PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Gradbeno dovoljenje-rušenje hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Si bom sposodil tole temo.

Kupujem starejšo hišo katero bi porušil. Nima praktično nobene dokumentacije, še gradbeno dovoljenje so prodajalci komaj izbrskali na upravni enoti (na mikrofilmu, si morate mislit Smile ). Tako da druge dokumentacije razen GD nimam.
A je potrebno k projektu za gradbeno dovoljenje za rušenje predložiti kakšno staro dokumentacijo? Dodatno me skrbi ker bi na istem mestu postavil novo istih dimenzij, a bi temeljno ploščo in del podkletitve pustil stati. A je to pomemben podatek ali bo vse to vsebovalo novo gradbeno dovoljenje in je v fazi rušenja vseeno?

Hvala za info.
rabiš rušitveni načrt, ki pa se lahko obdela skupaj v projektu za novogradnjo. smo pa spet pri stari debati, koliko je trenutno izvedeno stanje enako tistemu iz gradbenega.
Pozdravljeni.

Vidim, da ste nekateri že rušili hiše...
Zanima me sledeče... nameravam kupiti parcelo, kjer že stoji dotrajana hiša, kvadrature približno 80 m2. Kakšen je postopek rušitve? Potrebujem gradbeno dovoljenje. Zanima me predvsem, kolikšno takšno gradbeno dovoljenje pride? In okvirna rušitev stavbe, če je kdo dal to prek podjetju. Gre za okolico Maribora.

hvala, lp, Simon
1 2
Iskanje po temi