PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Termostat in peč se nenehno vklapljata?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zunaj ni 21 stopinj drži, peč je v nekem momentu segrela prostor na 21 stopinj. In če v tistem momentu ugasnem peč bo naslednji 2 uri v sobi še vedno 21 stopinj Smile Zakaj se mora peč v teh 2 urah 12x po 2 min prižgati in žreti plin če pa bi lahko to storila čez 2 uri in 15 minut ko bi temperatura prostora padla na 20.5 stopinje? Nevem, morda sem pa jaz prebutast za to da bi razumel... pa ne mi priti naprej s teorijo da če nebi vsakih 10 min po 2minuti ogrevalo radiatorjev da bi potem čez 2 uri ko bi notranja temepratura padla za 0,5 stopinje morala peč goreti pol ure da bi dvignilo notranjo temperatura za tiste boge 0,5 stopinje Smile
Kako ogrevaš sanitarno vodo?
Imaš mogoče takšno nastavitev peči, da vzdržuje temperaturo vode v kotlu (npr. 45°C-60°C) ne glede na to kaj počne termostat?
V peči je menda nek bojler nekaj literski. Nimam pojma kako je ta bojler nastavljen, morem iti danes čez nastavitve ko pridem domov... je pa tako, ne me za besedo vzet AMPAK ko se voda v tem bojlerju dogreva na termostatu NE gori plamen. Pri meni pa se vsakih 10 min vklaplja ravno termostat ter se gori izriše plamen. Prav tako ni teoerije da bi se voda v bojlerju tako hitro shladila npr. iz 60 na 45 stopinj da bi vklapljalo vsakih 10 min...
Mattte Napisal:Zunaj ni 21 stopinj drži, peč je v nekem momentu segrela prostor na 21 stopinj. In če v tistem momentu ugasnem peč bo naslednji 2 uri v sobi še vedno 21 stopinj Smile Zakaj se mora peč v teh 2 urah 12x po 2 min prižgati in žreti plin če pa bi lahko to storila čez 2 uri in 15 minut ko bi temperatura prostora padla na 20.5 stopinje? Nevem, morda sem pa jaz prebutast za to da bi razumel... pa ne mi priti naprej s teorijo da če nebi vsakih 10 min po 2minuti ogrevalo radiatorjev da bi potem čez 2 uri ko bi notranja temepratura padla za 0,5 stopinje morala peč goreti pol ure da bi dvignilo notranjo temperatura za tiste boge 0,5 stopinje Smile
Mislim, da je v podčrtanem problem Smile Pa kaj misliš da je kar samo od sebe 21 v stanovanju? A energija iz radiatorjev izpuhti neznanokam?
Če imaš notri 21 ves čas, je to to. Imaš pač premočno peč. Feryjevih nastavitev za čas mirovanja pa očitno še nisi uporabil.
Če te moti hrup ponoči, naredi urnik da ponoči ne ogreva in bo nadoknadil podnevi.
Kaj bi nas rad prepričal?
Da je vseeno če stanovanje ogrevaš ali ne, saj ima vedno 21 stopinj ?!
Mogoče sem spregledal, ampak kaj pri tebi dela termostat. Prižiga in ugaša črpalko ali peč?
Histereza sanitarne vode? Histereza kotlovske vode?
Aja, upajmo, da nima v istem prostoru termostata in termostatskega ventila. Možno je pa vse.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Baletka, ups mislim peletka (peleti12) kam si se skril? Spet rep med noge kot vedno?
Išče tastari termostat po smetišču, ker je ugotovil, da je še uporaben.
Ali pa bulji v app, koliko je v bojlerju. Bo treba kmalu stisniti gumb v aplikaciji, da ga pogreje. Mami pride domov, ne bo kontent, če bo voda prehladna.
Energetik81 Napisal:
Mattte Napisal:Zunaj ni 21 stopinj drži, peč je v nekem momentu segrela prostor na 21 stopinj. In če v tistem momentu ugasnem peč bo naslednji 2 uri v sobi še vedno 21 stopinj Smile Zakaj se mora peč v teh 2 urah 12x po 2 min prižgati in žreti plin če pa bi lahko to storila čez 2 uri in 15 minut ko bi temperatura prostora padla na 20.5 stopinje? Nevem, morda sem pa jaz prebutast za to da bi razumel... pa ne mi priti naprej s teorijo da če nebi vsakih 10 min po 2minuti ogrevalo radiatorjev da bi potem čez 2 uri ko bi notranja temepratura padla za 0,5 stopinje morala peč goreti pol ure da bi dvignilo notranjo temperatura za tiste boge 0,5 stopinje Smile
Mislim, da je v podčrtanem problem Smile Pa kaj misliš da je kar samo od sebe 21 v stanovanju? A energija iz radiatorjev izpuhti neznanokam?
Če imaš notri 21 ves čas, je to to. Imaš pač premočno peč. Feryjevih nastavitev za čas mirovanja pa očitno še nisi uporabil.
Če te moti hrup ponoči, naredi urnik da ponoči ne ogreva in bo nadoknadil podnevi.

Ja saj danes imam v planu ko pridem domov in dam te cikle iz 6 na 3 pa da vidimo... Smile
Homer Napisal:Kaj bi nas rad prepričal?
Da je vseeno če stanovanje ogrevaš ali ne, saj ima vedno 21 stopinj ?!

Ne ne, vidim da si naspidiran in očitno nočeš razumeti kaj pišem. Jasno da je treba ogrevat ampak hočem povedat da imam občutek da peč leti v prazno po nepotrebnem torej da ogreva več kot bi rabilo za tak rezultat in prepogosto. Notri sem že 2 leti in sedaj opažam da ti režimi niso enaki kot so bili doslej in pač se tukaj pogovarjamo kaj bi lahko bilo krivo. Če bi vedal rešitev ne bi bil tukaj... Aja pa nikogar nočem nič prepričat saj nimam pojma o teh stvareh, pogovarjamo se zgolj, zato so forumi.
Fery Napisal:Aja, upajmo, da nima v istem prostoru termostata in termostatskega ventila. Možno je pa vse.

Saj to sem že povedal, po celem stanovanju so Danfoss termostatski ventili. Ti ventili so že tukaj od novega, prav tako jih imajo vsi sosedi. Ta ki je ob zidavi bloka delala centralno po bloku jih je zraven peči ugradil vsem. V sobi kjer je tersmostat so nastavljeni na cca. 3,5 od max. 5 stopnje....
Če bi se ogrevalo več kot je potrebno, bi imel zdajle notri 25 namesto 21, razumeš?
Edino kar je to, da je lahko tako kratkotrajno ogrevanje malce manj učinkovito, čeprav pri plinski peči to menda sploh ni težava.
Preberi še enkrat, kaj sem napisal. Za druge prostore ni važno.
MikMik Napisal:Mogoče sem spregledal, ampak kaj pri tebi dela termostat. Prižiga in ugaša črpalko ali peč?
Histereza sanitarne vode? Histereza kotlovske vode?
Huh to pa je zame že preveč, preveč vprašaš kaj se vklopi. Sliši se plamen v peči, sliši se šum v radiatorjih torej po kmečki logiki prižge peč ter vklopi črpalko ki porine vodo naprej? Bom danes bolj pozoren na to pa da vidim.
1 ... 3 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi