PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pregrevanje sanitarne vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeba, kesaln ventil imam nastavljen na slabih 50C.
V petih letih zvljenja v hisi se nisem dobil obisk legionele. Pa tudi prej se ne spomnim da bi nas kdo strasil s tem.
So pa v bolnici precej pogosto tocili vodo.
Če si ga dobil ali ne, to ne veš, ker se da ugotovit samo z analizo. Za infekcijo je potrebno dovolj veliko št. mikroorganizmov in pa seveda, kateri sev je prisoten, ker patogena je samo legionella pnevmofila, sev 1.
Aha, dobro da si povedal. Bom šel popoldne v bojler pogledat, če je kateri izmed tvojih sev 1 noter.
Drugače, a dobro spiš? Glede na to, da je poleg tebe v postelji še nebroj druge golazni? Ali jo dezinficiraš vsak večer?
Da ne govorimo, da bi za vsako pranje zob rabil novo ščetko.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Petar Janjić, zvani tromblon organizira regato v Piranskem zalivu. Vabljeni tudi Slovenci, še posebej tisti z PTS, tako da razmisli o vabilu.
Le če ga boš pregrel prej. Zdaj si zanetil paniko. Morje odpade do daljnega.

S PTS si zgrešil. Krepko. Razen če je v stavku mišljena 1. oseba. Ker to bi bil edini možni vzrok, da se bojiš vode iz bojlerja. Drugih racionalnih jaz ne vidim.
Če boš tam, me boš z lahkoto prepoznal v dresu od Xavija. Se takoj loči od kockastih.
Se boste morali kar sami zmeniti.
Meni se jebe za tisti čeber vode. Z legionelo ali brez.
Sem imel občutek, vsaj po tvojem načinu komuniciranja, da si leta 91 sodeloval v 10 dnevni vojni, pa bi nam tudi zdaj prišel prav.
Nah. Takrat ja. Sem bil še naivčina. Pa prav luštno je bilo. Pa še okrog svojega bojlerja smo se borili.
Kot že omenjeno, nekaj je zakonodaja, nekaj je pa pravilna izvedba inštalacije, brez mrtvih rokavov, zadosten pretok vode. ( primer je klinični center v Ljubljani pred leti kljub vsem ukrepom niso odpravili legionele, ker je bila inštalacija v osnovi nepravilno napravljena) Legionela se razmožuje v stoječi vodi. Zato pregrevanje če vodo redno uporabljate ni nujno potrebno. Pri toplotnih črpalkah se v času delovanja antilegionelnega programa drastično poveča energija.
Moramo vedet tudi to, da je tudi tukaj dosti marketinga vmes, ki poudarjajo te funkcije in zato se tudi veliko preveč govori o tem. Torej priporočam obtočno črpalko za sanitarno vodo in občasno cirkulacijo vode 2 x na dan in seveda pregrevanje za tiste ki se pretirano bojite legionele.
Železny, bilo đabe sve.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.index.hr/vijesti/clanak/tromblon-odustaje-od-akcije-u-savudrijskoj-vali/1018453.aspx">http://www.index.hr/vijesti/clanak/trom ... 18453.aspx</a><!-- m -->
Bi vsaj napisal "pregrevanje morske vode".......
Homer Napisal:Bi vsaj napisal "pregrevanje morske vode".......
Fery Napisal:Nah. Takrat ja. Sem bil še naivčina. Pa prav luštno je bilo. Pa še okrog svojega bojlerja smo se borili.
xavi Napisal:Sem imel občutek, vsaj po tvojem načinu komuniciranja, da si leta 91 sodeloval v 10 dnevni vojni, pa bi nam tudi zdaj prišel prav.
Fery Napisal:Se boste morali kar sami zmeniti.
Meni se jebe za tisti čeber vode. Z legionelo ali brez.
xavi Napisal:Petar Janjić, zvani tromblon organizira regato v Piranskem zalivu. Vabljeni tudi Slovenci, še posebej tisti z PTS, tako da razmisli o vabilu.
xavi Napisal:Petar Janjić, zvani tromblon organizira regato v Piranskem zalivu. Vabljeni tudi Slovenci, še posebej tisti z PTS, tako da razmisli o vabilu.
Fery Napisal:Aha, dobro da si povedal. Bom šel popoldne v bojler pogledat, če je kateri izmed tvojih sev 1 noter.
Drugače, a dobro spiš? Glede na to, da je poleg tebe v postelji še nebroj druge golazni? Ali jo dezinficiraš vsak večer?
Fery Napisal:Strošek se kaže v obliki deformacije možganov. Kar je nepopravljivo.

Takih nepotrebnih pravil, opozoril in prepovedi je že na kupe in v ljudi počasi leze nepotrebna panika in pokornost birokraciji.
Tukaj pišoči so lep primer za to.
Fery Napisal:Strošek se kaže v obliki deformacije možganov. Kar je nepopravljivo.

Takih nepotrebnih pravil, opozoril in prepovedi je že na kupe in v ljudi počasi leze nepotrebna panika in pokornost birokraciji.
Da ne govorimo, da bi za vsako pranje zob rabil novo ščetko.
Fery Napisal:Le če ga boš pregrel prej. Zdaj si zanetil paniko. Morje odpade do daljnega.

S PTS si zgrešil. Krepko. Razen če je v stavku mišljena 1. oseba. Ker to bi bil edini možni vzrok, da se bojiš vode iz bojlerja. Drugih racionalnih jaz ne vidim.

Očitno nekateri ne morete dati pametnega odgovora in samo smetite tale forum!!!!!!!!
Preberite še enkrat vprašanje in dajte konkretne odgovore ali pa pojdite malo v naravo prezračit možgane saj se vam že kisajo HVALA!!!
Fery Napisal:Nikoli in nikdar.
Ne znaš brati!?
@peleti12
Resen odgovor sem dal na prejšnji strani.
Ta je "rezervirana" za humor ...........
1 2 3
Iskanje po temi