PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Weber ali Baumit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo.
Rabim kakšen nasvet glede fasade.
Gre se za novogradnjo kjer bo 20cm fasade.
Imam predračun dveh izvajalcev, oba sta iz našega konca in oba preverjena, delala že oba pri nekaj sosedih.
Prvi izvajalec ponuja sistem baumit z silikat/silikon zaključnim.
Drugi proizvajalec ponuja sistem weber z silikat/silikon zaključnim.
Cenovno sta primerljiva zato je dilema večja.

A so kakšne razlike med sistemoma, oba ponujata neke garancije, predhodno barvno študijo, itd.
Če ni razlike se bom odločil čisto po občutku, oz. kdor bo prej imel prost termin Smile
Hvala za mnenje,
Blaž
Mi imamo web ..hvala NE NE ..
Iz naši iskušenj tudi glede reklamiranja in ostalo..porazno :evil:
Kaj pa je šlo narobe, da je bilo potrebno reklamirat? Kakšen zaključni sloj imate?
Izvajalci itak obljubijo vse če vzameš kompleten sistem od proizvajalca se pravi od lepila, stiroporja, mrežice...
Vsaka izkušnja je dobrodošla, predvsem take stvari kar se tiče garancije.
LP
Baumit... Weber ima super proizvode le zaključni sloj pri njih je problematičen.
Hvala za mnenje. Problematičen v kakšnem smislu? Obstojnost barve, plesen...?
Napušča je okoli hiše povsod vsaj 1,3m tako da dež zagotovo ne pride do fasade, problem bi znala biti megla, ki pa je kar pogosta ko je tak letni čas.
OK, 2:0 za baumit Smile
Plesen, alge in podobne žvali. Vzemi od Baumita SilikonTop in ne Si-Si...
Kakšna pa je v praksi razlika me si/si in silikontop? Izvajalec mi je priporočil si/si ker naj bi ta zaključni združeval vse pluse obeh zadev.
Zdj nekaj je to kar reče izvajalec, nekaj kar piše po netu, nakaj pa kaj je dejansko potem na hiši. Tega je pa že tolk da se mi niti sanja ne kaj je potem dejansko bolše pa seveda cenovno sprejemljivo.
Hvala
In tudi oboje minuse združuje... SilikonTop je dejansko top zadeva.
Smile ja se strinjam.
Hvala za mnenje... Smile
Počasi si bom prišel na jasno kaj in kako Smile
LP
Blaž
Kaj pa Rofix? <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.roefix.si/">http://www.roefix.si/</a><!-- m -->

Mi jo imamo (cel sistem ROFIX Alpin) in smo zadovoljni!
No sj to je pa tretja možnost.
Izvajalec ki mi je ponudil Webra dela tudi z rofix-om. Sem ga vprašal kaj priporoča in pravi da vsekakor weber, da imajo boljše izkušnje. Zdj al mu več ostane ker ima boljše pogoje ali pa se z enim lažje dela kot drugim pa ne vem.
blazicaro Napisal:Kaj pa je šlo narobe, da je bilo potrebno reklamirat? Kakšen zaključni sloj imate?
Izvajalci itak obljubijo vse če vzameš kompleten sistem od proizvajalca se pravi od lepila, stiroporja, mrežice...
Vsaka izkušnja je dobrodošla, predvsem take stvari kar se tiče garancije.
LP

Vse razen stiropora je od Web...in delano z mojstrom po njihovih priporočilih.
Imamo zaključni sloj top-dry in se je pri nas izkazal za top-sra....
pozna se vse ..vese se uleze oz. vpije v površino tako voda kot svinjarija.
Oglaševano pa kot super duper in oh in sploh...
Nikoli več ne spraviš ven ker je preveč hidroskopičen.
Reklamcije ne upoštevajo.
Imam en objek zraven z zaključnim slojem kupljenim v Mavrici ... ne vem točno kateri ..ne pozna pa se nič v enakem časovnem obdobju.
Točno take so tudi moje "izkušnje"...
OK, hvala vam. Zgleda da bo zmagal kr baumit sistem. Sam še ugotovim kaj točno bo Smile
No izvajalec mi je dal EPS-F 20cm in SI/Si zaključni, ki se bo verjetno spremenil v silikontop, če sem prav razumel je veliko boljši.
Pa se da tale silikontop potem kar z kercherjem oprat, toliko da kako lulanje mačkov dol operem ali bolje da se ne hecam s tem?
LP
pa še ena opazka ..
Imamo cokel- kulir tudi od omenjene firme.
Po 3 letih na sončni strani je dobesedno začel razpadati , da ne govorim o obledelosti.
1 2 3
Iskanje po temi