PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Termostat in peč se nenehno vklapljata?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saj menda imaš na tem plinskem bojlerju neko nastavitev temperature, učinka ali kaj.
Poskusi dat na manj pa bi moral čas delovanja biti daljši.
Najbrž tudi ni prav da s termostatskim ventilom pripiraš pretok tam, kjer imaš termostat.
Praviš da šumi. Torej je pretok skoraj zaprt ......
Mattte Napisal:
matofill Napisal:Servis peči !!! Daj termostat na 26 st C in enako se bo ugašala !

Če dam termostat na 26 st C bo peč itak nonstop vklapljalo saj bo na polne grelo? Misliš rečt da naj dam termostat iz sedanjih 21 na 15 stopinj?

Ne mislil, sem, kot sem napisal, navadno, če je peč zabita z kamnom, se dogaja, da ko sproži ogrevanje ali vode ali radiatorjev, da se že po minuti dveh doseže max. temp obratovanja, ker je peč zabita z kamnom.

Morda bi bil boljši test tako: Izklopi vse za 2 uri, da se ohladi in krog iztoči vročo vodo iz boljerja na pipi, ob ugasnjeni peči, da bo tekla mrzla iz pipe.

Ko to narediš in se je ogrevalni krog shladil vžgi peč, daj termostat na 26 st C , sedaj pa, če bo delovala vsaj 10 minut skupaj, da vse nazaj zagreje, potem je peč OK, če pa bo kljub temu, da je vse mrzlo izklopila že po ene 2 minutah, potem pa imaš problem, ki sem ga opisal in rabiš servis..... Jasno pumpa za vodo za gretje naj deluje, lahko tudi na max vsaj začasno.

Šumi in pretaka se pa po peči oziroma, da se to jasno sliši, ko je le ta zabita z kamnom..... navadno del kjer ogreva sanitarno vodo.
Ok, bom jutri peč čist ugasnil za enih 5 ur, dal termostat na 26 pa da vidimo kaj se bo zgodilo, poročam! Hvala
Homer Napisal:Saj menda imaš na tem plinskem bojlerju neko nastavitev temperature, učinka ali kaj.
Poskusi dat na manj pa bi moral čas delovanja biti daljši.
Najbrž tudi ni prav da s termostatskim ventilom pripiraš pretok tam, kjer imaš termostat.
Praviš da šumi. Torej je pretok skoraj zaprt ......

Gre za dnevno sobo, 25m2 kjer sta tudi 2 radiatorja. Ja kaj pa naj? Naj dam oba termostatska ventila na full? Stopnjo 5? Sedaj mislim da sta oba na 4 ali nekaj takega. Se pa sliši pri vseh radiatorjih šum ko dela peč. Seveda se ta šum lahko zmanjša z regulacijo tega termostatskega ventila ali minimalno v levo ali minimalno v desno....
Fery Napisal:MAN mode pomeni le, da ne upošteva urnikov, sprememb temperatur in podobno. Nastaviš na 24 stopinj in pozabiš na ogrevanje. Vse histereze, vsi vklopi, delujejo po nastavitvah.
Nastavi si manj vklopov in daljši čas vklopa. Seveda boš imel nihanje malo večje.

Glede teh vklopov misliš najbrž to? 6 cycles per hour (cph)

Saj nekje 6x na uro se mi peč res prižge ampak še vedno mi ni jasno kako in zakaj to tako deluje? Zakaj stvar ne deluje po čisti kmečki logiki torej ko pade temperatura na termostatu pač vklopi. Zakaj bi moralo vmes kaj vklapljat? Priznam, tukaj pri teh zadevah sem čisti amater čeprav nisem ravno najbolj butaste sorte, sem pa si vseeno te termostate predstavljal malo bolj simpel...
O peletarju in njegovih rešitvah, ki so tipa, "vrzi stran in kupi novo, po možnosti tako, da boš konstantno buljil v telefon", je pa škoda izgubljati besed. Tipični potrošnik, ki se mu bolj malo sanja od zadev, o katerih piše.[/quote]

NE BI RAD POLEMIZIRAL S TEBOJ O STVAREH, KI JIH NE POZNAŠ IN NE OBVLADAŠ IN IMAŠ NA TO NEK SVOJ POGLED KATEREGA TUDI Z SVOJIM CINIZMOM ŠIRIŠ TUKAJ NA FORUMU. PAČ HOČEŠ BIT POMEMBEN IN IMETI VEDNO ZADNJO BESEDO, OK NAJ TI BO.
RAD BI TE VIDEL, VSAJ TAKA JE PRAKSA PRI NOVIH SISTEMIH, DA GREDO VEČ ALI MANJ NA UPRAVLJANJE IN NADZOR SISTEMOV PREKO RAČUNALNIKA, TABLICE, PAMETNEGA TELEFONA IN NI NUJNO, DA JE POTREBNO BULJITI VSAK MOMENT NA APARAT. KADAR JE PA POTREBNO JE PA FINO Z RAZLIKO OD NOVIH SISTEMOV MORAŠ TI BITI VEDNO PRI TERMOSTATU IN GA NASTAVLJAT, ČE JE POTREBNO Z RAZLIKO OD NOVIH SISTEMOV, KATERE LAHKO KONTROLIRAŠ OD KJER KOLI, POLEG TEGA VODI STATISTIKO OGREVANJA ZA NAZAJ IN Z TEM LAHKO NAČRTUJEŠ OGREVALNI SISTEM V NAPREJ.
VSI STRMIMO K VARČEVANJU POSEBEJ PRI OGREVANJU IN NOVI SISTEMI TO TUDI OMOGOČAJO Z RAZLIKO STARIH V KATEREGA MORAŠ BULJITI TAM NEKJE NA ZIDU.
VEM, DA BOŠ SPET PRIVLEKEL NA DAN NEKO SVOJO TEORIJO O TVOJEM OGREVANJU IN NADZORU SAMO VEDI, DA JE TO ŽE OUT.
No da izključimo to opcijo, sem v najemu in nihče ne bo vlagal v kakšne boljše wirelles sisteme, rad bi samo "uredil" obstoječi sistem.
@paletar
To, da ti buljiš v telefon ali tablico, nima nobene veze z varčevanjem pri ogrevanju.

Velike črke pomenijo kričanje, vsaj to bi te lahko poučili, če se že muvaš po forumih.

Za moje znanje se pa ne boj. Ali tehnično podkovanost. Ali nove tehnologije.
Je mnogo, mnogo večje od tvojega. V katerokoli smer se podam.

peleti12 Napisal:Termostat nima možnosti nastavitve histereze zato ti stalno vključuje kotel, ko pade temperatura za 0,1 stopinjo C, preklopi na AUTO in nastavi ogrevalni dnevni / tedenski režim
WTF, se ti sploh sanja o čem govoriš?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Papiga kaj pa tako kričiš?
Si spregledal moj post kjer te sprašujem o vprašanju ali si spet stisnil rep med noge?
MikMik Napisal:
MikMik Napisal:Hm, verjetno termostat v MAN nima histereze in ohranja 21°C. Mogoče zazna padec temp. za 0,1°C in zato pošlje ukaz za zagon peči/črpalke.
Tole je vprašanje?
Raje ne bi o tem kdo je bolnik...
Zanimivo je tudi, da meni ta naslov ni poznan, tebi očitno je... Wink
O tem govorim...
Mattte Napisal:No da izključimo to opcijo, sem v najemu in nihče ne bo vlagal v kakšne boljše wirelles sisteme, rad bi samo "uredil" obstoječi sistem.
Navodila za termostat cm 27
Prikaz časa: 24-urni ali 12-urni format AM / PM
Program: 7-dnevni s 4 dnevnimi neodvisnimi nastavitvami
Nastavitev časa
Program - 10-minutni koraki
Temperatura
območje nastavitve
: Programi od -5 do 30
C v korakih po 0,5 K
Frost - 5 do 10
Postavitev
CM27 OEM Chronotherm je nadzor temperature
element v sistemu ogrevanja / hlajenja in MORATE biti nameščen
v položaju z dobrim kroženjem zraka v povprečni sobi
temperatura na notranji steni 1,5 metra nad tlemi
ravni. Ne postavljajte CM27 OEM Chronotherm v bližini
viri toplote (radiatorji, odzračniki za vroč zrak, TV ali luči), v bližini
vrata ali okna ali na neposredno sončno svetlobo.
Nikjer ni opisana ali je možna nastavitev histereze.
Nastavi na AUTO kjer imaš nastavljene 4 dnevne cikle, ki jih lahko prilagodiš po dnevih oziroma vikend po svoje.
Termostat ima relejski izhod za vklop plinskega, oljnega kotla ali obtočne črpalke.
A ti veš, kaj je to funkcionalna nepismenost?
Ker si najboljši možni primer za to.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ahahahahaha Smile Smile Smile
No zdaj pa vidva povejta kako se nastavi termostat, da se mu kotel ne bo tolikokrat vklaplajal.
Prosim odgovor!!!!
Tudi jaz imam podoben termostat samo, da je novejši in brezžični imel sem podoben problem kot avtor teme zato mi je deloval v funkciji AUTO.
Če je deloval v funkciji MANUAL se je črpalka vklapljala, ko je temperatura padla za 0,5°C pod nastavljeno.
Zato sem ga zamenjal z boljšim in ta služi s ojemu namenu.
Sedaj sta pa vidva na vrsti prosim argumente.
Ker sta pa najpametnejša tukaj na forumu vaju vabim, da mi nastavita termostat tako, da bo deloval po vajinih nastavitvah.
Potem bomo videli kdo se bo zadnji smejal!

Priložene datoteke
.jpg   20180327_194441-907x1612.jpg (Velikost: 203,34 KB / Prenosi: 147)
Počakaj, da bosta uspela razvozlat nesmisle (Google ali bing) translatorja, ki si ga uporabil.
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi