Objave: 236
Teme: 19
Ocena:
0
Kupil sem si eno izmed potencialno najnevarnejših orodij (poleg namizne žage). Ker poznam nekoga, ki mu je odlomljen disk že potrgal legimente na roki, se spoznavanja z orodjem lotevam bolj previdno.
Moje prvo vprašanje je, kako prepoznati disk, ki je že potencialno nevaren oziroma izrabljen? Disk za brušenje kot disk za rezanje.
Objave: 16684
Teme: 48
Ocena:
49
Na osnovi česa si zaključil, da je to eno izmed najnevarnejših orodij? Ker samo ta dva poznaš?
Izrabljen disk vidiš? Če nisi slep.
Potencialno nevarni so pa tako ali tako vsi. Brez izjeme.
A samo ligamente? Moj sosed je oslepel, k sreči le na eno oko. Plus ogromno šivov je fasal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 261
Teme: 0
Ocena:
0
ravno včeraj mi je razteplo ploščo na tamali flexarci .....rezal sem knauf profile ....če maš ščit gor in če pravi čas zamižiš nekako gre ........hahahahaha
hecam se .... pač videl sem da je počena oz da jo kos manjka pa sem vseen delal naprej zavestno ......sem pa čakal da jo raztepe .....kot pravim če je ščit gor jo usmeri od tebe če delaš brez ščita potem imaš 99% večjo možnost da dobiš kaj v glavo ali prste.
Ocena:
49
Ne, ne. Plus pomeni dodatno škodo k manjkajočemu očesu.
Zamižiš? Ja ja, kot da je veka dovolj močna za zelo hiter in malo večji kos.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Zamišiš kasneje, ko imaš že kakšen del v očesu. Očala pa itak ne rabiš na glavo dajat, saj je lepše če so ohranjena na polici, jih imaš za rezervo.
Objave: 261
Teme: 0
Ocena:
0
dokler se hecamo na ta račun je ok........drugače pa je tudi moj sosed slep na eno oko in roka polna šivov .....ni se za hecat s temi šajbami ........sploh temi 1mm slabše kvalitete......recimo forch
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
En naš znanec je pred desetletji dal na fleksarco kar sekular, ker je bil prevelik, je prej zaščito dol vzel. Od takrat žaga pri sv. Petru.
Bo potreben kar tečaj varstva pri delu, pa šnelkurs za šlosarje. Flekarca je dost nevarna, jih skoraj toliko pošlje v nebesa, kot avto.
P.s.: ker pira več ne pijem, nudim inštrukcije za dva litra cvička, tistega po 1,99 €. Uporaba stroja, špegel, fertaha in čelade v ceni.
Objave: 393
Teme: 35
Ocena:
0
Fleksarca aka biaks ni nič bolj nevarna kot ostali aparati - če upoštevaš pravila, se pravi uporabiš vse kar je mojster kadator navedel, jaz bi dodal še rokavice in kmečko logiko.
Daleč najnevarnejša je motorka kateri tesno sledi krožna žaga vse ostalo je daleč zadaj.
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
Dost je samo navodila prebrat, ker niso samo zaradi lepšega. Je pa zloraba njih prav tako nevarna kot vožnja ali pa pitje alkohola.
Največkrat a vedno manjkrat so napisana oz narisana tudi za nepismene.......
kadotr :
a je cena za strojno ali šolsko uro..... :wink:
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Picas55, cena je za ŠOLSKO uro (45 minut). Jaz bi le učil, podobno, kot v nekaterih šolskih delavnicah, kjer je kar precej učiteljev za časom. Preverjeno. Kot jaz...
Rokavice bi v tej ceni še nekako posodil, a vsaj en cviček bi potem moral biti čez 2 evra.
S kmečko logiko bo pa težje. Bi jo učenec moral s seboj prinesti...
Objave: 1048
Teme: 9
Ocena:
0
Kot povedano, z tanko ploščico se le reže in z debelo brusi. Največkrat razleti ploščico če režeš material in ti stiska ploščico. (To za vsa orodja ki režejo velja) ko režeš je najbolj varno da imaš kos vpet(npr primez) in odrezan kos ti ne stiska ploščice.
Objave: 597
Teme: 11
Ocena:
1
jezus marija ljubi bog in tovariš tito da ne pozabim katerga
Leta 2017 je enigma jebena brusilka ??
za milenijce : youtubaj angle grinder
Kar se plošč tiče sama od sebe še ni nikol razpadla ( no vsaj mojih + 2000 porabljenih nobena) razen, če je uporabnik zajebal
Ocena:
49
Hej!!! Ne se hecati ex!
V letu 2018 JE problem kotna brusilka.
Kakor tudi legionela v bojlerju.
Podiranje parapeta.
Ali...
In da si ne delamo utvar. Čedalje več jih bo.
Edino forumi in facebooki bodo laufali. To pa ja.