PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri GEN-i SONCE fotovoltaika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strah te je za davke- ti povem kako jih bodo dobili, pa si nejevoljen?
Mulca ne bi dal v glasbeno, ker ti špilajo po računalniku, ti povem zakaj to ni dobro in zakaj računalniško modulirana glasba na bo nikoli enako kot poslušati in gledati glasbenika v živo pa me etiketiraš za narkomana.

Pol pa imej konstruktivno debato, če jo lahko.

PS- ko si vedno znova in znova izmišljajo nove davke nam grenijo življenje. Ko si vedno znova in znova višajo plače nam grenijo življenje. Kosi... A tudi oni morajo preživeti tako kot mi. Tudi njih rabimo tako kot rabijo nas...
Samo vprašanje: kje dobim Teslo z dosegom 400 km za 12.800 EUR, kolikor sem pravkar odkartal za Swifta 4x4? Drvim, da kupim! Minister Gregor pa nič (niti o Twizijevih vratih...) Trenutno je realnost še drugačna...
Swift pa Tesla :?:
Zakaj bi pa med tem dvema voziloma postavljal enačaj :?:
A ni fajn, če si nekdo, namesto dizl krave od BMW, kupi za isti ali celo manjši € BMW i3?
In če potrebuješ avto z lastnostmi, kot si ga kupil, jest ga (jih) ne, ti niti najmanj ne bom oporekal in z lahkoto spoštujem tvojo odločitev, tvoje potrebe, tvoje želje.
... Napisal:...pa misliš, da si ta armada ljudi ne bo izmislila še kakšen "kreativen" davek, da bodo še naprej lagodno živeli..
Ekipa, v življenju vam bo bolj luštno, če boste gledal na pobrani denar, kot našo skupno mauho.
Bolš, kot pa da nas gledate kot parazite, pijavke:
Moja ljuba je plačana iz te mauhe; poklicno izobraževanje.
Njen oče in mati sta zdravnika.
Njenega nečaka, daleč najbolj brihtno bučo v naši familiji čaka strokovni izpit na medicini.
Njena sestra,... nisem čist siguren ...
Taprva soseda dela v vrtcu.
Njen desc je profi gasilec.
Jest sem bil par let, kot športnik inštruktor zaposlen na mivistrstvu za obrambo.
Moja mulca hodita v šolo financirano iz te naše skupne mauhe.
... Napisal:
... Napisal:... zakaj bi mulca sploh še silil h klavirju, če ti bo robotski casio za 100€ popolno preigral vse klavirske koncerte.
Zaradi stika s človekom. Z učiteljem?
silit pa itak da ne.
Pa da se dotaknem teme:
Za koliko se lahko poveča izkoristek fotovoltaične elektrarne, če imajo paneli regulacijo obračanja-sledenja soncu?
pa kaj se vam čist kisa, to je zdaj že drugi v dveh dneh, ki je moje ime dal k citatu, ki ni moj.
Najprej govoriš, da kupiš EV, ko bo cenejši od dizla ali bencinarja. Ko ugotovimo, da je to že sedaj potem dodaš točno določeno vozilo in točno definirano ceno. Za takšen denar kot si odštel za zadnji avto verjetno za časa svojega življenja ne boš lastnik EV s 400+ km dosega.
Sam se ne vozim v 100k+ vrednem avtu pa že danes razmišljam o EV. Spremljam kako raste ponudba in kako padajo cene. Na neki točki se bom pač odločil za nakup in takrat izbral tisto, kar bo optimum med mojimi zmožnostmi (financami) in karakteristikami vozila. Postavljati si meje, da mora EV imeti najmanj 400 km dosega (zakaj je premalo 350? Zakaj ne najmanj 600 km?) ali da se mora solarna elektrarna izplačati v 10 letih (zakaj ne v 8? Zakaj je 11 let preveč?) ali... pomeni le, da si te stvari dejansko ne želimo in je verjetno nikoli ne bomo imeli.

@janipapilon v malho plačujemo vsi iz nje pa vedno več ljudi jemlje vedno več denarja. Ker prazna malha ne stoji pokonci jo bomo lahko napolnili le z večjimi davki. Ker mi davki grenijo življenje to pomeni, da mi grenijo življenje vsi, kateri iz te malhe jemljejo. V to ali jih potrebujemo ali ne ali jih je preveč ali premalo je se pa nikjer nisem spuščal.
bozgom, iz te malhe ravnotako jemljejo vsi. na privat ravni z raznimi transferji, na poslovni ravni z raznimi reševanji firm preko subvencij, dokapitalizacij ipd takih in drugačnih. se denar meče v firme kot v luknjo brez dna. tako da se malo umiri, kako je zdaj tista medicinska sestra kriva za to, ali pa konec koncev prodajalka v merkurju ali pa Mercatorju oziroma tista za šalterjem v vaški NLB, da država tok davkov pobere. tisti ki dopuščajo in so glavni akterji problema, so pa voljeni. direkt špegu narodu.
bozgom Napisal:... Ker mi davki grenijo življenje to pomeni, da mi grenijo življenje vsi, kateri iz te malhe jemljejo. ...
Jest bi bil pa čist vesel, če bi uspel na pošten način zaslužit tok, da bi si v voznem parku familija, tko k ti, lahko privoščila avto za 100+k€.
Ti nisem čisto nič fouš, da ne bi bil narobe razumljen.
Več davka ko plačava, več sva zaslužila in to je O.K.
Ker pa zdajle tole pišem doma in ne v Dohi, se moja ljuba še naprej vozi 30 km v Ljubljano z Otto bencinarji in nimamo GEN-i SONCE fotovoltaike.
@DELPHI je zapisal

Citat:...Očitno vprašanje bi bilo, kdo bo, ob izpadu vseh možnih davkov in trošarin, vse to plačal,...
jaz pa sem na to bolj v šali kot zares odgovoril, da imamo preko 200.000 ljudi zaposlenih v negospodarstvu kateri nam grenijo življenje in bodo že našli način za nove davke.
Iz te pol šale pa je nastal že skoraj prepir :?: :?:
Mah, debata. Pač.
Mnogi, morda večina, razmišlja drugače, jest pač nabijam svoje:
Nekomu, ki vozi avto za 100+ k€ privoščim čisto vsak € subvencije pri alternativno energetskih projektih, ki se jih gremo.
Kajti, persone ki toliko (če) zaslužijo na pošten način iz svojega bruto pihnejo v skupno mauho precej novcev...
In net-metering s sončno elektrarno se mi zdi dobra varianta. Le EE bi bilo potrebno že zdavnaj obdavčit na nivo, ki ga furajo države s katerimi smo pri istem koritu in imajo "višji standard ( :?: )". Mogoče bi potem ljudje manj razmetavali s to plemenito obliko energije, pa ne bi bilo izgovora, da dajmo radi naraščujoče porabe zajezovat Muro .... Po drugi strani, če bi se v butalah pred četrt stoletja prav odločali "kura ali jajce" bi bil pri nas minimalec verjetno blizu Nizozemskemu, pa bi razmetavali tudi z 2+ krat dražjo EE.
Predem boste spet obračali besede, naj ponovim: Swifta sem kupil, ker mi je bil všeč. Še bolj všeč bi mi bil Tesla za isti denar. Kapiš! Sedaj le še konkretno: kje?, če že obljubljate. O Twizyju pa še vedno nič, zakaj se izogibate odgovoriti...
Električen avto zaenkrat še ni konkurenčen v ceni. Žal. Kakovost, dizajn in izbira uboga. Čez čas bo definitivno bolje. Katera firma ne bo sledila elektro trendu je skoraj zagovoto obsojena na propad.
Glede javnega sektrorja in gospodarstva pa še ena iz mojega življenja. Gospa mi naklada kako je bila vedno pridna v šoli in sedaj dela kot učitelj, njen sošolec pa ni bil tako priden pa ima danes svojo firmo, dober avto in hišo. Po pol ure jamranja sem ji rekel, da naj gre privat, če je tako dobro in potem me je gledala čukasto. Gospa namreč pozablja, da učitelji pridejo domov prej kot njen sošolec, ki je dosegljiv praktično 24h.
kadotr Napisal:Predem boste spet obračali besede, naj ponovim: Swifta sem kupil, ker mi je bil všeč. Še bolj všeč bi mi bil Tesla za isti denar. Kapiš! Sedaj le še konkretno: kje?, če že obljubljate. O Twizyju pa še vedno nič, zakaj se izogibate odgovoriti...
Pojma nimam o Twizyju zato se nič ne izogibam odgovorom. Pa tudi električni avti danes niso moja prioriteta. Prvo je solarna elektrarna, naslednje bo mogoče vrtina voda ali geosonda. Pol pa bo verjetno že ponudba in cena EV takšna, da se bo približala mojim finančnim zmožnostim.
Torej, namen te teme so solarne elektrarne, katere so možne in smiselne že danes. O električnih vozilih pa se bomo podrobno pogovarjali takrat ko bodo na taki stopnji, kot se SE danes (možni in smiselni).
bozgom Napisal:Torej, namen te teme so solarne elektrarne, katere so možne in smiselne že danes. O električnih vozilih pa se bomo podrobno pogovarjali takrat ko bodo na taki stopnji, kot se SE danes (možni in smiselni).

Ni potrebno zavajati, ker možno je, o smiselnosti bi pa lahko debatirali. Nihče ti namreč ne garantira kaj bo in kako bo jutri! Lahko se obrne in ti postane zadeva v breme.
Vsaka stvar se lahko obrne in ti je jutri v breme. Sem prešel iz ogrevanja na premog na ogrevanje na olje, ko je olje stalo 0,15€/l. Pol so ga pa podražili na 1,2€/l. Pa sem preživel. Sem prešel na zemeljski plin ko je bil 0,27 €/m3 pa so ga podražili na 0,78 €/m3. Pa sem preživel.
Če bi bil kot ti, bi pa še danes metal lignit v peč.
bozgom Napisal:Vsaka stvar se lahko obrne in ti je jutri v breme. Sem prešel iz ogrevanja na premog na ogrevanje na olje, ko je olje stalo 0,15€/l. Pol so ga pa podražili na 1,2€/l. Pa sem preživel. Sem prešel na zemeljski plin ko je bil 0,27 €/m3 pa so ga podražili na 0,78 €/m3. Pa sem preživel.
Če bi bil kot ti, bi pa še danes metal lignit v peč.
Vidiš v tem kakšen vzorec? If you know what I mean. Wink
1 ... 34 35 36 37 38 39 Pojdi na stran 
Iskanje po temi