PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka Junkers

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Počasi bova pri hiši rabila ogrevanje. Ker se vedno bolj odločava za TČ pa naju zanima, ker na forumu ni veliko napisanega, glede toplotnih črpalk Junkers.
Opažam, da jih je vedno več vgrajenih, ampak na forumu pa ni veliko uporabnikov ki bi jo imeli.
Ker se na TČ ne spoznam veliko, mi pač pade v oči da so zunanje enote drugačne kakor pri ostalih, in me zanima ali je to samo vizuelno ali je pač kakšen drugačen način delovanja.
Uglavnem ali so v rangu Mitsubishi,Toshiba, itd toplotnih črpalk tako po delovanju,ceni ter porabi elektrike?

Hvala za odgovor.
Ko iščeš info po forumu, išči se ivt, buderus in Bosch. Vse isto, samo ime drugo.
Mislim da si boš tukaj težko kaj pomagal. Mitsubishi,Toshiba, Daikin in podobne so klima toplotne črpalke ki imajo invertrsko delovanje.Njihova konstrukcija je namenjena hlajenju. Potem imaš prave toplotne črpalke on of.
Alpha innotec, Stiebel eltron, Kronoterm,Vaillant in podobne, ki so namenjene ogrevanju in kvalitetne z dolgo življensko dobo. Kam spada Junkers ne vem , ker je inverter v lepem ohišju. Bo pa povedal kdo ki to zadevo bolj pozna.
:roll: :roll: :roll:
no comment....
ste slišali: prava TČ = on-off....
...in nas tukaj gor 80% imamo neprave, konstrukcijsko namenjene hlajenju..."pismo" pa kr nekaj jih ima te neprave konstrukcijsko falšane že od l. 2010.....in kr delajo, delajo.....začuda, ljudje so celo na toplem...
Sašo, ti se greješ s hlajenjem le še tega ne veš :lol: . Dejansko imaš na svoji klimi nastavljenih 31 C vtoka in ker klima ne ve kaj bi morala delati, ti greje :mrgreen: .
33° ......31 mi je brez veze... :lol:
Kva vam ni jasn. Pejt stat pred zunanjo enoto pa boš povedal a greje al hladi :lol: moja micka hladi za vaše ne vem. Se pravi da opraviči svoje poslansto klima Tč
A ti si se kar užaljen? 2. Odgovor v temi, pa je šla v franže...
Baje, da je On-Off predelan hladilnik :?
JaBK Napisal:A ti si se kar užaljen? 2. Odgovor v temi, pa je šla v franže...

Nisem užaljen zakaj bi bil. Če bi me to motilo bi kupil pravo TČ. Motime me samo neko zavajanje nekega segmenta ki ne obstaja. Rad bi samo dobil odgovor kaj pomeni klimatska naprava.
Vsaka klima je toplotna črpalka......kaj je bilo prej? Kura ali jajce?
Hvala vam za odgovore. Predvsem @jaBK sem dobil temo o teh crpalkah.
Iskanje po temi