12.12.2007 ob 11:46
Prosim, če mi lahko kdo obrazloži ali predstavi svoje izkušnje.
V kopalnici (8,3 m2) imamo talno gretje in kopalniški radiator ("lojtrco"). Oboje skupaj nam nekako ne zadostuje za vzpostavitev normalne temperature v kopalnici (ne maramo mraza, brrrr .....). Izvajalec mi obrazlaga da imamo premalo izolirano hišo (trenutno še brez fasade -> money, money....
), ampak mu jaz nikakor ne morem dopovedati, da to popolnoma zastopim, da pa ne zastopim tega, da nikakor ne morem segret kopalnice na neko trenutno normalno temperaturo (23 - 24 stopinj), zastopim da pa zaradi neizoliranosti hiše toplota hitro "uide" na plano.
Odločali smo se da bomo dodali radiator, pa je ponovno problem v štemanju ipd.
Sklenil sem da bom kopalnico dogrel za tistih par stopinj kar z električnim radiatorjem moči 750 - 1000 W.
Zanima me ali ima kdo takšne ali podobne izkušnje z dogrevanjem in ali kdo morda ve kako potraten zna biti takšen radiator??
Hvala za odgovore,
Damijan
V kopalnici (8,3 m2) imamo talno gretje in kopalniški radiator ("lojtrco"). Oboje skupaj nam nekako ne zadostuje za vzpostavitev normalne temperature v kopalnici (ne maramo mraza, brrrr .....). Izvajalec mi obrazlaga da imamo premalo izolirano hišo (trenutno še brez fasade -> money, money....
), ampak mu jaz nikakor ne morem dopovedati, da to popolnoma zastopim, da pa ne zastopim tega, da nikakor ne morem segret kopalnice na neko trenutno normalno temperaturo (23 - 24 stopinj), zastopim da pa zaradi neizoliranosti hiše toplota hitro "uide" na plano.Odločali smo se da bomo dodali radiator, pa je ponovno problem v štemanju ipd.
Sklenil sem da bom kopalnico dogrel za tistih par stopinj kar z električnim radiatorjem moči 750 - 1000 W.
Zanima me ali ima kdo takšne ali podobne izkušnje z dogrevanjem in ali kdo morda ve kako potraten zna biti takšen radiator??
Hvala za odgovore,
Damijan