PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Menjalno stikalo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slycer, že imaš pošlihtano, si še med nami, bajta je že zgorela?
stlux
Seveda sem improviziral, nekih 45 let nazaj, ko sem še prčkal po fršterkerjih, stroboskopih, lajtšovih in z letkolbnom skuru marsikatero mizo, vendar je to bilo vedno le doma. Ampak na službenem področju nikoli. Da bi me potem nekdo vlačil po zobeh, raje luknjo v kolen. Nekako nočeš dojeti, da je tole trobljenje povezano z odgovornostjo do dela in z nekimi pravilniki in standardi, po katerih je treba delat in iz njihovega naslova nositi tudi odgovornost. Tisti ki tega ne zna ali ne zmore upoštevati naj gre potem raje prodajat banane.
@stlux
Očitno te ne zanima moja opazka:
Citat:Ne se hecat :mrgreen: :mrgreen:
pa bi te morala.
Saj ta ideja ni zrasla na tvojem zelniku, vseeno pa je izredno nevarna, če jo nekdo, ki se ne zaveda posledic, uporabi.
Tudi jaz sem jo v praksi že uporabil (velja namreč tudi za navadne žarnice), vendar resnično za minimalno določen čas, da sem pač reševal, kar se je v danem primeru dalo rešiti in z jasnim ustnim in pisnim pojasnilom stranki, če bi slučajno namesto mene, v inštalacijo posegal nekdo drug .
Brez veze se je pogovarjati o obloku. Gre za izmenično napetost, kjer se oblok odvisno od bremena ugasne v nekaj periodah. Tudi funkcionalno to ni noben problem: svetilka bo gorela (ne gre samo za LED, kot si narisal ti, ampak za katerokoli svetilno telo), če bo na svojih sponkah imela zahtevano potencialno razliko. Seveda je potencialna razlika nič, če je na obeh sponkah faza ali pa nula.
Ampak gre v tem primeru za varnost. Tvoj predlog oz. ideja je dejansko ruska ruleta. Ko boš luč izklopil iz enega ali drugega menjalnega stikala, potem boš imel v grlu žarnice ali pa na sponkah napajalnika, ali z obeh strani fazo ali pa nulo. Tega ne boš mogel vedeti (pa ne mi sedaj govoriti, da je potrebno vedno preveriti s "faznprifejem").
Pa še nekaj je. Če sta v dozo stikala napeljana smo dva vodnika, potem je eden dovod faze in drugi odvod. Nula, prav tako zaščitni vodnik, tukaj nima kaj iskati.
In še, avtor teme ni hotel razumevanja in dejansko obstaja bojazen, da mu bo tvoj predlog najbolj všečen. Želim ti mirno spanje.
arbajter Napisal:stlux
Seveda sem improviziral, nekih 45 let nazaj, ko sem še prčkal po fršterkerjih, stroboskopih, lajtšovih in z letkolbnom skuru marsikatero mizo, vendar je to bilo vedno le doma. Ampak na službenem področju nikoli. Da bi me potem nekdo vlačil po zobeh, raje luknjo v kolen. Nekako nočeš dojeti, da je tole trobljenje povezano z odgovornostjo do dela in z nekimi pravilniki in standardi, po katerih je treba delat in iz njihovega naslova nositi tudi odgovornost. Tisti ki tega ne zna ali ne zmore upoštevati naj gre potem raje prodajat banane.
Nisem niti pričakoval drugačen odgovor od

@mirator
Nisem reagiral, ker je bila tako ali tako provokacija in sem mislil da tako tudi dojemaš.
Sicer sam na terenu ne posegam po tovrstnih rešitvah.
Če pa ima kdo željo po eksperimentiranju in učenju, kar avtorju ni bilo v interesu, sem probal uzbuditi radovednost... očitno neuspešno.
Lp.
Na repu prinešen izgovor.
Ko že tako rad eksperimentiraš ti dam predlog za izvedbo eksperimenta. Če ga preživiš seveda. Če boš le črn, poročaj kako je bilo...

Priložene datoteke
.jpg   PREDLOG EKSPERIMENTA.jpg (Velikost: 74,37 KB / Prenosi: 587)
:lol: Idea :lol:
1 2 3
Iskanje po temi