Hvala za vse odgovore.
Za brunarico bom morala dobro premisliti, kajti niti osnovnega znanja nimam o tem. Niti se ne bi mogla zanest na kakšno pomoč, če bi, lahko zagotovo računam edino na besede: to je popolnoma nemogoče, bejž v najem.
Pa kar drago pride, kolikor sem računala. Ravno zato mi je kontejner najbližje. Že res, da se mi bo kdo smejal, pa nič hudega. Če me le ne bo kdo zabrisal ven. Zaenkrat mi je vseeno ideja o kontejnerju najbolj všeč, ker je preprosta in ne predraga. Pa še manj možnosti je, da me kakšen majster "na suho"
@Luka87 Zanimiva ideja, ampak kako bi bilo v tem primeru z opremo, inštalacijami itd? Ker sem gledala že čisto dokončane kontejnerje. Pa cenovno, je ugodneje, če bi se šla tvojo idejo?
@Ralliart: Majhen prostor zame ni nobena ovira, ni problema, tudi če je bivalni in spalni del skupaj, prav nič me ne moti.
@Terakota: Ko omenjaš življenjske sloge, naj povem, da je meni zelo blizu varianta nazaj k naravi s ščepcem sodobnosti, za, milo rečeno, nenavadno bitje, sem a tako veljala že cel čas, tako da tudi zdaj ne smem razočarati

Mimogrede, jaz bi tudi tekmovala v bivalniku, a me vzamete

Luštne bajtice na slikah, a dvomim, da bi bile zadnje tri primerne za naše podnebne razmere. No saj s slame niti nisem nameravala ustvarjati. Bom spravila idejo za takrat, ko mi bo šlo zelo za nohte

Je pa dobra za tiste, ki imajo odvečen čas in ne vedo kam z njim. Se grejo lahko igro "kdor najde šivanko v senu je zlata ptička"

Težava je le v tem, da si ob igri razkopljejo bajto.
Resno:
Če sem prav razumela odgovore, se kontejnerja sicer ne priporoča za daljšo uporabo, kljub temu pa z le-to ni nič narobe. Oz. nič bolj, kot s trajno uporabo ostalih bivališč.
Imam pa še nekaj dodatnih vprašanj, ker vidim, da se spoznate in veste precej stvari iz glave. Bi mi odgovori prihranili letanje od Poncija do Pilata, od birokrata, do birokrata.
Sicer imam možnost, da ostanem prijavljena na naslovu, kjer živim zdaj, to ne bi bil problem. A kaj se zgodi, če bi v takšnem kontejnerju bivala, prijavljena bi bila drugje? Me lahko zacopa kakšen inšpektor, in če ja, kako urediti, da tega ne bo mogel?
Kakšno zemljišče potrebujem? Zazidljivo? Je to nujno? Verjetno tako, ki že ima speljano vodo in elektriko, kanalizacijo...? Na kaj moram paziti, ko ga bom iskala?
Kako je s hišno številko, je ta nujna in kako do nje?
Je betonska plošča pod bivalnikom nujna?
V glavnem. Predpostavimo, da se najde sosed, ki je fouš in se odloči nagajati. Kaj vse moram imeti urejeno, da ne bo mogel pisniti?
Morda veste za kakšen naslov, spletno stran, kjer imajo pouk za nepremičninske telebane? No ja, za telebane na kontejnerjevih kolescih, ali kako naj bi se sploh temu reklo.
Na koncu, a najbrž ne zadnje, pa še: kako je pravzaprav s stanovanjskimi krediti bank? Jih odobrijo kdaj tudi za kakšen tak manever, kot ga imam v planu?
Pa ja, saj vem, da sem tečna in da bi večino lahko izvedela, če bi se šla športni dan po pisarnah. Če imate voljo odgovoriti, bom hvaležna, ker bi mi prihranili precej časa, predvsem pa živcev, če se vam ne da, pa nič hudega. Ampak izkušnje in praksa, ki jo imate tu; lepo je slišat odgovore in ideje od izkušenih.