/kontrole-pristopa</a><!-- m -->

Me pa zanima se nekaj, kljucavnica oziroma cilinder pa moram kupit posebej ali je to vse v kompletu z citalcem prstnega odtisa? Predvidevam da ne.. je pomembno kaksen je cilinder ali ie to popolnoma vseeno?
Če si trdno odločen, da boš odklepal na prst reskiraj še par eur in montiraj extra klasični cilinder, lahk čist na spodnjem delu vrat. Vsak ki je že kdaj imel ključavnico na odtis in se je malo pozajebaval (dost je da gleda youtube in se zajebava okrog)...potrgaj vse nalepke dol, da se ne vidi kateri model je. Če ima tipkovnico, pa sploh tovarniško "emergency" kodo ne pozabi takoj zamenjat. Na vratih za teraso smo imeli Adel Trinity prvo verzijo, odpre se z magnetom, druga verzija se da odpret na akumulator. Ko smo živeli v Šiški je sosed imel v atriju tud odtis, res da je že tega 5 let pa mu je med dopustom izginilo neznano kam pol stanovanja. Imaš seveda več varnostnih funkcij ob poskusih vloma, od onemogočanja ponovnega vnosa, piskanja...Imej v rezervi, da ko zmanjka elektrike (jo mogoče namerno izklopijo) pade sistem v rezervno delovanje in glej da bo vezano na sireno še preden pride do tega. Res ima vsak čitalec svoj interni backup za takšne primere, samo v backupu se da tako ali drugače resetirat tovarniško kodo na default in če bo vlomilec poznal model, boš presečen ko se vrneš z dopusta. :wink:
Ja sej to itak bi, ob daljsi odsotnosti je vseeno boljse in varneje ce obrnes se kljuc Smile sistema z tipkovnico pa nebi imel. Pri verzijah, ki nimajo ekrana na dotik se tipke ob vsakodnevnem vnasanju in dotikanju obrabijo, pa tudi zaradi otrok bo lazje, ce samo prst prislonita in je to to. So pa nekateri lopovi ze tako sfrizirani, da jim je dovolj posnetek giba rok oziroma telesa ob vnasanju kode na tipkovnico, da vsaj priblizno vejo zaporedje stevilk. Nekateri grejo celo tako dalec, da v blizino hise nastavijo mini kamero, ki enostavno posname kodo. In pol se res lahko zgodi, da prides iz dopusta in je hisa prazna ob zaklenjenih vratih in brez sledi vloma Wink
Dost je da vlomilec izve model ker vsak čitalec ima svoj emergency sistem v primeru, da pozabiš kodo, si poškoduješ prst, odrežeš roko itd. V razmislek, bivši sošolec je hodil na dopust s Cliom, nazaj pa z Ducatom, ker je bil Clio premajhen. Enkrat se je moral celo vrnit, ebay ga je bil poln, novice pa tud. Se je večkrat pohvalil, 2 leti nazaj so ga zaprli v Španiji, ker je vlomil v 9 hotelskih sob v dveh urah. Vse kam je vlamljal je bilo na odtis ali kartico.
Imam Inokey čitalec in mi ni znano da bi obstojal kak "emergency" način odpiranja.
Edini "emergency" je nekje skrit ključ (pa ne pod predpražnikom)
Od vseh kar sem jih danes nasel na spletu mi je ta opcija se najbolj vsec

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ekey.net/sl_SI/model_integra/">https://www.ekey.net/sl_SI/model_integra/</a><!-- m -->

Cena pa tam 500-600€ odvisno od dodatkov, barve.. uporablja kdo??
kaj je razlika, a obrneš še ključ ali pa motor zapre? Vem da so ene motorne finte, kjer v bistvu samo "zapahne" vrata, ampak pri meni lahko nastaviš tudi da vseh 5 (kaj so že) porine in je enako, kot če bi s ključem zaklenil. Imam pa seveda tudi cilinder za običen ključ. in to je edini emergency, karkoli štelati po čitalcu zahteva imeti odprta vrata, nič se ne nastavlja zunaj. imam inokey.

vlomili so skozi balkonsko okno :p
če štrom pade (ali motor, ali čitalec) in nimam ključa, vlamljamo skozi balkonska vrata, so mi rekli...
Pa vsak sistem, recimo ekey ali inokey odklepa oziroma zaklepa komplet vrata ali samo tisti jezicek premakne navznoter da lahko vrata odpres?
ne, ne vsak. eni samo zapahnejo.
Aha ok, da vem kaj gledat Smile hvala
Prednost elektromotornega zaklepanja vrat je le ena: vrata so vsakič definitivno (običajno večtočkovno) zaklenjena, kar pri izvedbah v kombinaciji z klasično elektro ključavnico z odmikačem nikoli niso. So le zataknjena na vitrih. Naslednja velika prednost se pokaže pri pozabljivosti - Tudi če vrata z ključem od zunaj odkleneš, nisi jih pa fizično odprl, se bodo po desetih sekundah samodejno zaklenila nazaj. Za odpiranje vrat od znotraj je pa dovolj le da položiš roko na kljuko in cilinder se že obrne.

Emergency key? Pri skenerjih prstnega odtisa? Nikoli slišal. Morda pri kakih bolj cenenih kitajcih. Drugje ne vem zanj.
In kako taka vrata zakleneš od znotraj? V primeru, da imas doma 2-3 letnika, ki se je odlocil iti ven. Pa tudi nasa kosmatinka je redno uhajala ven, ce vrata niso bila fizicno zaklenjena.

Samo v razmislek.
@arbajter lahko das kak link od sistema ki ima moznost tako odmika “jezicka” kot tudi komplet odklep/zaklep Smile ali ekey katerega link sem dal zgoraj omogoca oboje? Nikjer nisem zalsedil da bi kje posebej poudarjali, da je mozno samo eno od tega..
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi