PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Dodelitev hišne številke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
radovednica Napisal:Baje kar nekaj stane vpis nepremičnine v kataster stavb.

Ker smo novogradnjo dali vrisati, bom ceno zvedel verjetno že danes :roll: - napovedana cena je bila cca. 300€ .
Midva sva rabila za hišno številko samo izpolnjen obrazec ter prvo stran (lahko je fotokopija) GD. Plačala sva takso in čez en teden dobiva sklep, s katerim lahko prijaviva stalno bivališče na hiši, četudi še ni vseljiva. Gre pa za geodetsko upravo v Grosuplje.
Jaz sem dobil sklep včeraj.

A tablico pošljejo po pošti ali jo moraš it sam iskat.

Plačal sem jo že.
Jaz sem pa zaprosil za stevilko vceraj - Geodetska uprava Koper. Vse bp do trenutka, ko vprasam, kdaj lahko pricakujem odgovor in gospa samo zmaje z glavo da se dolgo caka. Pa jo vprasam, kako dolgo. In rece, da imajo zaradi popisa nepremicnin za eno leto zaostankov.

Na moje zacudenje, da res ni mogoce, da je treba eno leto na en sklep za hisno stevilko cakat, je samo skomignila z rameni.

Bom pocakal kaksna dva-tri tedne, ce se gospa mogoce moti, drugace pa bom poiskal ce kdo koga pozna, ce ne pa ministru pisat, da so mi krsene zakonske pravice ...
Jaz sem dobila pošto, naj jo pridem iskat (UE Grosuplje).
Sem v sredo šel urejat papirje za dodelitev hišne številke. Niso nič komplicirali, referentka pa mi je prijazno svetovala naj še hitro uredim popis nepremičnine in vris v kataster stavb, ker se z novim zakonom cena množi z faktorjem najmanj 3. Tako da sem še hitro popisal nepremičnino in pri geodetskem podjetju naročil vris. Zdaj pa upam da bodo postopek speljali še po ta starem zakonu.
No tudi sam sem sprintal obrazec iz interneta, ter skopiral gradbeno dovoljenje. S temi papirji je šla žena na geodetsko upravo. Najprej se je referentka čudila, da kje smo dobili obrazec - oni imajo namreč drugega, predvidevam da starejšega. Potem pa je rekla da potrebujemo še aritektonski načrt.
Najbolj od vsega se mi zdi čudno, ker sem en dan prej sam poklical na geodetsko upravo in takrat so mi rekli da potrebujem le kopijo gradbenega dovoljenja, obrazec so rekli da tako ali tako kar oni spišejo. Doma sem takoj pogledal v projekt in arhitektonskega načrta niti nimam. Torej če ga do sedaj nisem potreboval (gradbeno dovoljenje namreč že imam), ga za pridobitev hišne številke ne mislim delat - ali ne? Ali je še kdo drug za pridobitev hišne številke potreboval arhitektonski načrt?
Skratka, jutri bom še enkrat poklical na geodetsko upravo in se poskušal pogovoriti, ker mi ni nič več jasno, čas pa teče in bom potem moral številko pridobiti po novem zakonu.
strupko
MatejN . Tudi jaz sem bila na Geodetski v Kopru in tudi meni je gospa na okencu ful komplicirala. Zraven vloge sem še napisala urgenco, da želim zaradi preselitve čimprej dobiti hišno številko. Sklep dobila točno v enem mesecu.
Ali kdo ve koliko točno stane vpis hiše v kataster stavb in zemljiško knjigo?

Hvala
Pozdravljeni
mi lahko kdo prosim pove kaj tocno rabim za pridobitev hisne stevilke na podrocju stajerske(Ptuj) in kdaj lahko za njo zaprosim?
hvala
mojster Bob Napisal:Pozdravljeni
mi lahko kdo prosim pove kaj tocno rabim za pridobitev hisne stevilke na podrocju stajerske(Ptuj) in kdaj lahko za njo zaprosim?
hvala

Tudi mene to zanima?

:wink:
Poglejte tukaj: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/viewtopicunichr("46")php?t=13599&start=15[/url]
D ne odpiram nove teme. Ali obstaja kakršna koli možnost, da se pridobi hišno številko brez uporabnega dovoljenja za stanovanjsko stavbo? Huh
1 2
Iskanje po temi