Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
tako je prav in OK. ti je že sašo povedal. smo dali pa ta strah sreženja v pasovih vsi skozi. da pa ostane tako kot je na tvoji prvi sliki ali gor na bergijevi pa baje ni več OK. treba plin dofilati ali kaj takega, učinkovist TČ je pa nižja. Meni je bilo rečeno, da če kaj takega opazim pa povišano porabo brez nekega jasnega razloga, da zna biti plina premalo. takrat naj pokličem...
Objave: 20
Teme: 2
Ocena:
0
A je to res problem pri vseh proizvajalcih?(mislim to, da po nekem času ta spoj -matica popusti,zaradi vibracij?)
Kakšna pa je cena plina?
Objave: 1344
Teme: 48
Ocena:
6
Sonda NTC N6 ip67 - pri meni 10€ :?:
Verjetno je to ta senzor.
Objave: 509
Teme: 28
Ocena:
1
Mene je glih dones kontaktiral možakar ki jo je montiral. In rekel da je to normalno. Ni mi pa znal razložit zakaj lih te pasovi. Tko če mi zna kdo to razložiti. Pri klimi ko mi je primankovalo plina mi zgornji tri pasovi niso zmrzovali. Ko pa tko mal umes in ob delni obremenitvi pa ne vem
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Takrat prvič, po montaži, sem zaznaval te pasove in enkrat omenil na forumu. Enkrat kasneje je uletel montažer in pihnil nekaj gramov notri, po tem pasov nisem več opazil, niti pri minimumu.
Lansko leto pa sem spet opazil te pasove in letos jih tudi. Ko preverjam porabo po mesecih opažam cca za 30% večjo porabo, iz tega sklepam, da smo verjetno izgubili nekaj plina. TČ načeloma dela bp, ni videti da bi bilo karkoli mastno ali da bi se kakorkoli matrala. Servis bi rad zaradi preventive.
Plus da ne omenjam da noben filter sploh še odprt ni bil. Niti ne vem kje je, oziroma kako sistem zapreš, da ga lahko sčistiš.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Če se ne motim, gredo na uparjalnik iz TXV-ja 3-4 tanjše cevke na uparjalnik, tako da uparjajoča tekočina na 4 različnih mestih vstpi v uparjalnik. Morda ima to za posledico, da je na tistih mestih malce toplejše v 1 vodoravni vrsti.
Objave: 509
Teme: 28
Ocena:
1
Zanimivo mogoče sassapo kaj več ve
Objave: 1344
Teme: 48
Ocena:
6
pa, po moje ta stvar crkne zadnja pri TČ
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Energetik ima v uparjalniku glikol. Plin se uparja v izmenjevalniku plin solnica, solnica pa v zunanjem zrak voda izmenjevalniku sprejema toploto zraka. V tem primeru je neenakomerno streženje praktično nemogoče. Tudi v primeru, da močno primanjkuje plina, bo zračni izmenjevalnik vedno enakomerno zasrežen.
Pri direktnem uparjanju (vse klima TČ in še precej drugih) v zračni izmenjevalnik se uparjanje plina do neke mere vidi s prostim očesom, kot začetek sreženja samega izmenjevalnika. Ta ob začetku delovanja vedno prične srežit v točkah kjer so dovodi tekočine iz delilne glave. Pri minimalni moči je lahko uparjalnik zasrežen tudi po več kot pol urnem delovanju. Gre za slabo toplotno prevodnost in konstrukcijsko slabšo izvedbo s cenejši materiali. Takšen pojav je normalen pri nižje kakovostnih napravah in ni indic pomanjkanja plina. Če se ta pojav nadaljuje pri višji moči, pa lahko z gotovostjo trdimo, da je hladiva premalo ali pa ekspanzijski ventil ne deluje pravilno.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
Daj tole glede glikola še enkrat preveri. V uparjalniku je skoraj sigurno hladivo. če hočeš prenašat toploto zraka na medij se mora medij spustit pod temperaturo zraka.