V kratkem se bomo lotili prenavljati kopalnico. Ker bi si rad vnaprej pripravil načrt inštalacij me zanima kako ugotoviti kje potekajo odtoki oz. kje poteka glavni odtok iz kopalnice ,ki ga bom moral štukati ?
Kakšna ideja ?
jah najverjetneje gre glavni odtok od WC školjke,... je pa res da nisi napisal ali je v sklopu kopalnice tudi WC ali je posebej,... če je pa posebej in je WC čez steno sosednji prostor, potem je velika verjetnost, da gre vse iz kopalnice proti WC-ju,...
če boš razbijal potem itak razbijat začneš od tam kjer vidiš, da so priključki na odtok,.. in po logiki probaš sklepat kam naj bi šle cevi,...
tako bi se jaz tega lotil,... ideje kako bi pa ugotovil,... hmmmm,.... termo kamera pa vroča voda v odtoke,.... hehehehehe
Samo v primeru PVC cevi. V kombinaciji z žico in oscilatorjem (žolno, ki jo uporabljajo telefonisti) se plastične cevi zanesljivo najde. Za kovinske cevi se uporablja drug detektor, ki jo tudi zanesljivo najde in pokaže njen potek.
Dva vedra močno vroče vode in slikca termografske kamere prej in potem.
Evo sem približno lociral cev (odkril toplo vodo ).
Sedaj me pa zanima ali bom imel težave z odtokom iz školjke , da se mi ne bo basal,če priklopim tako (glej prilogo).
Talnega sifona ne boš imel?
Težave boš imel s tušem, ker ti bo izplakovanje WC-ja praznilo sifon tuša in bo prosta pot vonjavam iz greznice ali kanalizacije.
Tako ali tako bo potrebno razkopavanje. Jaz bi odtoka iz umivalnika in tuša združil v talnem sifonu in potem skupni odvod. Če pa talnega sifona ne želiš, bi vseeno ta dva odtoka združil.
Odvisno v kakšni globini imaš cevi. V vsakem primeru mora biti nekaj padca proti odtoku. Če si v bloku moraš paziti, da ne padeš na spodnjega soseda :lol: .
V odtok od umivalnika vgradiš takle element:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.merkur.si/enojni-odcep-za-hk-argo-htea-75-75-45">https://www.merkur.si/enojni-odcep-za-h ... a-75-75-45</a><!-- m -->
Je pa tudi varianta da odtok tuša spelješ direktno v glavno odtočno cev nad ali pod odcepnim trojčkom.
Na tem forumu je bilo tudi nekaj idej z notranjim odduhom s protismradno zaporo.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.