PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Hrup iz kmetijskega poslopja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vmat Napisal:Ne razumem, kako te ta ventilator ni motil, ko si kupoval parcelo.

Ne vem kaj nekateri hodite živeti na podeželje, da vas potem tam moti vse. Isto je bilo v vasi moje boljše polovice. Dva bogata penzionista sta si kupila zemljo in zgradila vikend. Potem jima pa ni bilo nič več všeč. Motili so ju psi, ki so hodili po vasi, traktorji, ki so delali na njivah in travnikih, gnojenje travnikov... In potem se bi morali zaradi prišlekov spreminjati navade tistih, ki tam živijo od vedno. Zakaj?

Isto je npr. kjer sem doma sam. Živim v bližini tovarne, ki je precej glasna. Pa me to niti ne moti. Potem se pa v bližino preseli par družin, pa želijo delati peticije, da bi morala biti tovarna bolj tiho. A ko so kupovali parcele, pa niso videli in slišali tovarne v bližini?
Načeloma bi moralo biti po mojem to urejeno, tako, da pač v bližnji okolici kmetijskih in industrijskih zemljišč ne bi smela biti dovoljena stanovanjska gradnja. Ker dejstvo je, da sta industrija in kmetijstvo hrupni in smrdljivi dejavnosti, ampak pač nujno potrebni.
Zato pa bi morala biti zemljišča pač bolj razdeljena glede na dejavnosti. Ne pa da se dajejo GD za stanovanjske objekte takoj za ograjo od tovarne ali ob gnojni jami.
Pogosto investitorji prav izsilijo da bi gradili na taki lokaciji, ker je pač parcela poceni, pa tako lepo romantično v naravi, pa še kaj, ponavadi pa vse skupaj.
Žal,gradijo ali kupujejo hišo za vse življenje,pa se ne znajo pobrigat zase.Tu zraven mene nekdo kar še ne dojame,da ima hišo pozimi 3 mesece v senci.No,saj jo imam tudi jaz dva meseca,ampak sem navajen.Ja,vsakih 10 metrov se pozna pri lokaciji.
Tema je zašla v čudne vode. Seveda smo na lastno željo postavili tukaj hišo. In imamo pač problem tipa hrup, ne pa zamakanje ali kaj podobnega. Nič ne obtožujem soseda, samo po izkušnjah sprašujem. In rešitvah.
Saj sem ti povedal. Preusmeritev zajema zraka. Se pravi zagraditi ventilator (lahko z leseno konstrukcijo) in odprtino usmeriti drugam, od hiš, v zrak...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
kitekat, a da bi pa do soseda kmeta šel na kavo in se pogovoril z njim kaj in kako ima urejeno pa ne? To boš v vsakem primeru moral narediti, če planiraš kakšno izboljšavo stanja naredit.
@kitekat, pa daj upoštevaj @pentaxov predlog. Sem v eni drugi temi svetoval "pleh" domačega peciva in "flašo" Tule lahko po mojem mnenju pozabiš "flašo" doma! Če je "taprav" kmet ima v kleti sod :wink: Tudi , če upoštevaš @feryev predlog ne moreš "šraufat" lesene konstrukcije na sosedov objekt. Najprej pogovor. O.K.?
kitekat! Kaj če kmet doda še dopolnilno dejavnost npr izdelava sekancev to bo veselica Smile <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=r7Mo6yIIa4Y">https://www.youtube.com/watch?v=r7Mo6yIIa4Y</a><!-- m -->
@ stihl, ti si pa že mal "žleht" :wink: Mašinca je pa huda!
Kaj šele bi bilo, če bi kmet imel Albach Silvator 2000! Veselica zagotovljena! Tega vraga srečujem v naši okolici, celo na avtocesti. Izgleda prav čudno z dodatnima paroma majhnih kolesc na sredini. Res nor stroj...
Kitekat ! imam rešitev prodate kmetu hišo za ceno kmetijske zemlje in greste v blok pa je problem rešen in civilizacija na višku , kmet pa še bolj vesel Smile

Če vas moti hrup kok šele njega , je pa res da se kvalitetno seno suši na sušilni .

Potrpite tistih par dni ko susi seno , seno bo disalo .
Predlagam kitekat da greste k omenjenemu kmetu po mleko in sem preprican da ima kvalitetno mleko ter boste nato imelu drug pogled kako se pride do dobrega mleka .

V dobro voljo po dobrem mleku bosta spila še pivo skupaj Smile

LP STIHL MS
1 2 3
Iskanje po temi