Objave: 59
Teme: 1
Ocena:
0
Sem pogledal na račun, kaj so mi računali dodatno:
- rotodivert 1'' z el. priklopom (120 € + ddv). To je 3-potni ventil.
- tipalo sanitarne vode (54 € + ddv)
- bojler hr 300 (780 € + ddv)
- notranji termostat moraš dokupiti če ga rabiš
Zraven sem imel še izdelavo nove kurilnice (vsi priklopi in povezave na talno gretje, ekspanzijska posoda za bojler, izravnalni lončki, ...)
Objave: 5764
Ocena:
32
Sam sem imel radiatorje dimenzionirane na 70/90, čeprav so mi noter dali nizkotemp. oljno peč. Skratka, popolnoma mimo. Sreča je bila, da sem jih lahko štuklal (aklimat) in še zraven v jedilnem kotu dva dodal. Če bi bilo možno, bi površino še povečal.
Ocena:
32
Ne bi jaz tvoje stadlerce povezoval z bivalenco. Boljše je kombinacija z elektrogrelci.
Imej jo zgolj kot rezervno opcijo, ventile pa zaprte. Škoda pa bi bilo v penzijo poslat obstoječo STČ.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Ja, ampak veš kako je s STČ pozimi, če peč na drva ne dela...
Ocena:
32
Mislim, da se tu pretirava. Če bi imel STČ locirano neposredno v kopalnici, bi jemala toploto prostora in jo oplemenitila z faktorjem 2-3. Enako je v kleti.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Oplemeniti porabljeni štrom, ne toploto okolice.
Ocena:
32
Končno izenačili. Žal poslušam na valu 202.
Ocena:
34
Ne me hebat... ko sem na rtvslo videl, da je 0:2, sem naredil "odpis naložbe".
Ocena:
34
Kaj točno pomeni"redukcija"? A to pomeni, da TČ sploh ne dela? Koliko ur?
Če je tako, bi rekel, da ima izklop precejšen vpliv na dvižni vod. Glavnina energije v bajti je namreč v "zalogovniku", imenovanem stene. In ta zalogovnik se v času nedelovanja TČ počasi prazni. In je potem potreben seveda dalj časa ustrezno višji dvižni vod, da nadoknadi nočne izgube in stene spet nafila z energijo.
Na to po mojem kaže tudi dejstvo, da pri zunanji deltaT 15 dvižni vod dvigneš samo za cca 5 stopinj.
A si kdaj testiral 24-urno ogrevanje?
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
kakor komu.....sam veš, da se pri FWHP da nastavljat marsikaj, ker kot sem napisal, mam zjutraj (5:30) v hiši več kot 20c ko TČ zalauf ( nočna redukcija je od 22:40 - 5:30 če bi v tem času padlo pod 20c v sobi, kjer je korektor, bi TČ zalaufala)ker ni potrebe, da hitro dosežem zadanih 22c je krivulja zelo zelo položna povrhu pa še DV omejen na 39c, modulacijo pa začne počasi višat po 40minutah ( tovarniško nastavitev 8min) .pride do 30-35% ampak večino časa pa dela na 16...seveda tako igračkanje velja le v izoliranih bajturinah.....sicer pa poglej porabo: ti navajaš 58 jaz pa 38kwh in to cele bajte, pa je bil pon. In torek pravi dan za defroste, včeraj in danes ko je bilo sonce (zjutraj -6 čez da 0) mam pa 32......