PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Električne vtičnice - plastična zaščita?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Praviloma bi se jo moralo dati odstraniti. Če se da ohišje vtičnice s hrbtne strani razkopat. Če ne bo šlo, vzemi sveder 5,5 mm in ga zapodi v tisto zaščito. Pazi da ne poškoduješ kovinskih kontaktov pod njo, kar bo še večja škoda. Ali enostavno zamenjaj vtičnico.
Zagotovo bo šla proč.

Delaš narobe, bolj ko nalahko vtikaš, lepše gre. Občutek pač. Razen če imaš resnično kitajske.

In zanimivo. Ko sem bil star kakih 6 let (mat'r glih če ni bil dolfe še živ takrat, davno je že tega), mi je foter zabičal, da pri vseh pizdarijah, ki jih sproduciram, lepo prosi, naj vsaj v vtikače nič ne vtikam. Jasno ni minilo pet minut, ko sem se priklatil do enega z dvema cvekoma v rokah. Jaz se sicer ne spomnim, ampak pravijo, da me je odneslo kake dva metra rikverc in sem razmetal jedilno mizo in stole vsepovsod.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Fery, ti pa si. Posledice imaš še danes opazne. Krst si torej dal skozi in se mirno lahko vpišeš med štromarje. Hec na stran.
A veš da imaš presneto prav okrog tistega nalahkega vtikanja. Od vseh vtičnic kar sem jih do danes zmetal na stene (pa jih je bilo bog vedi koliko tisoč) ne vem za kako, ki bi se zatikala. Pa sem vse dal skozi preverko, drugič pa skozi meritve. Natanko kot si napisal. Filing, pa ni blema.
Ni ravno isto, ker imamo baby proof nalepke/pokrovčke na vtičnicah, ampak filing, ki ga moraš imeti, je pa verjetno podoben. Naši pokrovčki so taki, da je potrebno z vtikačem zavrteti pokrovček za ene 30 stopinj, da prideš do dejanskih luknjic vtičnice, potem normalno potisneš vtikač notri. Na hitro ali s strani ne uspe. Sploh. Če pa se postaviš pravokotno na vtičnico in jo imaš v vidnem polju (za tiste nizke moraš seveda vedno počepniti), pa ni problema. Poskusi.

Fery, dober si. Večino mulcev zruka samo električni pastir. Kaj več ne potrebujejoSmile
Skoraj pozabil napisat ... Sem poskušal zlepa in zgrda, pa ni šlo. Samo omara se krivila. No, pred nekaj dnevi sem enostavno razdrl in odtrgal ven tisto prekleto plastiko. Sedaj je vtičnica normalno uporabna.
No vidiš, saj gre, če hočeš...
1 2
Iskanje po temi