PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dolžnost plačevanja dimnikarskih storitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni;
ali so v hiši, kjer nekateri kurijo na drva, drugi pa imajo toplotno črpalko, tudi slednji dolžni plačevati dimnikarske storitve?
Hvala!
Moje "strokovno" mnenje je, da morajo tudi črpalkarji plačevati vsaj pregled, v kolikor je pri njih na dimnik priključena kaka ogrevalna naprava, a je nikoli ne uporabljajo. Če nimajo nič - vse odprtine zazidane, potem je strošek dimnikarja stvar tistih, ki ga uporabljajo.
je pa tukaj vporašanje tudi zračnikov,...
jaz bi rekel da v kolikor nič od tega ne uporabljaš potem nimaš kaj plačevat,... samo mislim da je treba to vseeno prijavit da ni nič v uporabi,...

če pa so recimo zračniki jih je pa tudi potrebno čistit,...
Seveda, cela ljubljana je na toplarni, pa celo ljubljano pregledujejo dimnikarji in lepo izstavljajo racune za ometanje pajcevin v zracnikih. Ce jih je kaj!
Hvala za odgovora! Dimnika nikakor ne uporabljam, ker je TČ montirana povsem samostojno. Zračnik pa mi je dosegljiv in ga očistim sama kmalu za tem, ko dimnikar očisti dimnik, saj skozi le tega v mojo kuhinjo uide nekaj saj. Zaprla pa ga iz vidika varnosti raje ne bom. Lp
Hanzi Napisal:Seveda, cela ljubljana je na toplarni, pa celo ljubljano pregledujejo dimnikarji in lepo izstavljajo racune za ometanje pajcevin v zracnikih. Ce jih je kaj!

Hanzi zdravo, ne razumem,,,,kot vem, se pri nas čisti le dimnik, o čiščenju zračnikov posebej pa ni bilo nobenega govora...
Ali je to eno te isto?
Malce poglej dimnikarske predpise. Potem bo razdelitev stroškov čisto enostavna (če ne naletiš na kako izjemno trmo).
Na to vprašanje so meni pri dovrtelu odgovorili takole

Pozdravljeni,

dimnikar vas bo obiskoval vsako tretje leto in preveril stanje brezplačno.

S spoštovanjem,

Monika Murgelj
Dimnikarstvo Dovrtel, d. o. o. / Sprejemna pisarna
Res ne vem, ali so taka vprašanja resna, ali zgolj forumska zajebancija.
A je folk lahko tako treščen?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ja, sem prebrala, zdej mislim, da razumem. Vse storitve opravlja dimnikarska služba. Se pa delijo zračniki na te, ki so direktno povezani s kurilnimi napravami in drugi, ki so namenjeni prezračevanju bivalnih enot. Mnenja sem, da v kolikor kurilnih naprav ne uporabljaš, kakor ne z njimi povezanih zračnikov (in lahko to tudi seveda dokažeš), potem nisi dolžan plačevati vzdrževanja le teh. Čiščenje stanovanjskih zračnikov pa smo seveda dolžni plačevati vsi stanovalci, in to 1x letno, v kolikor je po strokovnem ogledu to sploh potrebno opravljati tako pogosto. Upam, da se v svoji interpretaciji ne motim..
Od kdaj brezplačno? Pri moji stari opuščeni hiši je dimnikar posvetil v prazen dimnik, napisal en papir in račun, jaz pa plačal. Nepovratno venvzetje denarja iz denarnice ni forumska zajebancija, ampak nago dejstvo. Toliko...
Fery Napisal:Res ne vem, ali so taka vprašanja resna, ali zgolj forumska zajebancija.
A je folk lahko tako treščen?

Žal, v mojem primeru je, ker je lastnica večine stanovanj Občina in mi na vsak način želi uturiti vse žive stroške, med tem ko se sama v večini izogiba vseh obveznosti. In za vsako majceno stvar, če nimamo nasprotujoči zakonske podlage, se lahko z njimi vrtimo nedogled v krogih.. Zato se raje dvakrat prepričam za vsako še tako banalno zadevo.
Zakaj ga pa pustiš, da sveti?
V bajto brez naloga ne sme nihče. Lahko pa s helikopterjem z lufta posveti in omete.

Sicer ne zastopim najbolje logike tega zakona. Če odmislimo, da je to obvezni davek na dimnik oz. hišo.
A je še kaj pametnega v njem?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Jao Fery, vedno se najde en pametnjakovič, ki bodisi minimalizira probleme drugih, bodisi osebno obračunava z drugače mislečimi, pove pa itak nikoli nič pametnega ali koristnega. Če imaš težek dan, si malo tečen in se ti krega, pojdi na kakšen drug, takšen bolj psiho- somatski forum!
1 2 3 4
Iskanje po temi