Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Če ne rabite pohodnosti, je brezveze deskat. Pokrije se volno z vrteksom in to je to. Paroprepustna folija je pa itak na špirovcih pod cegli.
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
daisy_80, napiši natančno, kako je trenutno obstoječe stanje.
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Brez dodatnih desk.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
daisy_80, v delu spuščenega stropa prekini pp folijo v slemenu za zračenje, da ne bo balona, če boš imela dostop, naredi vsaj po sredini pohodno za kontrolo.
Objave: 114
Teme: 0
Ocena:
0
Imam isto situacijo...se pravi pp folijo porežem na slemenu do drugega strešnika recimo? Četudi je narejen zračni kanal?
Ocena:
0
Če imaš podstreho zadekano s pp folijo, to ni zračenje. Če imaš zračni kanal nad pp folijo, se menda ne bo zračilo pod pp fpolijo. Ni treba za cigl rezat pp folije.
Kaj in zakaj mestri delajo, pa je ena taka žalost.
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
kot večina tukaj tudi jaz potrebujem mnenje glede podstrešja, kjer si želim urediti atelje/mini delavnico.
gre za staro hišo s strešniki Bramac in ca. 15 cm špirovci. ker že tako ali tako primanjkuje prostora, idealnih 30 cm izolacije ne pride v poštev.
glede na to, da ne bo šlo za bivalni prostor ampak atelje, v katerem ne sme biti minusa, poleti pa brez klime tako ali tako ne bo šlo, me zanima, če bi zadoščalo 15 cm (032) med špirovci in dodatnih 5 cm, za zaključek pa bom uporabil OSB plošče.
hvala!
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
S klimo bo zadosti tudi 15cm. Minusa pa tud ne boš imel :lol:
Preizkušeno v moji bivši "otroški" sobi. Klima tudi v najhujšem vročinskem valu skoraj ni imela kaj početi (brez nje pa seveda ni bilo za živeti). Pozimi pa 1 mali radiator glih tolk da je bil mlačen.