Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
To kaj vse se dandanes zaračunava ljudem tko ni več normalno...ampak ja, šlo bo toliko daleč, dokler se bomo ovce nastavljale. Sicer živim na področju kjer ni takšnih zadev na položnici in imamo komunalnih stroškov 6€/mesec a že ko berem takšne poste s takšno vsebino se mi poviša pritisk.
Objave: 1287
Teme: 4
Ocena:
1
Na koncu vzamejo stroške, ki so jih imeli z komunalo (na določenem območju, ne na hišo) in pavšal, ki so ga zaračunavali. V osnovi instrument, ki naj bi zagotavljal, da uporabniki plačujejo dejanske stroške in ne bogatenje občinskih komunalnih podjetij.
Če imaš zbiralnik deževnice, gre nekaj vode v čiščenje res gratis. Kar je nekako tudi logično, glede na to, da država nekih subvencij za zbiralnike nima, je pa vsekakor zaželjeno, da jih prebivalci imajo. Luksuz, da se s pitno vodo zaliva travo ali pere avto, je že danes omejen le na peščico držav na svetu, v roku desetletja bodo zadeve tudi pri nas že strožje.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Še malce opozorila za imetnike čistilnih naprav (in grezničnih odvozov) v občini Litija.
Z lanskim letom je vse pumparje koncesionarje prevzela KP Litija. Kaj to pomeni?
Pred odlokom ste ves postopek črpanja urejali preko koncesionarja s cisterno. Poklicali ste ga, se zmenili za črpanje, ta je le tega opravil, vam zaračunal, oziroma poslal račun, grezničino je odpeljal v čistilno napravo in vam v roku par tednov na dom poslal konfiskat.
Strošek: 35 evrov po kubiku, če ste naprimer klicali Agrogradnja s.p.
Zadeva je sedaj malce drugačna. Pokličete koncesionarja (Agrogradnja sporoča, da bodo verjetno kmalu zaprli, ker se jim ne izplača), ta vam pride izčrpati, grezničnino odpelje v čistilno napravo.
Tu se zadeve spremenijo, fakturiranje je prevzela KP LItija. Kar pomeni, da boste račun prejeli s strani KP litija.
Cena? Sitnica. 109 evrov za kubik. Brez konfiskata. Za isto delo, 310% povišica.
Aja, KP nas poziva k rednemu črpanju ČISTILNIH NAPRAV, s pojasnilom, da so tudi sami kupili cisterno zato lahko pričakujete odlično storitev. Na katero nabijejo še kilometrino, ki znaša vsipavanje zlata v cilindre kamionarskega motorja.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
ja morajo in pridejo, ko dimnikarji...
Ocena:
0
Mi smo po zakonskem roku dobesedno vlekli vodo iz čistilne, zgolj zaradi zahtev.
Zdaj ne bom več, briga me za KP, dokler ne vidim črpanj iz sosednjih greznic, tudi sam ne bom drkal naše čistilne, vlekel vodo iz nje in plačeval tak denar za spuščanje vode.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Povsod samo še "pooblaščeni":
Komunala: voda
fekalije
pogrebi
pokopališča
pobiranje smeti
deponije
Dimnikarji: prvi pregledi
letni pregledi
čiščenje
izžiganje dimnikov
Avtoservisi: popravila
nadgradnje
vpoklici
(cestni šrot je izjema)
Zdravstvo: vse
(zaslužkarstvo je izven sistema)
Šolski sistem: skoraj vse
Elektrika: le izvoljeni (tudi s tremi zaposlenimi)
Neskončni seznam se nadaljuje...
Objave: 325
Teme: 0
Ocena:
1
Ja shit no. Kakšna je pa kazen, če jih ne spustiš na dvorišče? Lahko prisilno spraznijo?
Rastlinske čistilne ni treba prazniti?
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
ne vem, kake so omejitve, nas so po treh letih klicali, kdaj lahko pridejo, ker je 3 leta mimo od podpisa pogodbe, ki je bila podpisana eno leto prej kot smo se vselili, ker je bil to pogoj za izdajo GD (ne sprašuj...). je bil moj zraven, je rekel, da je bila nekje na polovici.
sem pa zdajle videla, šlamparija moja(!!!), pri teh decimalkah mi je ena ničla ušla. Dejansko ves cajt računajo kot, da mi praznijo greznico. Saj sem vedela, da je cena 10x od MČN, samo dejanskih cen nisem vedela in je moj klical in so rekli, da imajo zavedeno MČN, cen pa potem nisva preverjala. Že 250€ več plačala kot bi bilo treba...
Ocena:
1
Po mojem se je glede cikla praznenja treba držat navodil proizvajalca; mislim, da več kot enkrat na 36 mesecev nima noben, kar sovpada s temi 3 leti. Po logiki tudi težko rečeš, da mčn dosega optimum rezultate, ko je večina posode zabite z blatom.
Po mojem bi vsi lastniki mčn morali malo komunalo podrezat, koliko so pravzaprav zaračunali in kolikokrat praznili. Tile mesečni pavšali so super poligon za muti-muti obračune.
Ocena:
0
Lastnik MČN ima samoregulativo, ko bo zadeva zabasana, če ni praznil, bo v bajti smrdelo/prišlo do okvare.
Moti to, da so se na našem koncu izdatno lotili lastnikov MČN, medtem ko grezničarjev niti povohajo ne (no pun intended).
Poleg tega, z enim odlokom zakonsko ukazan zahtevek dvigniti za 310%?
Zopet prihajamo do tega, da se za goltanec grabi tiste, ki so se vsaj poizkušali držati vseh reglcev, jebivetrov pa se ne pipa. Zadnja leta po našem koncu vidiš uradno cisterno zgolj na naših 6 MČN, ostalo po vasi pa še vedno gnetejo stare creine.
Jezi me to, da sem bil tak kreten, da sem do svoje hiše prišel do pičice po zakonu, da smo prva hiša v vasi, ki je pridobila uporabnostno dovoljenje (imata ga samo dve hiši!) in se mi zdaj folk posmehuje, vsaka inštitucija pa se name obeša s svojimi odloki in položnicami. Ravno v teh mesecih se nam smeje pol vasi, ko so izvedeli, koliko plačujemo za črpanje MČN, ki je po odloku naše zlate KP OBVEZNO VSAKOLETNO.
Pazi to foro: če ne bomo predložili dokazila o črpanju, bomo imeli testiranje iztoka, ki ga bomo plačali sami. Če bodo parametri ok, se vidimo naslednje leto. Če parametri ne bodo ok, imamo rok za črpanje in ponovne meritve, seveda na naše stroške.
Rešitev?
Pazi to foro......
Pred napovedano (vsaj to) meritvijo, potopna črpalka v MČN, prečrpaj kubik in pol naprej preko iztoka........in mirna bosna.
Mislim wtf? Pa dej ne me jebat. To bi rekel še kako leto nazaj. Zdaj? Točno to bom storil. Bil sem zagovornik pravil, zdaj mi dol visi..
Ocena:
1
V programu za ciscenje odoadnih vod (... Blabla) za Litijo pise le, da je minimu enkrat na 3 leta. V krovni uredbi celo pise, da se praznjenje izvaja glede na posamezno mcn (navodila proizvajalca).
Poglej se sam in se zbuni.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Berghaus, župana povprašaj po zdravju.