Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Mi mamo 15-to leto Rofix, zaenkrat zadovoljen. Brez alg in cesa podobnega, pa je potok za hiso.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 109
Teme: 6
Ocena:
0
Ravno včeraj sva se pogovarjala z možnim izvajalcem, ki ima weber in Rofix. Kakšen, dan prej je bil na izmeri eden od zaposlenih, včeraj pa je prišel šef in je rekel da predlaga rofix in ne weber.
Sedaj je na izbiro rofix in baumit. Mislim da sta oba nekje tam tam, tako da bo vrejetno cena tista, ki bo odločilna.
Mogoče me je zmotil en detail pa me zanima kako imate to rešeno ostali. In sicer pri okenskih špaletah baumitov izvajalec pravi letvice, ta ki ima rofix pa pravi da niso potrebne. Sicer pravi da jih lahko da ampak se mu zdijo predrage za to. Ta izvajalec je delal že pri treh sosedih in res ni nič spokano ob oknih pa so cel dan na soncu.
Pravi da se potem pri letvici raje naredi špranja, ki je potem grda...
Kaj pravite?
LP
Objave: 47
Teme: 12
Ocena:
0
Tudi sam sem pred izdelavo fasade, fasaderji so mi priporočali zaključni sloj top dry, pridobil že predračun, zato tudi mene zanima čim več vaših mnenj o tem zaključnem sloju. Po prebiranju foruma sem namreč v dilemi, ali se naj odločim za ta zaključni sloj.
Objave: 856
Teme: 11
Ocena:
0
vsak izvajalec ima svojega favorita kjer ima največji rabat pri materialu.
nobeden ne omeni juba?
roke so 15eur/m2, oder 3-4eur.
sam imam jub silikonski zaklj.sloj (bajta brez napuščev) in je ok.
z webrom so od nekdaj problemi z zaklj. sloji. imajo roza eps ki po 2 letih izgubi vso reklamirano izolativnost.
nekateri nimajo odležanega stiroporja. garancija je loto - proizvajalec se zgovarja na fasaderja, fasader na proizvajalca.
dobra sta (lj) jereb ali jure koljančič.
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Sosed ima oranžno Baumit fasado in isto polna alg in zbledela na jugu po 5 letih ... Zaključni je SilikaTop.
Cena je bila okrog 15 tisoč, pozabili pa so mu narediti par detajlov, ki jih je potem plačeval posebej drugim izvajalcem (okoli polic, zaključki pri strehi, kjer so pustili 10 cm špranje, zaključek enega stebra v katerega je na vrhu zatekala voda, prav tako mu niso naredili niti enega vogala ali zaključka na pravi kot). Debelina je mislim, da bila 8 ali 10 cm.
Izvajalec je bil certificiran od Baumita, delali pa so 1 kelnar, 1 kuhar in 1 keramičar.
Lahko dam proti večeru slikovni material, če koga zanima ...
Objave: 407
Teme: 6
Ocena:
0
Velikokrat se pozabi, da je potebno vogale armirati z mrežico diagonalno. Ne pomaga, če daš fasadni vogalnik, je potrebno še mrežico diagonalno potegniti čez. Vse to je, vsaj ponavadi, v napotkih za izdelavo fasade.
In to imajo vsi proizvajalci navedeno v dokumentaciji. Celo s slikami je ponazorjeno, kako vogale poštimati.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Vprašanje za fasaderja, ki bi delal brez letvic na stiku z okni/vrati, kako/kam bo pritrdil zaščitno folijo? Verjetno ima tak grif, da tudi zaščitnih folij ne namešča, saj je to samo za amaterje.
Objave: 802
Teme: 22
Ocena:
4
Te letvice so očitno strah in trepet fasaderjev, ker se jim ne da potruditi za dober izdelek. Ta spoj brez letvice prej ali slej poči, ker sta zaključni sloj in okno iz povsem različnih materialov. Zaključni sloj se nikoli (!) ne prime na okvir okna in ostane povezan s špaleto - razen za čas, ko so majstri še na objektu. Ista zgodba pri policah, pri spoju z lesenimi deli itd itd....na izdelkih renomiranih lokalcev se vidi, da še izolacije ne znajo lepiti okoli odprtin. Kaj mu sedaj težiš še z letvicami, za katere 3/4 sploh ne ve, zakaj so :mrgreen:
Glavno je, da se fasaderju plača že n-krat pozlačen oder, take kao brezvezne stvari ta ceh ponavadi vzamejo za teženje stranke. Če bi mu prinesel plan vseh fasadnih spojev, kako bi rad imel narejeno, bo verjetno zapustil objekt. To je pač tipični nivo odnosa med izvajalci in strankami. Srečno!
Objave: 1828
Teme: 4
Ocena:
0
Ma te letvice niso nič strah in trepet, so pa 4€ po metru (ok, malo manj) kar pomeni na vsakem oknu dodatnih 20€. Prednost, kar se mene tiče je kvečjemu v tem da lažje narediš v piko ravno špaleto, ker po oknu pač nalepiš mrežo, vogalnik daš v vago in ne moreš več falit.
Brez letvic se ti načeloma naredi ob oknu lasasta razpoka, z letvico imaš kontrolirano ampak še večjo špranjo, jaka muda.