Preveč neuparjenega plina se vrača v kompresor, kjer expandira še preostala tekočina.
Takšno delovanje ni normalno, škodi kompresorju, pa tudi izkoristek ni optimalen. Razlog je lahko umazan uparjalnik, oslabljen motor ventilatorja, preveč plina, pokvarjen expanzijski element...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Zdravo.
Ker toplotne nemorem videti, bi po tej sliki sklepal podobno in sicer da se tekoča faza-plin vraca v kompresor. (Plin bi se moral vrniti v plinastem stanju ne pa v tekočem) Osebno menim da je zelo škodljivo za sam kompresor. Okvaro bi prepisal ekspanzijskemu ventilu. (So pa tudi druge moznosti) ventili so lahko klasični z kapilaro ali pa novejši digitalni-elektronsko regulirani. Čiščenje ventila odpade ker ga neboš nikoli pravilno nastavil.
Podobno je bilo na primorskem okolica grgarja pred leti. V garanciji sem menjal kompresor ter ventil, nisem hotel da bi stranka ostala brez TC cez kasno leto,dve, mesec.
Lp
Hvala vama za odgovor!
Slike dobim jutri, TČ je Termotehnika TČ 2 Basic 200, tip wps 220, digitalnega ventila nima. Koliko stane kompresor in ventil? Kompresor se da baje preverit če je še ok in se ne menja?
Cene ventila nebi vedel.
Ventil ni kar tako zamenjati, ker moraš pazit da ga ne pregreješ. (odvisno od ventila)
Glede kompresora pa je takole, ker nimamo "rengenskih žarkov da bi pogledali v notranjost" se neve kolikšne ter kašne posledice mu pusti delovanje v takem režimu. Glasnost, tokove, tlake se lahko preveri- 100% brezhibnost nemoreš potrditi.
Že sama misel da večina kompresorskega olja se nahaja na spodnjem delu kjer zmrzava zaradi ekspandiranja plina ni rožnata.
Takrat sem menjal vetil, ker je bil vzrok okvare. Kompresor pa sem menjal ker je stranka TČ pošteno plačala ob nakupu, ter vse skupaj je bilo pod garancijo.
Odpravit je treba napako ter naknadno videti ali kompresor opravlja svoje.
Četi vse dela ok, zakaj bi jih klical vsako leto ali 2? Tč za SV dela lahko 10-15 let brez problema. Meni je po 3 letih počila cevka, črpalka je delala 24/7 in ni segrevala več vode. Mojster je zadelal luknjo, nafilal nov plin in je blo ceneje kot kronotermov pregled.
Ti samo pazi in enkrat leto počisti lamele na uparjalniku in preveri cevko za odvod kondenza.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.