PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kako ugotoviti kje potekajo odtoki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se pravi, da vam obstoječe stanje ne ustreza in bi vi radi nekaj na silo zajebal do amena, ker pač nekaj morate zajebat, da bomo potem reševali vaše napake, ki bodo nastale zaradi tega, ker ne morete uporabiti obstoječe napeljave take, kot je sedaj?

[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")instalaterunichr("46")si/prispevek/25/izvedba-in-polaganje-odtocnih-cevi]...[/url]

[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")instalaterunichr("46")si/prispevek/507/vodovod-in-ogrevanje-se-v-sistemih-ze-vecinoma-prepletata]...[/url]

Aja, živite pa verjetno v igluju? Ali v hišici na drevesu ...

LP, steklenicka
LP, steklenička
Ej, a sem te kaj uprašal, a te doma niso učili manjer ! Kaj se razburjaš, jaz tu sprašujem za nasvet ,ne pa da me neka MONA tu napizdi ,a se bojiš ,da ne boš nič zaslužil...!!!!
Kakšno obstoječe stanje, kakšno silo,kaj zajebali do amena... kopalnica bo renovirana z odtoki komplet.
Če hočeš pomagat, pomagaj ,ne pa da tu pizdiš, pa te ni nibden nič vprašal.
Da vidi, da maš jaj.. in mi svetuješ kaj nardi...
In zakaj bi se izogibal? Pač priklopiš na vod od WC. Itak se vse potem združi skupaj v eno cev. Z izogibanjem tvegaš da se ti bo ta odtok kdaj zadelal ali slabše požiral.

Pazi samo, da bodo imele vse cevi padec proti glavni cevi. Kam kakšno cev priklopiš je skoraj vseeno. Naredi tako da ti bo najlažje priklopit.
A da bi pa pogledal kako so obstoječi vodi kam, ter kako spljoh, priklopljeni se pa ne da?
In če sedaj to funkcionira, se verjetno ne da na isti način priklapljat?
Al bomo čez kak mesec brali, da smrdi iz sifonov pri tušu pa umivalniku, ker WC ob splakovanju vso vodo potegne vase (podtlak) in zakaj do tega prihaja?
Pa tako smo toplo vodo odkrival, kako teče ...

LP, steklenicka
LP, steklenička
Ma dej ne biti pameten ker me ne poznaš, temo sem odpru ,da se pozanimam kje imam glavni odtok (glej naslov teme). Vcasih je bil ta forum predvsem za "samograditelje" in izmenjavo informacij in znanj, sedaj je pa polen "smetarjev" in obrtnikov, ki si iščejo delo (nimam nič proti) in mislijo ,da če znajo delati eno stvar lahko pametujejo. Jaz sem se v 15 letih od gradnje hiše naučil marsikaj in tudi naredim sam če se le da. V vednost kopalnica je od strica v starejši hiši.

Ps
(Se opravičujem vsem poštenim obrtnikom in delavcem)
zanimivo,... jaz sem pred leti delal kopalnico o podtlaku iz WC-ja sploh razmišljal nisem, direkt v glavno cev od WC-ja gre talni sifon, v katerega se priključijo še tuš kabina in umivalnik s pralnim strojem,...
edino napako ki sem naredil je T člen na tleh namesto Y pri združitvi tuš kabine z umivalnik + pralni stroj in mi zato malo slabše požira vodo iz tuša,... o nikakršnem smradu zaradi podtlaka pa ne duha ne sluha,... je pa res da imam na zgornjem nadstropju na glavni cevi nameščen oddušnik,... tko da neke tople vode za odkrivat pa res ni,... al sem imel pa srečo,...
Lahko si vesel, saj si imel več sreče kot pameti :lol: . V tvojem primeru talni sifon ni nikoli prazen, ker umivalnik verjetno uporabljaš večkrat na dan. Če bi imel samo tuš, ki bi ga uporabljal bolj po redko, pa se vonjavam prav gotovo ne bi mogel izogniti.
V primeru @baluf, je odtok iz tuš kadi v odtok WC, kot si je sprva zamislil, sicer možen, vendar bi po vsakem splakovanju WC-ja moral v tuš kad spustiti nekaj vode, da bi se sifon zopet napolnil.
o.k.

hvala za pojasnilo,... ,mi je sedaj kristalno jasno na kaj moram pazit pri drugi kopalnici da naredim isto kot pri prvi, ker pač drugače ne morem,... no ja razen tisti T komad zamenjam za Y,... heheeh

ja nekako je normalno da si po uporabi WC-ja umiješ roke,... hehehe,...

samo kaj bi pa lahko dejansko naredil, če imaš iz nadstropja dejansko samo eno odtočno cev,.. na njo moraš pa priklopit, kuhinjo, komplet kopalnico in WC,...

kakorkoli pogledaš vse vodi v isto cevi in splakovanje lahko v katerem koli delu ustvari podtlak,...
mirator Napisal:Odvisno v kakšni globini imaš cevi. V vsakem primeru mora biti nekaj padca proti odtoku. Če si v bloku moraš paziti, da ne padeš na spodnjega soseda :lol: .
V odtok od umivalnika vgradiš takle element:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.merkur.si/enojni-odcep-za-hk-argo-htea-75-75-45">https://www.merkur.si/enojni-odcep-za-h ... a-75-75-45</a><!-- m -->
Je pa tudi varianta da odtok tuša spelješ direktno v glavno odtočno cev nad ali pod odcepnim trojčkom.
Na tem forumu je bilo tudi nekaj idej z notranjim odduhom s protismradno zaporo.

mirator a tako bo bolje

Priložene datoteke
.jpg   odtok test.jpg (Velikost: 17,85 KB / Prenosi: 740)
Ne, to je slabo. V tem primeru ti bo smrdelo tudi iz pralnega stroja. Če ne moreš odtok tuša priključiti direktno na vertikalno cev, potem naredi kot si si zamislil. Torej priključi ga v odtočno cev WC, v tuš kad pač vedno po uporabi WC-ja spusti malo vode ali pa odtok v tuš kadi, kadar je ne uporabljaš, imej stalno začepljen.
Vseeno ti svetujem, da si le najdeš kakšnega mojstra, da si stvar ogleda na licu mesta.
Zakaj pa bi smrdelo iz pralnega stroja. Saj se dobi sifon za pralne stroje,ki ga montiraš v zid in preprečuje smrad?
Hvala za opozorilo. Res sem se prenaglil. Ne vem zakaj, ampak kar nekako sem imel v glavi fiksno idejo, da je povezava mišljena brez sifona.
Uf, sem sele sedaj opazil, da nisem dal podatka, da je kopalnica v pritličju samostojne hiše, in odtoki gredo horizontalno v kanalizacijo. Vertikale ni. A to kaj spremeni?
Sedaj me pa ratrgajte ! Sad Smile

Priložene datoteke
.jpg   odtoki.JPG (Velikost: 90,57 KB / Prenosi: 491)
Nobeden ?
1 2 3
Iskanje po temi