PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Previsok pritisk v centralnem sistemu ogrevanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prosim če mi lahko kdo pove ali je to v redu.
Centralno ogrevanje imam sestavljeno iz 2 peči ( drva+ olje),zalogovnik (1000 l),toplotna črpalka za sanitarno vodo ( 300 l ).Na sistem je priklopljenih 16 radijatorjev ter v 2 prostorih talno gretje. Vse skupaj ogrevam 200 m2.V samem sistemu ogrevanja je približno 1200 l vode v kurilnici pa imam gor vezani 2 rastezni posodi po 50 l.
Problem pa je v tem da mi pritisk v sistemu zelo niha . V začetku smo naravnali tlak pri hladnem sistemu na 1.4 bara.Ko pa smo zakurili je tlak tako narasel da je spuščal varnostni ventil .Sedaj sem si sam naravnal tlak pri hladnem sistemu na 0,4 bara.Ko pa sedaj kurim z pečjo na olje naraste tlak v sistemu pri 80 stopinjah na 2 bara.Ko pa kurim z pečjo na drva in zagrejem tudi zalogovnik na 80 stopinj pa naraste tlak na 3 bare.
Po mojem to ni normalno da tlak za toliko niha in če je to res kako naj to nihanje odpravim.
Hvala
Ni ga večjega zadovoljstava kot pa bivati v domu ki si ga ustvaril sam z svojim delom in z svojimi idejami !!
Najprej preveri če so expanzijske dobre in na koliko so napolnjene. Če je "duša" expanzije napol prazna ti ne more nič pomagat. Zato ima tam ventilček, verjetno pa v navodilih piše kakšen tlak naj bi imela.
LP,
Samojed
ali rezt. posoda,
lahko pa zrak v sistemu.

Ste zmonitrali "einluftarje" na najvišji točki?

Tlak pade tudi lahko zato če kje spoji spuščajo..

barometer je ok?tlak rase na vhodni ali izhodni cevi iz peči?
Očitno bo potrebno dodati še eno ekspanzijo. Jaz sem na tak sistem montiral 2x100l. Tlak ne niha več kot 2 desetinki bara.
Vsekakor kot je rekel že predhodnik, rabil boš še vsaj 50 litrov.
Iskanje po temi