Objave: 846
Teme: 1
Ocena:
0
Kod distributer nismo vsemogocni, kadar monter proda je na njemu, da pravilno oceni. Smo na razpolago, vecini monterjev delamo izracune, gledamo objekte, se posvetujemo, kdaj pa dobimo samo narocilo tipa dostavi to in to in to na ta objekt tosti datun, potem pa pb zagonu vidimo za kaj gre.
In ja, en objekt je v Radencih za katerega je slo na tak nacin, zanj vem da dela veliko na grelce, ker bi morala glede na objekt biti lako stopnjo mocnejsa. Kaj so se pred nakupom dogovarjali, ne vemo.. pa tudi pri stranki smo ze veckrat bili na mojo pobudo in jim razlagali kako se nastavlja krivulja. Sam ni klical ker se mu najbrz zdi vse ok.
Ne morem vedeti ali gre za to isto stranko kot misli Migaj, vendar tisti ki ga jaz mislim, ima pri +10 zeljeno temperaturo po krivulji ze 55°C. Torej ni mrivulja ampak bolj kot ne stalno na max pa gasa. Trenitno ima dovod v sistem 59°C. Kaj mu naj? Kljub nasim prolagoditvam in pogovorom, smo vedno spet na istem - krivulja do konca, prostorska temperatura do konca.
Kakor koli, nobena stranka vsaj iz Radencev ali okolice se pa na nas ni obrnila zaradi nezadovoljstva, sploh pa ne zaradi visokih stroskov, kar vedno jemljeml kot polazatelj da je nekaj kriticno narobe. Cudno da svoje nezadovoljstvo resuje in debatira s ”sosedom”, ce misli da prevec placuje bi se ja po logikiprvo obrnila na servis?! Saj gre denar za elektriko menda iz njegovega zepa, Migaj pozivam ga preko tebe, da se obrne na nas (mene osebno)
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Čestitam gogodizle za odkritost.
Vendar, a se ti ne zdi normalno, da s sosedom debatirava o TČ, porabah, itd..
Ne nazadnje, sem mu tudi sam priporočil TČ, čeprav ne ateca.
Atec je sicer zelo dobra TČ, ni pa dobra, kaj šele najboljša izbira za tak objekt.
Monterja pa ne poznam.
Sicer atec dela na oko in uho večinoma zelo lepo,
me je pa prvo leto klical, ko je bila zelo zasrežena, pa sva pogledala še čez nekaj ur in je bilo vse ok.
Vedno znova mu razložim, da mora vse radiatorje odpreti do konca,
v sobi, kjer želi najbolj toplo, pa povečati ali dodati radiator.
Predvsem pa izdatno znižati krivuljo ogrevanja, izklopit vse urnike
in vsaj na podstrešju čimprej doizolirati ...se da v par urah.
Mi je pa diskretno dal vedeti, da je moja TČ tista manj vredna in da težko razume, zakaj jaz toliko manj porabim,
ne glede na to, da sem mu že večkrat povedal, da je njegov objekt zahtevnejši.
S TČ ni nezadovoljen, zadovoljen (s porabo) pa tudi ne, čeprav je porabe precej manj, kot prej s kurilcem.