PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kolk kw TČ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Men so v predračun napisal, da rabim za 200m2 ogrevane površine, 11kw toplotno črpalko zrak voda (Daikin). Mam pa okna 1,1, fasada 12cm, mansarda 24cm izolacije SF 35. Je pa povsod talno gretje.
A bo to dost?
hvala
Na oko bi reku, da ti bo to dovolj za 11 od 12-ih mesecev tam v Mariboru.

Glej na tvojem mestu bi tvegal tistih 100 do 200 EUR za en podroben elaborat gradbene fizike, kjer boš točno videl potrebe tvoje hiše pri določeni projektni temperaturi. Ne se preveč zanašat na ocene ponudnikov TČ, ki so zgolj pavšalne. Pa tudi tistemu, ki ti prodaja TČ zrak-voda za ogrevanje take hiše v MB ne bi preveč zaupal (razen, če je mišljeno bivalentno delovanje in imaš predviden še nek drugi support za hladnejše dni).

lp
B
mam tud kamin, ampak bi rad mel sistem, ki bi deloval 12/12 mescev Smile .
A če pa dam 17kw TČ, pa je zadeva rešena?
hvala
Imam TČ voda/voda moči 14kW, ogrevam pa hišo velikosti 290 m2.
Zadostuje!
Simon in vsi ostali.
Koliko pa stane toplotna črpalka zrak- voda. kJE JO BOSTE IMELI?
V dnevniku gradnje hiše Benedetič je navedeno, da imajo 196 m2 talnega ogrevanja in so morali zamenjati 11kw TČ od Daikine za 16kw. Vodo v talnem so lahko namreč segreli samo do 28°. Torej verjetno to velja tudi za tebe.
Je pa treba biti pozoren, pri kateri zunanji temperaturi so podani podatki o moči TČ. Daikina jih podaja pri +7°C, drugi, npr. Termotehnika, pa pri 0°C. Tako da 11kW moči pri Termotehniki pomeni večjo moč kot pa 11kW pri Daikini. Seveda je treba biti pozoren tudi na to, za katero izhodno temperaturo je podan podatek o moči.
Hvala za odgovore. zdezgo, jaz mam predračun za Daikin 11kw TČ zrak-voda, 300 l bojler 6000€. Mam pa narjeno kurilnico.
Hvala Simon za odgovor. Joj, kakšne cene. Vsak mojster, ki pride delat sploh ne zna računat manj kot 2000 do3ooo evrov. Mi bi pa radi že drugo leto bili v hiši. Izgleda, da bo olje še vedno najcenejša varianta kar se investicije tiče. res pa je da bo kasneje dražje ogrevanje.
najcenejša investicija je električna peč iz stališča investicije gledano za mojo hišo 200 kvadratov ki je ogrevana z talnim je pečka z kotlovnico in raztezno in črpalko stala 600 eur

trenutno ogrevam celo hišo na 24 stopinj zaradi otroka in plačujem all in z gospodinjsko uporabo vred 250 eur elektrke s tem da je hiša ogrevana na 24 stopinj 24 ur na dan

hiša ima 15 cm izolacije itd... sem se pa odločil za ta način saj mi je proti koncu sfalilo denarja za crpalko, je pa res da jo mislim okol marca pa kupit....

zdezgo Napisal:Hvala Simon za odgovor. Joj, kakšne cene. Vsak mojster, ki pride delat sploh ne zna računat manj kot 2000 do3ooo evrov. Mi bi pa radi že drugo leto bili v hiši. Izgleda, da bo olje še vedno najcenejša varianta kar se investicije tiče. res pa je da bo kasneje dražje ogrevanje.
Imi Napisal:Imam TČ voda/voda moči 14kW, ogrevam pa hišo velikosti 290 m2.
Zadostuje!

Imaš vrtino narejeno s strojem al si sam zabijal cev?
Vrtina je globoka 11 m in narejena s strojem.
Imi kakšno temp.vode imaš na dovodu,in imaš hišo dobro izolirano?
VESELO NA DELO !!
Ja, če misliš temperaturo vode ki prihaja iz vrtine je ta 12 stopinj.

Hiša pa je izolirana z 10 cm stiroporja (fasada) in 20 cm Ursa DF40 + OSB plošče (streha).
A imaš stalno temp.12C čez celo zimo? in ali imaš talno in stensko gretje?
VESELO NA DELO !!
Da, ta temperatura je stalna celo leto.

Imam samo talno ogrevanje po celotni hiši plus "lojtre" v treh kopalnicah in navaden radiator v garaži. Sanitarno vodo ogrevam v 400l bojleru.
1 2
Iskanje po temi