Saj je čisto OK, če je histereza +- 0.5 stopinje!
In ni mogoče, da se bo v 8 minutah prostor ogrel za eno stopinjo.
Če pa je termostat montiran nad radiatorjem, pa je druga zgodba
@peletar
0,5 stopinje!?
Kaj pa blebetaš? Jaz imam Honeywell-a, pa se temperatura sobe ne premakne celo zimo nikamor.
24 in pika. Kakšnih 0,5!?
Aja, skoraj bi pozabil, na MAN.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ti poznaš samo tisto kar imaš potem je tema. Moj bivši termostat deluje kot ga je opisal naslovnik teme in to me je motilo zato mi je deloval v načinu AUTO. To kar imaš ti misliš, da morajo vsi termostati delovati po tvojem motiš se, da je kaj. Ne bodi tako prepričan v svoj prav.
Potem pa še meni objasni kako naj nastavim termostat, da se mi črpalka ne bo vklapljala 5X na uro.
Prosim za odgovor!!!!!!!!!
Daš v nastavitvih 1 cikel na uro.
Če imaš Honeywell-a.
Ti termostati zelo lepo delujejo v hišah, ki so dobro sporojektirane in izolirane in v katerih želiš stalno temperaturo.
Morsko valovanje, kot ga kaže tvoj graf temperature, ni njihov namen. Se ne počutijo najboljše.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
peleti12 Napisal:No zdaj pa vidva povejta kako se nastavi termostat, da se mu kotel ne bo tolikokrat vklaplajal.
Prosim odgovor!!!!
Tudi jaz imam podoben termostat samo, da je novejši in brezžični imel sem podoben problem kot avtor teme zato mi je deloval v funkciji AUTO.
Če je deloval v funkciji MANUAL se je črpalka vklapljala, ko je temperatura padla za 0,5°C pod nastavljeno.
Zato sem ga zamenjal z boljšim in ta služi s ojemu namenu.
Sedaj sta pa vidva na vrsti prosim argumente.
Ker sta pa najpametnejša tukaj na forumu vaju vabim, da mi nastavita termostat tako, da bo deloval po vajinih nastavitvah.
Potem bomo videli kdo se bo zadnji smejal!
Bom, ampak šele ko boš ti odgovoril meni... Saj veš to v zvezi s papigo...
No, da ti malo pomagam. Spet si spregledal nekaj. Njemu prižiga peč tudi takat, ko temp. v prostoru ne pade za 0,5°C...
Fery Napisal:Daš v nastavitvih 1 cikel na uro.
Če imaš Honeywell-a.
Ti termostati zelo lepo delujejo v hišah, ki so dobro sporojektirane in izolirane in v katerih želiš stalno temperaturo.
Morsko valovanje, kot ga kaže tvoj graf temperature, ni njihov namen. Se ne počutijo najboljše.
Nisem postavil vprašanja kako lepo dela termostat, kako je sprojektirana hiša in kako je izolirana in o morskem valovanju.
VPRAŠANJE JE kako se ga nastavi, da ne bo 4-5 krat na uro vklapljal obtočne črpalke posledično tudi peči.
HVALA!
peleti12 Napisal:No zdaj pa vidva povejta kako se nastavi termostat, da se mu kotel ne bo tolikokrat vklaplajal.
Prosim odgovor!!!!
Tudi jaz imam podoben termostat samo, da je novejši in brezžični imel sem podoben problem kot avtor teme zato mi je deloval v funkciji AUTO.
Če je deloval v funkciji MANUAL se je črpalka vklapljala, ko je temperatura padla za 0,5°C pod nastavljeno.
Ker sta pa najpametnejša tukaj na forumu vaju vabim, da mi nastavita termostat tako, da bo deloval po vajinih nastavitvah.
Bom, ampak šele ko boš ti odgovoril meni... Saj veš to v zvezi s papigo...
No, da ti malo pomagam. Spet si spregledal nekaj. Njemu prižiga peč tudi takat, ko temp. v prostoru ne pade za 0,5°C...
lol
se termostat in peč prižigata kljub temu na 10 minut
MALO BOLJ NATANČNO PREBERI KAJ PIŠE TERMOSTAT IN PEČ!!!!
ENAKO SE JE DOGAJALO Z MOJIM TERMOSTATOM HONEYWELL SOBNI BREZŽIČNI THR872BE zato mi je deloval na AUTO.
Fery Napisal:Daš v nastavitvih 1 cikel na uro.
Če imaš Honeywell-a.
Častim očala. Oz. pamet. Nisem čist ziher, kaj ti ne dela.
Ma ti si užgan VPRAŠANJE JE KAKO SE GA NASTAVI V MANULNEM NAČINU???
IN NISO VSI TERMOSTATI OD TEGA PROIZVAJALCA ENAKI PO NASTAVITVI FUNKCIJ IN DELOVANJU!!!!
NAVODILA V NEMŠČINI IN NAJDI MI TO TVOJO NASTAVITEV V ROČNEM NAČINU!!
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/550000-574999/560844-an-01-de-PROGR__DIGITALER_FUNK_RAUMTHERMOSTAT.pdf">http://www.produktinfo.conrad.com/daten ... MOSTAT.pdf</a><!-- m -->
Prosim odgovor!!!!
Tudi jaz imam podoben termostat samo, da je novejši in brezžični imel sem podoben problem kot avtor teme zato mi je deloval v funkciji AUTO. Če je deloval v funkciji MANUAL se je črpalka vklapljala, ko je temperatura padla za 0,5°C pod nastavljeno.
Še enkrat. Tebi se je termostat vklopil, ko je temp. padla za 0,5°C, njemu pa se vklopi tudi, če temp. v prostoru pade samo za 0,1°C. Kapiš?
No razen, če imaš ti tako izolacijo na hiši, da se ti v 10min ohladi za 0,5°C.
Evo, preveril, gre za termostat Honeywell CM67. Torej če lahko kdo preveri na koliko ta zadeva reagira? Se pravi pri padcu 0,1 stopinje ali pri padcu za 0,5 stopinje. Glede na to da meri na 0,5 natančno sklepam da tudi pri 0,5 stopinje reagira. Torej zadeva je na Manual, blok pa je tudi 10 let star, zelo dobro izoliran in tudi v 10 min ne more past temperatura za 0,5 stopinje. Problem pa je ta, kot sem že napisal, temperatura na termostatu je KONSTANTNO 21,0 stopinje, nastavljen je na 21,0 a kljub temu se na cca. 10 min pojavlja na displayu tisti plamen in peč se vžiga za minutko-dve.
Vprašanje zate Fery, potencialno če bi šel te cikle ki so nastavljeni na 6 zmanjšati na 3, kaj to pomeni v praksi? Najbrž če so ti cikli nastavljeni na 6 je to normalno, vprašanje pa če se peč zaganja zaradi teh ciklov? Hvala
Jutri poskusim še test ki ga je predlagal matofill, izklopim, ohladim peč. Vklopim, nabijem termostat na 25-26 in da vidim ali se bo peč zaganjala ali bo grela na polne...
V praksi bo vsake 20 min preveril temperaturo in, če je potrebno, prižgal peč.
Če nastaviš daljši ON cikel, jo bo gonil, recimo, 10 min, tudi če bo pri tem presegel temperaturo.
Kot sem rekel, odvisno od izolacije, bo temperaturno nihanje mogoče večje. Lahko vseeno probaš.
Termostat kar vzdigni kadarkoli. Če se bo peč ugašala pomeni, da je premočna in ni dovolj odvzema. Torej bo treba še peč nastaviti.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.