PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Vrprašanje Za Ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede nastavitev peči.
Peč je na pelete 11.3kw,segreva 100l bojler in radiatorje ter talno.
Sedaj je tako da je bojler povezan direktno na worlauf in riklauf na peči,in mi segreva radiatorje in talno + bojler istočasno. Se pravi kolikor stopinj je nastavljeno da greje peč vodo,toliko je stopinj je v bojlerju in v radiatorjih.

Sedaj imam nastavljeno da mi segreva peč vodo do 60c,je to v redu,ali naj zmanjšam?
Imam pa še en problem,ker je bojler vezan direktno na riklauf in worlauf,ko peč izklopim,mi seveda voda med pečjo in bojlerjem kroži dokler ne shladi bojlerja na 45-50c,ker je sama črpalka v peči,in dela dokler ne pade temperatura na vrednost ki je nastavljena da se črpalka izključi. In seveda se ne izključi prej da se tudi bojler ne ohladi.
Kaj predlagate?

Hvala
Tako kot imaš izvedeno, nimaš kaj nastavljati.
Najmanj kar bi moral narediti, je svoj krogotok s črpalko in termostatom za sanitarno vodo. Termostat bi moral biti diferenčni, da vklopi črpalko samo kadar je voda iz peči toplejša kot tista v bojlerju. Alternativno bi bila tudi rešitev navaden termostat, ki vklopi črpalko , ko je temperatura vode iz peči nad določeno (npr 50 stopinj)
Hvala za odgovor!
Se pravi segrevam vodo normalno na 60st.Bom drugo leto zrihtal.
Se pravi sedaj tudi če bo kolektor segrel vodo preko 45c,se bo črpalka na peči tudi vklopila in hladila vodo skozi peč?
Nisem napisal sicer imam 200L bojler na katerega je priklopljeno tudi solarno ogrevanje sanitarne vode,vendar še ni v pogonu.

Hvala
Brez neke pametno izvedene regulacije, bo tako kot si napisal. Sanitarna voda se bo ohlajevala skozi peč.
Za poletno ogrevanje sanitarne vode s kolektorji to sicer ni problematično, saj povezavo bojlerja s pečjo lahko zapreš z ventilom.
Zdravo!
Imam se eno vprasanje..
Peč lahko nastavljam da mi segreje vodo na določeno temperaturo,-ali pa na željeno temperaturo okolice(temperaturo v prostoru) ker ima peč tipalo ki meri zunanjo temperaturo. Sedaj me zanima,ali lahko temu tipalo podaljsam kabel in napeljem tipalo v dnevni prostor dobrih 10m? Potem bi nastavil temperaturo na 23c in bi se peč seveda ugašala ko bi v prostoru doseglo nastavljeno temperaturo?
Je to mogoče,in ali je smiselno?
Hvala
Ne razumem dobro....
Kje je to tipalo, ki meri zunanjo temperaturo?
Gleda zadaj iz peči. Peč ima možnost da gleda temperaturo vode ali temperaturo pristora
Nihče ne ve?
Citat:Gleda zadaj iz peči.Peč ima možnost da gleda temperaturo vode ali temperaturo prostora
Nikoli slišal za kaj takega .......
In tudi ne vem čemu bi bilo smiselno tipati temperaturo prostora v kateri je peč....
Mogoče kaminska izvedba.
Tako je,kaminsk pec na pelete z centralnim ogrevanjem.
Saj to imajo vse kaminske peči predvidevam. Ja če postaviš kamin v dnevni sobi naprimer da nastaviš željeno temperaturo prostora
Mi pa naj ugibamo...... Idea
Se opravičujem,sem mislil da sem v prejšnih postih napisal za kakšno peč greSmile
Premesti tipalo tam kjer želiš. Tistih 10 m povezave ni ovira......
Se pravi bi bilo pametneje prenesti termostat v dnevno sobo naprimer in tam nastaviti željeno temperaturo prostora kot greti vodo na 60c in da peč vzdržuje 60c konstantno? Hvala za pomoc
1 2
Iskanje po temi