PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Termostat - termostatski ventili

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eden izmed tistih treh adapterjev gre na ventil.
sej sem smotan...samo tako pa ne lol ... v bistvu nobeden ni šel gor...skratka nisem dobil skupaj..na noben način...bom poskusil potem z novim...ti nastavki se verjetno dobijo tudi posamezno?
Če je premer navoja na ventilu 30mm, potem bi verjetno moralo iti brez adapterjev
premer navoja na ventilu je 34mm
Če noben adapter ne paše, ti svetujem zamenjavo ventila.
ok, hvala
Še eno vprašanje z moje strani.
Kako deluje npr. Danfoss Ra 2940 glava?
Ko je dosežena nastavljena temperatura zapre ventil in ga potem spet odpre, ko temperatura pade npr. za 2°C, ali pa ventil začne odpirati že takoj ko temperatura začne padati?
To je mehanski regulator "brez pameti".
Regulira proporcionalno in zvezno
Torej odpira takoj ko temperatura začne padati
Živjo,

v hiši (stara je 20 let, ugibam da nekje toliko tudi celoten ogrevalni sistem z izjemo TČ, ki je letošnja Blush ) imam na vseh radiatorjih, razen na štirih (od tega 2x "lojtra") navadne radiatorske glave. Rad bi jih zamenjal s termostatskimi. Če sem si pravilno interpretiral, moram vsaj na dveh od štirih radiatorjih zamenjati tudi ventil, saj ni termostatski (vsi ostali radiatorji v hiši imajo tudi "iglo", dva pa nimata - ne vem pa, ali je to zadostni indikator Big Grin ).

2 ventila sta takšna (eden sicer gleda v desno stran, eden v levo) na "navadnih radiatorjih":
[Slika: IMG-2582.jpg]

2 pa sta takšna - na "lojtrah":
[Slika: IMG-2599.jpg]

Zanima me:

1. Kako najdem pravo velikost termostatskega ventila? Kaj moram izmeriti?
  2. Videl sem, da obstajajo tudi z zunanjim/notranjim navojem. Kako vem, katerega potrebujem?
  3. Katero znamko ventilov se splača kupiti in kje?
  4. Je zamenjava navadnih ventilov s termostatskimi težavna za nekoga, ki se na to ne spozna? Se samo odšraufa in prišraufa, ali je potrebno tudi karkoli zatesniti itd.?
  5. Ali je morda ventil na prvi sliki termostatski, pa mi samo manjka kakšen adapter za montažo termostatske glave?
Želel bi uporabiti digitalne termostatske glave, ki jih imam že doma in so še nove, zapakirane... razen, če mislite, da niso OK in bi moral kupiti druge?  Huh

Gre za eQ-3 N: 
- Podatkovni list
- Navodila za uporabo

Že vnaprej hvala vsem skupaj!
Torej imaš toplotno črpalko, pa ti noben ni povedal, da moraš vsaj skozi par radiatorjev zagotavljat popoln pretok? Zakaj točno si želiš še na te štiri radiatorje dati termostatske ventile?
(18.11.2020 ob 20:24)csamo001 Napisal: Torej imaš toplotno črpalko, pa ti noben ni povedal, da moraš vsaj skozi par radiatorjev zagotavljat popoln pretok? Zakaj točno si želiš še na te štiri radiatorje dati termostatske ventile?

Ne da bi vedel, ali pa sem jaz kakšno informacijo preslišal?
Moja TČ se ne upravlja preko sobnega termostata, ampak glede na razliko v temperaturi vodov. Uravnava se tudi glede na zunanjo temperaturo.
Trenutno imam 22C čez cel dan (tudi ponoči), brez kakšnih urnikov ipd.

Ali velja tudi v tem primeru, da bi moral biti 1 radiator vedno odprt? Zakaj?

Trenutno imam 4 radiatorje zaprte, saj bi drugače sistem verjetno vedno mislil, da se en prostor še ni segrel dovolj. Se motim?
Ce svoji TC zelis dobro, odpri vse radiatorje, TC pa pusti delovati po svoji vgrajeni pameti. S zapiranjem ne bos prisparal nic. Malo si se preberi o tem, ker najprej moras razumet zakaj tako in ne kot prej, ko te je grel plin, olje, drva. TC je malo drugacna zadeva, s svojimi specifikami. Na forumu imas kup (dobrih) informacij o tem.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
V kleti imam termostatski ventil na radiatorju, kateri je bolj malo v uporabi. Zato se je začel zatikat in v zadnjem času tudi pušča. Je zadnji v vrsti.
S čem je to smiselno zamenjat? Dal bi termostatskega, tega obstoječega sistema ne vidim več prav pogosto, če se sploh še dobi kje.

https://imgur.com/a/ACRvNPz
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi