PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri teče pri dimniku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
danes so nam postavili peč Turbo france.ko smo zakurili ,je začelo teč pri rozeti.in po malem še kar teče.dimnik je schidler in ma tud spust za kondenz.
kaj bi lahko bilo?je pa peč nova ,pa tud dimnik ni bil še v uporabi.moj foter pravi,da so reže na kapi,katero so nardili zidarji ,slabo odprte,pa tud rozeta ma mal luknjice ,tam sigurno teče.
samo ta kondenz ali je sploh prav da je?fi je pravilen za to peč;peč je 13kw,fi dimnika 18.
kaj menite vi?
Cry Joj, kot da berem najino nočno moro - isto!! Žal ti ne vem povedat nič pametnega, na temo se odzivam iz čiste "solidarnosti" - da veš, da nisi edini pod soncem...
Ko so bila še stara vratca, ni bilo nobenih težav. Nato smo vratca zamenjali in je ob vsakem kurjenju pocejalo (samo iz "zgornih vratc", pri spodnjih je bilo vse suho :?: :!: :?: ) Ker sva imela pleskarje tako rekoč pred vrati, sva iz obupa na hitro s temperaturno obstojnim silikonom zadelala notranja in zunanja vratca. Zdaj je ok, ampak nama je jasno, da težava najbrž ni rešena. Vzrok pa nama ne pade na pamet, saj sva prepričana, da so nova vratca pravilno vzidana Cry Spomladi bova "odprla" in pogledala, kaj se je dogajalo med kurilno sezono.
Peč imaš verjetno nizkotemparaturno oz. ne deluje na 70 ali pa 80 oC.
Izpust za kondenz boš moral odpreti in podstaviti lonček. Odvisno od vlage in temp. zunaj se bo ustvaril kondenz. Z čimvečjo temparaturo bo delovala peč manj kondenza bo. So pa večje izgube. Na drva pa bo.
Dobra novica: v najinem primeru bi ocenila tvojo razlago nastajanja kondenza za smiselno. :lol:
Imava kamin oz. lončeno peč in v bistvu je zaželjeno, da je zrak na izhodu iz peči čim bolj ohlajen (to pomeni, da so toploto akumulirale pečnice...).
Slaba novica: nimam pojma, kaj bi storila, da bi stanje popravila. Mislim, da lonček ne pride v poštev Cry
Tudi jaz imam lončeno peč. In tudi meni je teklo iz dimnika...
Teklo pa je samo na začetku, ko sem zaganjal lončeno peč in nisem dosegal primernih temperatur. Sedaj, ko kurim normalno (1 x na dan), teh težav ni več.
Za lončene peči je zaželjeno, da so tople 24 ur na dan. Če je temu tako, zagotovo ne bo več kapljalo iz dimnika. Dim iz peči namreč ne bo prišel popolnoma ohlajen.
Predlagam, da se zakuri kar močno (ko je peč utečena, seveda) in pa čimbolj redno. Težave nastopijo samo, če je pečar peč predimenzioniral in ji ne moremo pošteno podkuriti. :wink:
Aja, jaz sem tisti lulček na dnu dimnika kar začepil. Na začetku sezone je še malo vlage na dnu, po nekaj dnevih kurjenja pa je dimnik suh.
Iskanje po temi