Objave: 788
Teme: 4
Ocena:
1
Hm, no pa recimo, da MV-a sploh ne obračam ampak vse pustim tako kot je. Peč konstantno na min. temp. da še ne kondenzira in v DV konstantno 35-40°C.
Nobenega dela, nič.
Koliko bi privarčevala VR?
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Jaz bi reko, da vremenska pride bol do izraza pri talnem. Ker ce bi tam mel npr. fiksno 35 dvizni vod in bi potem notranjo temperaturo reguliral z termostatom, ugasanjem pumpe. Bi vrjetno temperatura bol nihala. Ker ce bi pri 22 ugasnil pumpo. Bo talno se lep cas grelo in bo prislo do pregrevanja. Potem ko pa temperatura pade, da se pumpa nazaj vzge, bo pa nekaj casa trajalo, Da nazaj segreje. Pri talnem je pa fajn da temperatura estriha ne niha gor dol. Tak jaz mislim no.
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
GLAS VPIJOČEGA V PUŠČAVI
(gnostični evangelij mik mik-a)
Zgodba o mi mik-u,
kot jo je videl njegov učenec,
ki ga je zapustil.
Težko je pričati resnico mik mik-u
O VDC zakaj bi te imel saj si nepotrebna draga navlaka, ki ničemer ne služi in iz njega ne bo nič.
A M E N
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Pa saj to trobimo že ves čas. Visokotemperaturno ogrevanje ne nudi prihrankov s to šaro.
Toplotna da, rabi to. Sicer naj bi to že imela vgrajeno, ne da ti posebej turijo še 100 in eno škatlo.
Temperaturno udobje, skupaj s prihranki, pa se dosega z načrtovanjem bajte. Bodisi pri gradnji ali obnovi.
Če rabiš termostatske ventile v vsakem prostoru, je nekaj hudo narobe. Razen če ti paše drkanje oz. spreminjanje temperature vsakih par minut.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 788
Ocena:
1
Saj to jaz govorim ves čas. Vsi o nekem prihranku, konkretno pa nihče nič ne pove. Če pa že kdo omeni kakšno številko je pa povsem brez praktične in teoretične osnove. Skratka nabijanje.
Objave: 3800
Ocena:
17
logično bi bilo (po večini strokovnjakov na forumu, da VR) ker tudi sam trdim, da je VR brezveze(v tvojem in nekoč mojem primeru, čeprav sem jo jaz imel, pa sem odklopil)bo mešalni ventil voden iz sobe, v kateri je termostat...torej ne vremenska regulacja, ampak sobna regulacija...če se mi je zgodilo, da je v tej (ogromna dnevna) kjer je še sedaj Revijev termostat bilo prevroče (recimo že 5 ljudi kr dvigne sobno T) sem dva od treh radiatorjev(ogromnih) priprl (dal ventil na 2) drugače so vsi ventili pri meni termostatski in odprti na 5, drugače tudi ne more bit, ker se te dve regulaciji drugače "stepeta"...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Fery Napisal:Razvili so ga za take, kot si ti.
Par 10 milijonov kurišč po Evropi, vsak po jurja (s vso šaro), pomeni par 10 milijard evrov.
Kar niti ni tako slabo.
Lej vidva, popolnoma veljavna ponudba. Imate hrano, pijačo, krevet, pa pridite in opazujte sistem brez vsega tega. Pa najdite izboljšavo.
Da boš pa nekomu nekaj prodal za jurja in bo na koncu povedal, da ga je vrgel stran, je pa težko pričakovati.
Osnovna vremenska regulacija ne stane jurja, ampak 150€. Pa nikomur še nobene nisem prodal ker se s tem ne ukvarjam, TČ ima pa vsaka že VR serijsko :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->