PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Esbe vta 321 - okvara

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljni.

Jaz imam iz boilerja na vroči vodi montiran ESBE VTA 321 da sem znižal temparaturo vode, ki gre na pipe,...

Vse skupaj je lepo delovalo dobrih pet let, sedaj pa kaže da se je okvaril.

Voda priteka iz pipe komaj topla, na momemt za cca 30 sec. vrela in potem zopet mlačna, obračanje temparature na ventilu ni imelo efekta.

Mene sedaj zanima ali je to redek primer kvara na teh vrstah ventilov in ga naj zamenjam, ali so tovrstne napake pogoste - v tem primeru bi ga enostavno odklopil,...
Upam da tudi meni ne crkne letos. Tudi.moj je star 5 let.
Kot vem naj bi vta bil.namenjen kotlovski vodi.
Za sanitarno vodo je namenjen takle ventil.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.instal.si/index.php?id=6411">https://www.instal.si/index.php?id=6411</a><!-- m -->
Seveda pa ne garantiram da bo dlje deloval. Cez mojega je slo nekh 300m3 tople vode (imam vodomer za njim).
Vprasaj v Veto ali je mozno samo.kak termostat menjat ali je treba cel ventil.
Ce imas zadaj "nekontroliran" vir ogrevanja sanitarne vode (zalogovnik, soncne kolektorje) ti svetujem da imas mesalni ventil. Sem ze slisal kako so se otroci "poparili" s kropom s pipe. Opekline stanejo vec kot 50 evrov za nov ventil.
Meni je točno ta model crknil prej kot v letu. Skozi da max. temperaturo.

Se da to kaj popravljati?
Sem mi je pokvaril prejšni teden po nekaj letih in mi je spuščal samo še mrzlo vodo ... drug dan je letel ven. ESBE ne kupim nikoli več ... naslednji bo herz ...
lp
Hvala za odgovore, ko sem kupil novega sem razdrl starega, v navodilih v novem je pisalo da je večina napak zaradi kamna.

Ko sem starega odprl sem vložek lepo ven dobil spodnji del pa ne.
Je bilo vse v kamnu.
Sem ga sčistil in zamenjal samo ta dela iz novega. Starega pa popolnoma ožistil in pripravil za drugič, ...

Ko sem v Termotehniki spraševal so rekli da se tudi vložek dobi, vendar ga ni imel na zalogi in ni vedel cene.
Ta ventil kot vem ni namenjen za sanitarno vodo,ampak kotlovsko. Ne vem pa ce je namenski za sanitarrno kaj bolj odporen na kamen. Moj po petig letih in slabih 500m3 se dela. Je pa res da ni veliko kamna v vodi. Najbrz ga bo prej usedlina zeleza zabila
Kupiš termostatsko armaturo in omenjenih težav čudežno ni več.
Ja, samo pol rabiš v hiši "10", ventil pa pokrije vseh 10 pip hkrati
10 pip? Ne pretiravaj. Na vrtu rabiš po tvoje termostatsko? V garaži tudi? Hanzi, Hanzi...
Povsod, ker poznam primere ko so se ljudje lepo opekli ker so dobili krop (70+) na kozo.
In ja, imam 9 pip v hisi.pri starsih so pa res samo tri s toplo vodo.
tanatos13 Napisal:Pozdravljni.

Jaz imam iz boilerja na vroči vodi montiran ESBE VTA 321 da sem znižal temparaturo vode, ki gre na pipe,...

Vse skupaj je lepo delovalo dobrih pet let, sedaj pa kaže da se je okvaril.

Voda priteka iz pipe komaj topla, na momemt za cca 30 sec. vrela in potem zopet mlačna, obračanje temparature na ventilu ni imelo efekta.

Mene sedaj zanima ali je to redek primer kvara na teh vrstah ventilov in ga naj zamenjam, ali so tovrstne napake pogoste - v tem primeru bi ga enostavno odklopil,...

po vsej verjetnosti ga imas narobe namontiranega zato ti je pa je sel po gobe. enako velja za vse ki tukaj v postih pravojo da jim je shodil
In v kakšnem primeru je narobe zmontiran?
Hanzi
Citat:Povsod, ker poznam primere ko so se ljudje lepo opekli ker so dobili krop (70+) na kozo.
In ja, imam 9 pip v hisi.pri starsih so pa res samo tri s toplo vodo.
Krop na kožo? Pri termostatski? A res? V čem sploh je razlika med termostatsko pipo in tistim Thermomat Mix Tech ventilom ali drugim ESBEjem?

pedenjdeklica
Kako je pa lahko narobe zmontiran? Razen če si teleban (ne taliban).

Priložene datoteke
.jpg   mix tech.jpg (Velikost: 24,01 KB / Prenosi: 534)
.png   esbe.png (Velikost: 98,1 KB / Prenosi: 534)
1 2
Iskanje po temi