Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pri temperaturi ne moreš dobit kropa, je pa že pri dveh pipah ceneje montirat ventil kot pipo. Kolk pa jengarancije na pipo da ne more tudi ta zatajiti kot ventil.
Zgornjega s slike ima za regulacijo kotlovske vode, spodnjega za sanitarno vodo.
Po 5 letih oba bp
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Garancije na pipo dobiš natanko toliko kot si zanjo odcolal. Upam da je to jasno.
Če pa se že menimo o tisti udobnosti in trenutni dostopnosti do vode z želeno temperaturo: to omogoča edinole le cirkulacija in nič drugega. Ker vse drugo ima neki meter vodovodne cevi z hladno vodo (v cevi v kateri bi sicer morala biti topla). In ko pipo odpreš nikakor ne more na rokice priteči krop. A drži? In iz navedena izhaja da noben esbe ne more zagotoviti, da bo iz pipe pritekla tisti hip, ko jo odpreš, voda natanko želene temperature. Ker tudi ta ima zadaj tisti meter, dva ali pač kolikor že, ohlajenih cevi za toplo vodo. Velja tudi za termostatske armature. Se pa te veliko lepše odzivajo in tudi vzdržujejo želeno temperaturo. To pa se pač plača. Pri meni delujejo že preko deset let BP. Grohe pač.
Ocena:
8
Sorry, ampak sem res zabit, tele njihove logike z barvami pa ne stekam. Voda se na 70cm iz vroce spremeni v mlacno, varovanje povratka imas pri mrzli peci in vrocem zalogovniku in tako naprej.....
Ocena:
8
In ja, jaz imam sanitarnega narobe zmontiranega. Lezi, ampak funkcionira. Razen ce je tam druga logika.
Ocena:
8
Arbajter
Ne vem kako se je lahko otrok poparil “rokice“ na pipi....res da lahko malo kasneje odreagira na vroce ampak.....pri mesalnem ali termostatski se mu tega ne bi zgodilo(bojler so prekuril soncni kolektorji). Poleg tega imam klasicne pipe, pa jih recimo zelo malo premikam levo desno. Razej ce zelim samo vroco ali samo mrzlo vodo. V banji/tusu, se premika samo za nekaj mm . odvisno kako vroco zelis imeti. Poleg tega lepse nadziras temperaturo ce na pipi mesas 45/15 kot pa 70+/15.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
S tem tazadnjim se v celoti strinjam s teboj. Sem pa že napisal - s temi temperaturami naj se ukvarja termostatska, ker bo z njimi najbolj zanesljivo opravila. Crkne pa res lahko vse. Tudi jaz bom.
Objave: 188
Teme: 13
Ocena:
0
Hoj.
Imam isti ventil doba 5 let pa me Že zeza že lep čas.
Aali naj dam not enakega ali kaj drugega?
Sedaj mam 35-60 mel bi 45-60 pri tem sedanjem imam težavo da težko speavim skoz malo bolj toplo vodo.
Pa med tuširanjrm kr meša hladna topla, zanič.
hvala za nasvet.