PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Ker se bomo v kratkem (en mesec) lotili popolne prenove kopalnice moram na hitro mora narediti začano kopalnico v delavnici Confusedhock: :lol: Big Grin ( wc školjka+lijak).
Priklop za vodo je 5 metrov stran. Torej narediti moram razvod do začasnega kotlička in lijaka, samo mrzla voda.
S katerimi cevmi oz. fitingi to naredim naihitreje-najlažje- najcenejše.

Hvala za nasvet.
Takšne za vrt zalivat, samo ob neuporabi zapri dovod. Smile

Sicer pa odvisno, kateri material in orodje dobiš ugodno.
Z vrtno cevjo ne pride v poštev.
Najraje bi uporabil nekaj kar ne rabi namensksga orodja, in ni prevec zamudno.
Ena od možnosti rešitve je uporaba alkatenske vodovodne cevi npr. 1/2" in mufne s "smrekco" na notranji strani. Jo enostavno nabiješ na cev, ostalo naredi pritisk v cevi. Od mufne naprej pa klasika. Prednost: ne rabiš specialnih orodij za delo.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.merkur.si/gradnja/vodovod-in-kanalizacija/fitingi/poc-spojka-za-alkaten-livarna-titan-20mm-3-4">https://www.merkur.si/gradnja/vodovod-i ... n-20mm-3-4</a><!-- m -->
Druga: aluplast in pripadajoča oprema. Fitingi v press ali vijačni izvedbi.
Tretja: vedro in nekoga, ki ga bo nosil.
Kaj pa baker- mehki lot, mi je ostalo še nekaj fitingov pa kakšen meter cevi od 18,bi samo dokupil kar mi manjka.
Ali bo cev od 18 dovolj?
Glede na to, da bo samo za splakovanje školjke, in mogoče manjši umivalnik zraven, ne bi smelo biti problema tudi če ni za sanitarno vodo, ali pač?
Vprašal si s čim se da najceneje. Baker ne sodi v tapoceni razred. Čeprav sem štromar, mislim, da sem podal ustrezen in zadovoljiv odgovor. In potem bi moral temo zastaviti drugače: če se da to narediti z bakrom? Seveda se da, tudi 18-ka bo za tisto dvoje več kot polna kapa. Za sanitarno vodo baker ni primeren, razen če so cevi prevlečene z antikorozijskim nanosom. V nasprotnem primeru se v cevi lahko tvori Cu(CH3COO)2 ali kot mu pravijo zeleni volk. Ta pa je strupen. Za samo splakovanje školjke (tudi morda za rokice umiti) bo v redu.
V naši stari hiši sem enak problem rešil z alumplast cevmi in vijačnimi fitingi. Enako, kot je predlagal Arbajter. Manj kompliciraš, hitreje bo narejeno. Tisi baker se bo že enkrat nekje porabil.
Ehhh daj no še ti.
Nobenega volka ne bo, vsaj v doglednem času ne.
Jaz sem jo pil 10 in več let, šogr jo še vedno. Ni videti, da bi ga hudič jemal.

Mi je pa hecno. Folk nekaj sprašuje, drka po forumih in na koncu izjavi, da bi mogoče delal s tem, kar ima doma.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Sem kaj narobe napisal? Za vsako ceno pacati z materialom, ki ga ima doma? Naj se sam odloči...
Ne ti, un nad tabo. Vw frik.
Ti si se uguzil vmes.
Se mi je zdelo, da si z odgovorom zamudil zgolj zaradi Forda...
Materijala mam samo nekaj doma, tudi jaz sem najprej razmišljal o alumplastu, vendar sem opazil ,da vsi prodajajo cel kolut 100m, jaz jih rabim pa max. 20m. Zato sem začel potem razmišljati o bakru.
Alumplast prodajajo na metre. Vsaj na Gorenjskem.
Če hočeš 16 mm, ti ga pripeljem po kosih, da boš šel lahko obrnit cevi v sosednjo vas.
Povsod jih prodajajo po metrih. Zakaj bi jih sicer pisali na cevi?
Ja mogoče res, sem gledal samo spletne trgovine. Ker v bližini nimam nobene fizične trgovine sem gledal na spletu.
Kolikor gledam sta baker in alumplast cenovno tamtam.
Torej bolje Alumplast ?
1 2
Iskanje po temi