PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri MikMik butnglavec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hm, no pa recimo, da MV-a sploh ne obračam ampak vse pustim tako kot je. Peč konstantno na min. temp. da še ne kondenzira in v DV konstantno 35-40°C.
Nobenega dela, nič.
Koliko bi privarčevala VR?
Jaz bi reko, da vremenska pride bol do izraza pri talnem. Ker ce bi tam mel npr. fiksno 35 dvizni vod in bi potem notranjo temperaturo reguliral z termostatom, ugasanjem pumpe. Bi vrjetno temperatura bol nihala. Ker ce bi pri 22 ugasnil pumpo. Bo talno se lep cas grelo in bo prislo do pregrevanja. Potem ko pa temperatura pade, da se pumpa nazaj vzge, bo pa nekaj casa trajalo, Da nazaj segreje. Pri talnem je pa fajn da temperatura estriha ne niha gor dol. Tak jaz mislim no.
peleti12 Napisal:Nič ne nabijam samo izpodbijam tvoj sistem regulacije, kot ti mojega in to z namenom VARČEVANJA!!!!
Ne morem ti reči kolikšen bo prihranek, kot ne verjameš ti ali bo res kaj.
Ne živim v tvoji hiši in po tvojem opisu imaš prvič preveliko peč, osnovno regulacijo, ki ti nudi neko udobje, kare se pa tiče prihrankov se pa upam trditi, da bi z manjšim kotlom in VDC prihranil med 10 in 20% kar bi se ti povrnilo zelo hitro.
Izmeri temperaturo plamena v gorilcu in TDP napiši na forumu in tako bomo ugotovili kakšen izkoristek ima tvoj predimenzioniran kotel.
Takoj, ko pridem domov. Wink
GLAS VPIJOČEGA V PUŠČAVI

(gnostični evangelij mik mik-a)

Zgodba o mi mik-u,
kot jo je videl njegov učenec,
ki ga je zapustil.

Težko je pričati resnico mik mik-u

O VDC zakaj bi te imel saj si nepotrebna draga navlaka, ki ničemer ne služi in iz njega ne bo nič.

A M E N
kurili Napisal:Golf II je porabil 4,86 l na 100 km Golf 8 pa 3,8 l na 100 km izračunaj si prihranek!
Govora je o motorju 1, 6 in, da o onasneževanju ne govorim.
Prohranek 10 jurjev na 100 000 km v 9 letih, kolikor jih prevozi nekdo ki se ne vozi daleč v službo, sedaj pa računaj investicijo in vzdrževanje.
Ne bom polemiziral o tem kako naj bi bilo a ljudje in hiše so različni, tudi lega hiše ima svoj vpliv. Ne vem res se nisem poglabljal v VR a ko tole berem je morda res nekaj na tem čeprav tudi druge regulacije zagotavljajo neko udobje. Vprašanje je tudi kaj je za koga udobje in kaj je komu v veselje. Enemu je užitek biti v kurilnici malo kuriti opazovati pečko drugi pa ta čas raje porabi za knjigo, računalnik ali TV, morda tudi za službo. Rad verjamem da se nekomu ki je odgaral 9 ur ne ljubi ukvarjati še s kurjavo temveč si želi miru in udobja. Bil bi vesel če bi nekdo neobvezno tehnično opisal delovanje VR, torej kje zunanji senzor, kje dobiš ali določiš krivuljo in na koncu še ceno tega sistema. To da ti VR krmili ogrevanje brez notranjega termostata kot sem razumel se mi zdi malo bosa ali pa res nič ne razumem. Ne mi sedaj nabijat kaj moram imeti in kako sem starokopiten, samo tehnično razlago naj nekdo napiše.
Samo ne pozabi, da daš za Golfa 8 20-25k. Wink
peleti12 Napisal:GLAS VPIJOČEGA V PUŠČAVI

(gnostični evangelij mik mik-a)

Zgodba o mi mik-u,
kot jo je videl njegov učenec,
ki ga je zapustil.

Težko je pričati resnico mik mik-u

O VDC zakaj bi te imel saj si nepotrebna draga navlaka, ki ničemer ne služi in iz njega ne bo nič.

A M E N
No, še enkrat.
Nimam VR pa imam v hiši nihanje temp. manjše kot 1°C, nimam zelo vročih in zelo hladnih radiatorjev (super udobje). Porabim več kot bi z VR. Koliko več? Pa ne rabim premikat MV-a nekajkrat na sezono. No do tukaj se vsi strinjamo.
Sedaj pa že spet sprašujem kaj mi še lahko nudi VR?
MikMik Napisal:Kaj še mi VR nudi poleg tega kar že imam brez nje?
daj si že 1x v svojo bučo, da ne rabiš VR, rabiš pa el. mešalni ventil, ki ga vodi urca iz dnevne sobe(recimo) in lepo premika mešalnega "milimeter levo/milimeter desno" in če ne drugega, nastaviš nočno recimo na 20° in mešalni bo točno toliko spuščal v radiatorje, da bo vzdrževal tisto nočno T....zjutraj, ko preklopi na dnevno (recimo 21,5) bo pa rec. 20minut čisto odprt, potem bo lepo šel proti sredini....(meni je lepo termosifonsko tudi bojler grelo; ko je na polovici recimo, pol v radiatorje, pol v bojler)kot sem že napisal, gorilec vklaplja regulacija na peči, OČ dela 24/7
MikMik Napisal:Prihrani mi, da 5x na sezono obrnem mešalni ventil.
MikMik Napisal:Meni peč že sedaj deluje na najmanjši še dopustni temp. da ne kondenzira. Koliko s tem obračanjem ventila (npr. DV
mene je pa to zanimalo in odgovori so bili kot v tej temi, vsak majstr je nabijal svoje...jaz sem imel pozimi peč na 65-70° poleti za SV na 55-60° (to je na moji peči cca 10° nad kondenzacijo)ker sem dobil neko trotl ziher zadevo, ki meri pretok preko cevi, sem malo testiral in poleti še spustil pač (tako kot imaš ti - tik na mejo kondenzacije) in ugotovil, da ne glede koliko je v peči stopij, je mesečna poraba za toplo vodo 48-50 lit KO .....pozimi nekako meritve niso možne, ker 2 dneva nista ista, ampak predvidevam, da nekih prihrankov omembe vrednih ni; hiša pač rabi, koliko rabi
MikMik Napisal:Dvopodročna klima v avtu je tudi super kajne?
ob start-stopu, ki je največja bedarija, je to druga po vrsti...
Pa saj to trobimo že ves čas. Visokotemperaturno ogrevanje ne nudi prihrankov s to šaro.
Toplotna da, rabi to. Sicer naj bi to že imela vgrajeno, ne da ti posebej turijo še 100 in eno škatlo.
Temperaturno udobje, skupaj s prihranki, pa se dosega z načrtovanjem bajte. Bodisi pri gradnji ali obnovi.
Če rabiš termostatske ventile v vsakem prostoru, je nekaj hudo narobe. Razen če ti paše drkanje oz. spreminjanje temperature vsakih par minut.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
peleti12 Napisal:... da bi z manjšim kotlom in VDC prihranil med 10 in 20%
naj bo 15%....ampak pazi: upam trdit(celo stavit) da bo kotel 12% VDC 3%
sašo65 Napisal:
MikMik Napisal:Kaj še mi VR nudi poleg tega kar že imam brez nje?
daj si že 1x v svojo bučo, da ne rabiš VR, rabiš pa el. mešalni ventil, ki ga vodi urca iz dnevne sobe(recimo) in lepo premika mešalnega "milimeter levo/milimeter desno" in če ne drugega, nastaviš nočno recimo na 20° in mešalni bo točno toliko spuščal v radiatorje, da bo vzdrževal tisto nočno T....zjutraj, ko preklopi na dnevno (recimo 21,5) bo pa rec. 20minut čisto odprt, potem bo lepo šel proti sredini....(meni je lepo termosifonsko tudi bojler grelo; ko je na polovici recimo, pol v radiatorje, pol v bojler)kot sem že napisal, gorilec vklaplja regulacija na peči, OČ dela 24/7
Govoriš o motorju katerega montiram na MV ali o čem drugem? Mogoče to
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=i9lbXcGkuZM&t=99s">https://www.youtube.com/watch?v=i9lbXcGkuZM&t=99s</a><!-- m -->
Torej, ko da sobni termostat komando, se ta el. MV začne odpirati. Kaj mu pove koliko naj se odpre?
Saj to jaz govorim ves čas. Vsi o nekem prihranku, konkretno pa nihče nič ne pove. Če pa že kdo omeni kakšno številko je pa povsem brez praktične in teoretične osnove. Skratka nabijanje.
logično bi bilo (po večini strokovnjakov na forumu, da VR) ker tudi sam trdim, da je VR brezveze(v tvojem in nekoč mojem primeru, čeprav sem jo jaz imel, pa sem odklopil)bo mešalni ventil voden iz sobe, v kateri je termostat...torej ne vremenska regulacja, ampak sobna regulacija...če se mi je zgodilo, da je v tej (ogromna dnevna) kjer je še sedaj Revijev termostat bilo prevroče (recimo že 5 ljudi kr dvigne sobno T) sem dva od treh radiatorjev(ogromnih) priprl (dal ventil na 2) drugače so vsi ventili pri meni termostatski in odprti na 5, drugače tudi ne more bit, ker se te dve regulaciji drugače "stepeta"...
Fery Napisal:Razvili so ga za take, kot si ti.
Par 10 milijonov kurišč po Evropi, vsak po jurja (s vso šaro), pomeni par 10 milijard evrov.
Kar niti ni tako slabo.

Lej vidva, popolnoma veljavna ponudba. Imate hrano, pijačo, krevet, pa pridite in opazujte sistem brez vsega tega. Pa najdite izboljšavo.

Da boš pa nekomu nekaj prodal za jurja in bo na koncu povedal, da ga je vrgel stran, je pa težko pričakovati.

Osnovna vremenska regulacija ne stane jurja, ampak 150€. Pa nikomur še nobene nisem prodal ker se s tem ne ukvarjam, TČ ima pa vsaka že VR serijsko :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 ... 3 4 5 6 7 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi