PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Pametna hiša?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drži.!
Jaz tega svojega ne ločim. Imam zadevo ki jo pritisnem gor in ostane gor. Za zaustaviti jo.moram dati na sredino. Za dol pritisnem dol. Torej "kliknem" in ne držim...

Doza, ki mene zanima je pa od tema 7mestna. Notri so te "tipke" za 7kom žaluzij. Oziroma priprava je za 7, imam jih trenutno 5, tako da so 3 enomestnem tipke, nato 2 dvomestni. Ali to pride v upostev potem?
Ne. Imaš vgrajena žaluzijska stikala in ne tipkala. Tipkalo, ko ga spustiš skoči samo ven, oziroma se postavi v "nulti", izključen položaj, stikalo pa ostane v položaju, kjer ga pustiš. Ti imaš pa stikala (SM40, če imaš Tem) rabiš pa tipkala (SM41 od Tem-a), seveda če želiš "preskok" naprej in avtomatizirati žaluzije. Velja tudi za "Feryjev krmilnik. Tudi pri njem je posebej navedeno, da potrebuje tipkala in ne stikala, pa čeprav se tipkalo veže neposredno na krmilnik in ne vzporedno k motorju žaluzije. Štos je v tem, da pri stikalih le to lahko ostane v položaju "spuščanje" (žaluzijo pač izklopi končno stikalo - to pa se aktivira takoj ko se žaluzija premakne v nasprotno smer), krmilniku pa med tem ukažeš "dviganje", čeim pa se bo žaluzija premaknila malo navzgor pa bo na motorju ponovno prisotna napetost na kontaktu za spuščanje. In motor zaradi tega pade v kratek stik, pri takojšnjem posredovanju sicer lahko "preživi", največkrat pa ne in ga je potrebno menjati. Pri uporabi tipk pa teh težav ni, saj tipka samodejno odklopi vse napetosti, tako za dviganje kot za spuščanje. Stikalo pač pri uporabi le tega ima lepo prednost pred tipko, ker ni potrebno tiščati gumba na njem, da žaluzija doseže želeno pozicijo ali pa en ali drugi končni položaj. Tipka pa jo ima pri takih vzporednih vezavah raznih komand, krmilnikov. Spet pa obstajajo krmilniki, kateri so "imuni" tudi na dvojne, nasprotne komande, vendar je spet povezano z € papirčki in kovančki.
pol pa nič, unih tipk nočem.
Shutterbox deluje s stikali. Imam dva komada doma zmontirana.

Sent from my SM-J730F using Tapatalk
Seveda deluje, dokler ne bo crknilo. Saj krmilnik ne nore vedeti, da ima gor stikalo namesto tipkala.

Priložene datoteke
.jpg   Shutterbox.jpg (Velikost: 193,95 KB / Prenosi: 808)
JaBK
Če boš dala not tiste krmilnike lahko mirno daš not tipke. To ne pomeni, da boš potem morala držat knof, da žaluzija doseže pozicijo, pritisneš, preostalo naredi krmilnik. Samo v info.
Ne vem, če bo to držalo. Krmilnik določa, kaj bo šlo do motorja, saj je vezan za stikalom. Kot primer, pri spuščenih žaluzijah daš tipko na "gor", še preden se do konca odprejo jih preko aplikacije ustaviš. Torej je tipka še vedno v položaju "gor", žaluzija pa je na pol odprta.
Še enga lušnega robotka, da ti spedena ženkico in si zmagal, kajneda...
Boris64 eni mamo vrtnarje za to Smile
Eni pa še gospodinjsko pomočnico, da "spedena" možeka. Pa so vsi zadovolj.. :wink:
Pišem o tem, kar ima v specifikaciji zapisan proizvajalec in ne o tem, kaj imaš vgrajeno sam. Ko zadeve crknejo se potem težave pojavljajo ravno zaradi takih stvari.
Drugače pa - sem vesel, da ti dela.
Vrtnarji in pomočnice niso fensi.Niso hajtek.To je kot bi lampe na štekar prtiskou.
In potem so otroci zapustili peskovnik v katerem so se lepo igrali i ja ostal sem sam.
Ker sem si to po pravici zaslužil anede...
Ps...Nisem v resnici tako piker....res ne...
@boris, škoda, da nisi! Je prav zabavno videt še drug pogled na "pametno hišo" 8)
1 ... 19 20 21 22 23 Pojdi na stran 
Iskanje po temi