Objave: 100
Teme: 10
Ocena:
0
Pozdravljeni! Imam sledečo težavo, no, vsaj mislim da jo imam. In sicer gre za peč znamke Immergas na mestni plin, na steni pa imam v dnevni sobi Honeywell termostat. Termostat imam sedaj nastavljen na program manual ter na 21 stopinj celzija (dan in noč). Torej jaz razumem delovanje termostata tako, da ko pade temperatura na termostatu (torej posledično v sobi) na 20.5 stopinj takrat on da signal peči in le ta se "zažene" in začne greti. Meni pa se dogaja da kljub temu da je ves čas temperatura prostora 21 stopinj (in 21 je tudi na termostatu), se termostat in peč prižigata kljub temu na 10 minut (vsakič za 1-2 min potem peč ugasne)? Sedaj sem beležil in sta se peč in termostat prižigala ob: 22.52, 23.02, 23.12 potem mislim da zopet 23.35, 23.55, 00:15 torej vmes so intervali tudi na 20 minut... Prav tako sem menjal na termostatu baterije in vse enako. Ta mesec je prav tako zelo topel in sem z mesečno porabo plina že 10% nad prejšnjim ter predprejšnjim mesecem, ko je bilo res mrzlo in nekaj dni je še do konca... Torej kaj menite kaj bi lahko bilo? Fuč termostat ali...?
Hvala!
LP
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Servis peči !!! Daj termostat na 26 st C in enako se bo ugašala !
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Če se vklaplja sobni termostat preveri, da nima vklopljene funkcije regulacije, ki na podlagi trenda temperature (ob padanju) za kratke intervale vklaplja gretje, da zaustavi padanje.
Po domače rečeno - ko zazna padanje (čeprav je prikaz na pol stopnije) vklopi gretje za 2 minute, nato če pada še naprej za 5 minut itd, pač odvisno od termostata. Nekateri to funkcijo imajo, verjetno pa ne vsi.
LP,
Samojed
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Peč je OK.
Honeywell deluje tako. Kar se perfektno obnese. Žal se ne v kombinaciji s tvojo pečjo.
Rabiš "monterski mode" nastavljanja in spremembo ciklov ter časa obratovanja. Guglaj.
Ali, mogoče, preberi navodila!?
Katerega pa imaš?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
Žal sem v najemniškem stanovanju in niti slučajno ni nikjer nobenih navodil, tudi na termostatu ne piše modela. Sem govoril z serviserjem in pravi da je termostat za zamenjat, verjamem da mu je to "najbolj" simpl. Glede na to da je stvar do sedaj 2 leti odkar sem notri delovala perfektno se mi zdi sedaj malo čudno da bi termostat potreboval kak poseben "mode" če ga pred tem ni potreboval oz. tudi če je bil kakorkoli sprogramiran se ni to programiranje moglo čez noč izbrisati? Kot sem rekel, termostat imam na manual mode, ročno nastavljen dan in noč na 21 stopinj. Torej termostat kljub temu da je v sobi 21 stopinj in kljub temu da tudi na termostatu piše da je 21 stopinj torej sam izmeri temperaturo okolice 21 stopinj vklaplja peč na 10 minut (1-2 minuti potem se ugasne). V tem času slišim da termostatski ventili na radiatorjih šumijo torej peč "tišči" vodo dalje....
Kar se tiče termostat je cca. 10 let star (toliko je stara tudi stavba), je pa vizualno vsaj od veni podoben temu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.honeywell.cz/home/StareVyrobky/Archiv/Cm27_2comres.jpg">http://www.honeywell.cz/home/StareVyrob ... comres.jpg</a><!-- m -->
Torej gre za neko staro CM linijo. Je pa čist simpl, ni nekih hudih nastavitev. Pogledam bolj točno ko pridem domov.
Hvala za pomoč, cenim to.
Ocena:
0
Tako, potegnil dol navodila od CM707 termostata ki je vizualno praktično enak kot moj in piše sledeče za program manual:
V načinu MAN (ročno) termostat deluje kot preprost termostat z določeno nastavitvijo za cel dan. Z gumboma in lahko nastavite temperaturo med 5 °C do 35 °C. Termostat bo ohranjal to temperaturo, dokler ne izberete drugega načina delovanja ali temperature.
Torej to kar želim. Nevem zakaj potem hudič nonstop zaganja peč če notranja temperatura ne pada od željene...
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Termostat nima možnosti nastavitve histereze zato ti stalno vključuje kotel, ko pade temperatura za 0,1 stopinjo C, preklopi na AUTO in nastavi ogrevalni dnevni / tedenski režim ali zamenjaj termostat za novejšega in po možnosti, da imaš nadzor preko pametnega telefona.
Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Ooo peleti12, si postal papiga? Govoriš o tem kar je že povedano...
Razloži še, kako mu bo AUTO pomagal, če termostat nima histereze?
"Seveda" tak termostat, da ga boš upravljal preko pametnega telefona. Dobrodošel med sužnji tehnologije.
Ocena:
49
file:///C:/Users/Fery/Downloads/CM707-Installation-Guide.pdf
Probaj tole.
Category 2 parametra. Lahko tudi druge.
Če termostat snameš, je verjetno zadaj oznaka kateri je.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Ocena:
49
MAN mode pomeni le, da ne upošteva urnikov, sprememb temperatur in podobno. Nastaviš na 24 stopinj in pozabiš na ogrevanje. Vse histereze, vsi vklopi, delujejo po nastavitvah.
Nastavi si manj vklopov in daljši čas vklopa. Seveda boš imel nihanje malo večje.
O peletarju in njegovih rešitvah, ki so tipa, "vrzi stran in kupi novo, po možnosti tako, da boš konstantno buljil v telefon", je pa škoda izgubljati besed. Tipični potrošnik, ki se mu bolj malo sanja od zadev, o katerih piše.