Če je tako in če ti garantira da bo to izvedljivo, potem brez pomisleka daj njemu to delat brez vprašanj. Vprašanje pa je kako maso ima on to v mislih??? Ali on govori o samorazlivnih estrihih dejansko? Ker samo z samorazlivnimi boš zaradi premale debeline največ naredil, ker njih lahko polagaš tam kjer je višina problem in so lahko min 3cm debeli ponekod recimo, verjemi ta estrih katere mi je delala firma "Widra <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.widra-fabjancic.si/">https://www.widra-fabjancic.si/</a><!-- m --> samo njih ti lahko priporočam ker imam dobre izkušnje z njimi", delajo povsod in ti estrihi niso tako švoh, to je zelo močna mešanica ki je vnaprej posebej za talno pripravljena, pri tebi bi bili verjetno 2-3 urah fertik, če bi samo razlival beton. Torej vseeno pokliči par "zidarjev" za referenco in tvojo lažjo odločitev.
Zdej cena samo za polivanje je občutno predraga, če pa to vključuje ves materijal plus polaganje in zalivanje pa je logično da je tudi cena tega malo večja. Predlagam pa da se dogovoriš za ceno in pokličeš še koga, vprašaj tudi katere sistemske dati in da boš polagal sam oni pa pridejo razpeljati cevi za talno in zalit. Ne vem glede na to kar berem bi ti priporočal kar da ti vse naredi, seveda jih nadzoruj in večkrat poslikaj mojstre ob delu, imaš potem tudi dokaz kdo in kdaj ti je delal, četudi brez računa, nikol ne veš sicer pa itak poslikaš sproti "izdelek".
PS: Jaz sem imel vsega max 10cm in je bil katastrofalen problem z višino predvsem dela težave inštalacija še najbolj pa odtoki na tleh, tu zna biti problem, sreča le da sem delal tako da so skoraj vse inštalacije bolj ali manj OB stenah, tudi zato ker sem tako razporedil je potem šlo, zato talno ČEZ odtoke ni šlo pa je kljub temu v 99% povsod talno.
Da se vse, dobro premisli če lahko nekoliko zvišaš višino vrat in če je tam beton ga poštemaj za 5-7cm v višino ker sem siguren da se da, saj ni zgornji rob dobesedno v plati. Tako lahko dobiš več višine za tlake verjemi mi, vse je lažje potem. Okna pa na vrhu preklade lahko pustiš če te ne moti, pomemben je da je rob odprtine od plate do spodnjega roba okna dovolj visok, to pa moraš sam pogruntat kak je pri tebi.
Pa še nekaj ne vem kako imaš ometi so? no če ne potem je pravilni vrstni red najprej ometi potem se gre v tlake