PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Električni radiator za dogrevanje - VAŠE IZKUŠNJE

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prosim, če mi lahko kdo obrazloži ali predstavi svoje izkušnje.
V kopalnici (8,3 m2) imamo talno gretje in kopalniški radiator ("lojtrco"). Oboje skupaj nam nekako ne zadostuje za vzpostavitev normalne temperature v kopalnici (ne maramo mraza, brrrr .....). Izvajalec mi obrazlaga da imamo premalo izolirano hišo (trenutno še brez fasade -> money, money.... Smile), ampak mu jaz nikakor ne morem dopovedati, da to popolnoma zastopim, da pa ne zastopim tega, da nikakor ne morem segret kopalnice na neko trenutno normalno temperaturo (23 - 24 stopinj), zastopim da pa zaradi neizoliranosti hiše toplota hitro "uide" na plano.
Odločali smo se da bomo dodali radiator, pa je ponovno problem v štemanju ipd.

Sklenil sem da bom kopalnico dogrel za tistih par stopinj kar z električnim radiatorjem moči 750 - 1000 W.

Zanima me ali ima kdo takšne ali podobne izkušnje z dogrevanjem in ali kdo morda ve kako potraten zna biti takšen radiator??

Hvala za odgovore,

Damijan
Še tole sem pozabil:

Ogledoval sem si električne radiatorje AIRELEC, ki jih prodaja podjetje Koop d.o.o..

Ali ima kdo izkušnje s temi radiatorji oz. ali kdo priporoča kakšne druge??
Mi imamo v mansardni kopalnici sedaj 1000 W radiator ( za osnovno gretje ), ki pa ga uporabimo redko, saj koristimo sušilni stroj-tako za posušit cunje, kopalnica pa se ob tem segreje na 24-25 st. Komot, da se vsi umijemo na fajn toplem.
Če imaš prostor, si nabavi en poceni oljni radiator-8 ali 9 reber, grelec 800 + 1200 - ga lahko kasneje pospraviš, grelec na 800 W pa ti mora kopalnico kar fino ogreti.
skoraj dvomim v pravilnost izvedbe tvojega ogrevanja v kopalnici. domnevam, da je instalater povezal talno ogrevanje z lojtrico, kar pomeni, da imaš v lojtrici temperaturo iz talnega ogrevanja.
Kar pomeni, da je napačno. Pravilno mora biti lojtrca vezana na bojlersko vodo.

termal
čista energija
Ker sem izredno zmrznjen človek, tudi meni v zimskem obdobju en navaden radiator v kopalnici ni dovolj, tako da sem kupila en mali DeLonghi-jev kaloriferček za 30€ ... super stvarca, ki kopalnico segreje v parih minutah ... koliko pa pokuri, pa nisem preračunavala, ker mi je bolj kot evrčki pomembno, da me v kopalnici ne zebe. Wink

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")bofunichr("46")si/res?binunichr("46")svc=obj&binunichr("46")id=6FA16034-6F96-C7F4-F009-2330AD01DF58&xml=1&resunichr("46")h=200&resunichr("46")w=175[/url]
Več glav, več ve ...
Če nimate fasade, je povsem logično da je v kopalnici mrzlo, razen če je ogrevalni sistem predimenzioniran vsaj 200%.

Začasno po potrebi dogrevajte z električnim radiatorjem ali podobno rešitvijo. Če je ogrevanje narejeno po izračunanih, potem veste pri čem ste oz. boste ko bo hiša dokončana. Če je narejeno "po občutku", pa vseeno dajte komu narest izračun, da boste vedeli ali bo po izolaciji OK, ali je potrebno iskat trajno povečanje moči.
lojtrca mora bit res velika da segreje.

jaz mam kopalnico 5x3m,mam talno in lojtrco 2mx 80cm,prikloplena pa je naradiatorske cevi,talno pa zase.

na hiši še nimam izolacije,ampak se kopalnica segreje preveč če pustim radiato odprt,talno pa 30-40 st celzija.

Če ti s tem radiatorjem ne bo segrelo daj navadnega not,pa na radiatorske cevi skupej...

pa malo še poglej če se radiator sploh segreje(celoten),al je kak zrak not.
termal Napisal:skoraj dvomim v pravilnost izvedbe tvojega ogrevanja v kopalnici. domnevam, da je instalater povezal talno ogrevanje z lojtrico, kar pomeni, da imaš v lojtrici temperaturo iz talnega ogrevanja.
Kar pomeni, da je napačno. Pravilno mora biti lojtrca vezana na bojlersko vodo.

termal

Povezava je pravilna. Torej talno je 1. v zanki dveh sob (kopalnica in garderoba), radiator pa je tudi 1. v zanki treh, ampak ..... na žalost resnično premalo.

Voda ki gre v talno ima 32 stopinj v radiator pa iz peči 70 stopinj.

Razmišljal sem kar o trajni rešitvi z dodatnim električnim radiatorjem, poraja pa se mi vprašanje, če ni to morda preveč potratna varianta. Po drugi strani pa se mi javlja ZKP (Zdrava Kmečka Pamet) ki mi pravi, da, če imajo nekateri celotno ogrevanje narejeno preko električnih radiatorskih konvektorjev, zakaj bi bilo samo dogrevanje zelo drago. Sem pač skeptik. Ni mi pa do tega da bi stalno prestavljal kakšen kalorifer ali prenosni radiatorček (čeprav zdaj vsak dan postavljam kaloriferček), raje bi namestil še en radiaator (električni) da bi bil mir ZA VEDNO (ali pa vsaj za en čas Smile).

lp - damijan
TADO Napisal:lojtrca mora bit res velika da segreje.

jaz mam kopalnico 5x3m,mam talno in lojtrco 2mx 80cm,prikloplena pa je naradiatorske cevi,talno pa zase.

na hiši še nimam izolacije,ampak se kopalnica segreje preveč če pustim radiato odprt,talno pa 30-40 st celzija.

Če ti s tem radiatorjem ne bo segrelo daj navadnega not,pa na radiatorske cevi skupej...

pa malo še poglej če se radiator sploh segreje(celoten),al je kak zrak not.

1. Mislim, da imam enako veliko lojtrco.

2. Če bi spustil v talno 40 stopinj bi blo v dnevni sobi in jedilnici skoraj zagotovo prevroče, pa še mislim, da ni najbolj zdrava taka temperatura.

3. Radiator je cel enako topel torej, brez zraka
kaj pa peč na 80 st cejzija?

si siguren da ma peč največji izkoristek pri 70 st cejzija?
Iskanje po temi