Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Ker je neki znesek ALI procent investicije. Kar je manj. In mogoče je tukaj procent končno že nižji...
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Dvomim. Po mojem je bolj verjetno, da je gledal po starem razpisu. Če ima ločen bojler, ta ne pade pod subvencijo, pa recimo odštejemo jurja. Ostane vsaj 4 jurje, od tega dobi 40 do 50 procentov nazaj (odvisno ali ima njegova občina odlok o čistem zraku). To pomeni okoli 2 jurja subvencije.
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Nasa stoji pol leta, sicer je na stromu ampak dela takrat nic. Zaenkrat vse stima.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Popson @
"Bomber daj mi zrihtaj 8kw TC za ogrevanje in sanitarno vodo ki me bo po odbiti subvenciji in komplet montazo prisla 3k, poklicem in jo narocim brez razmisljanja. Mogoce celo tri, se eno za starse in eno za tasta in tasco.."
Jaz sem jo kupil zase, ne za prodajat brez marže okrog. Vsak ima možnost raziskat trg in se odločiti koliko bo plačal za kaj. Imam pa hotjet TČ.
Ne vem od kje ti ideja, da naša hiša ni dobro izolirana.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Mi smo imeli zmontirano 8kw TČ z boljerjem za SV po odbiti subvenciji (1000€) za 4300€. Glede na sedanje subvencije bi to bilo 3200 in če ga ne bi posral s cirkulacijo kot jaz si na okroglih 3 jurjih. Pa ne gre za pasivno bajto, plošča ni izolirana in skurimo z ogrevanjem na sezono dobrih 300€. Se pravi bi z eloblockom jurja. Amortizacija napram eloblocku in navadnemu bojlerju cca 4 leta.
[/quote]
Zanimivo imam 6 ponudb pa vse preko 7k...[/quote]
Zakaj imaš ti ponudbe, če je ne misliš kupit? Zato da kratiš čas monterjem?[/quote]
Kdo pa pravi da imam ponudbe od monterjev? Monter mi jo bo montiral ponudbe pa imam od prodajalcev toplotnih crpalk. Je pa logicno da vsak ko hiso zgradi in je pred tem da se odloci kako bo svojo hiso ogreval pretehta moznosti in nacine kako to izvesti da bo racionalno in funkcionalno..ali?
Si mi pa pred dnevi na zasebno napisal od koga si napravo kupil in kdo ti jo je montiral, mogoce si pozabil.
Ocena:
1
@Mikmik
Glede na tvoje pisanje v letu 2017 boš še malo počakal na odgovor :-)
Ocena:
1
"Zakaj imaš ti ponudbe, če je ne misliš kupit? Zato da kratiš čas monterjem?"
Popson
Ta odgovor je bil namenjen Mikmiku (ovčki :-) )
Sem spregledal, da si ti ta isti. No ne spremeni zadeve. Vem kaj sem plačal in za tem stojim, tako kot za porabo in tudi za celotno investicijo gradnje o kateti je bilo pred časom toliko polemik :-)
Če ti jo bo nabavil monter jo boš dobil ceneje in manj komplikacij s subvencijo. Sem ti napisal kaj o visoki subvenciji? O stari peči iz bolhe?
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
Energetik81 kaj pa klasicna sanitarna TC ki crpa zrak iz prostora in ga v isti prostor odvaja..za koliko stopinj dejansko ohladi prostor? Nevem ce bi jo naprimer postavil v kleti (pralnica) ki bo ogrevana sicer malo manj kot bivalni prostori ampak vseeno, je to smiselno ali bi prevec ohladilo ta prostor? Velik je cca 15m2
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Ohladilo jo bo točno toliko, kot je poraba SV minus poraba elektrike za kompresor! Zato pravim, da je STČ smiselna le če jo postaviš ob staro peč (drva/olje), kjer uporabi izgube te peči, ki sicer prekomerno ogrevajo kurilnico, ki se ponavadi nahaja v kakšni kleti, pa še okna na kip da ni prevroče. Ali pa v veliko vkopano neizolirano klet, kjer dejansko črpa toploto iz zemlje preko sten.
Že če jo postaviš v sodobno izolirano kotlovnico s plinom ni neke računice, če jo pa poleg Eloblocka znotraj toplotnega ovoja hiše, je pa to perpetuum mobile.