PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kako ugotoviti kje potekajo odtoki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz bi naredil glavni vod z cevjo fi 110 od wc školjke ravno z čimmanj ovinki. Na ta glavni vod pa bi priklapljal posamezne pritoke iz umivalnika, tuš kabine z cevmi fi 75 ali 50. Za te odtoke je po moje dovolj 50.

Kaj pa zračnika nimaš namena naredit? Ker če je linija do greznice dolga, zna podtlak iz sifonov potegnit vodo ko se bo v wc-ju potegnila voda.
Sebek, je že napisal, da je to v samostojni stanovanjski hiši. Torej zračnik je. Samo ga moti obstoječa napeljava in se ne želi na njej učiti, ampak želi delati nekaj po svoje.

LP, steklenicka
LP, steklenička
Sebek : Zračnika ni !!! Pač je bila kopalnica delana leta 60.
Steklenička: edina razlika ja da sta wc in lijak zamenjana ,ostalo je vse enako. Od tebe kot "strokovnjaka" bi pričakoval da mi konkretno poveš to je narobe ,naredi tako.

Še enkrat zračnika ni !

Torej ?
Ker nisem dobil odgovora sem malo pregledal splet če obstaja kakšna rešitev glede podtlaka ob potegu vode v WC ,posledično praznjenju ostalih sifonov in smradu iz odtočnih cevi in dobil to :
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hutterer-lechnerunichr("46")com/sl/products/catalog/air-admittance-valves/HL905unichr("46")aspx[/url]

Kontaktiral tudi jihovo tehnično službo in so mi prijazno svetovali da je ta zadeva ravno za take primere kot je moj kjer ni možnosti vertikalnega odzračevanja.
Če še komu pomaga...ker nisem sp... ne in ne skr.... 8)
1 2 3
Iskanje po temi