PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na drva.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preden ponovite uničenje nove peči, izmerite vlek, preverite izvedbo dviga povratka (verjetni problem smolenja še prej, kot slab vlek). V kolikor se ne boste naučili kuriti, pa žena naj se malo umiri, vam ni pametne rešitve. Boste pač lahek plen centralnarjev (ki so veseli vedno novih strank).

Še enkrat: dobite enega normalnega mojstra, da pregleda kaj je SEDAJ narobe narejeno, šele potem se spustite v novo investicijo.

Navadnih peči je kot pečka, ena bolj podobna drugi. Nekdo je omenil prehod iz Dacie na Zastavo. Sam pripominjam: iz Dacie na samokolnico...

Najprej se problemi rešujejo v glavah! Amen!
Prav glede prihodnjih zahtev glede prašnih delcev je treba premisliti glede investicije v zastarele kotle.

Zanimivo bi bilo na forumu videti več fotografij famoznega sistema, morda bi že na prvi pogled videli, kaj bode v oči.

Pred časom sem pisal, da se je ob nakupu hiše pač treba temeljito seznaniti z delovanjem vseh instalacij, s streho, izolacijami, okni, skratka z vsem v hiši. Ste pač sam svoj upravnik, ni druge. Zaradi izogibanja stroškom tudi sam svoj serviser. Nič ne pride samo od sebe...Nekaj najbolj trapastega je kritiziranje prejšnjih lastnikov, vsaj dokler ne razumete povsem delovanja naprav.
Zdaj ce je pec res tako slaba kot pise zdrava pamet, potem bo treba res menjat pec. Skoda ker se potrosniki tega ne zavedamo pravocasno in ne uveljavljamo stvarne napake.

Ce je vse to res,potem bi morala tukaj stvarna napaka biti resena v korist potrosnika.
Ne morem verjet da firma kot je viesmann na trg poslje tak polizdelek.
Dobite se kaksno mnenje o tej peci, po moznosti na tujih forumih.
A je tole temo pred leti odprl isti uporabnik
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?p=315067">viewtopic.php?p=315067</a><!-- l -->

Kar ne morem verjeti da pec ki naj bi bila tako slaba stane dobrih 6 jurjev.
Orlan super stane manj kot tretjino viesmana
Aha, sem samo linke preveril pa oznako 150. Detajlnih oznak pa res nisem preverjal.

Ocitno ima viesman se dovolj brandnejma (pa ovc na druginstrani)da se lahko heca s takimi zadevami ce je to res kar je zdrava pamet napisal.
Drva ki so vsaj nekaj časa bila nekje če tudi na prostem so se v precejšnji meri osušila. Pod nadstreškom in za malo strehce je stvar že kar užitna seveda ne za kak visoko tehnološki in nesramno drag kotel. Rešitev tega kar ti ljudja želijo je navaden litoželezni kotel ki bo prebavil tudi malo bolj vlažna drva le da bo malo cvrčalo v peči in se kadilo iz dimnika.
Ker verjetno ne živita nekje na oni strani orbite Marsa, napišita (vsaj grobo) lokacijo.
Lahko pa naredita 'kurilniški' piknik pa se tudi najde kaka rešitev.
Glede na to da imaš 1500l zalogovnik, kupi navadno Centrometalovo peč 30kW za 850 eu in seltronovo avtomatiko za varovanje povratka.
Peč nima potem kaj kondenzirat niti kadit. ( še prej pa temeljito dimnik očistit - in upam da imate vsaj 6m fi 200 dimnika......... )
Tudi Burnit ni za odmet...

Vseeno mi ni jasno, ako so izključno za svetovanje leteli ven cekini... imam slab občutek, da dosedaj ni šlo vse po PS-u. Nova peč lahko ne reši problema....

Sem fotografije kurilnice zgrešil?
Svedr
200 dimnik,da bodo polena kar v kosih letela skozi streho?
Kaj ko bi dal 50kw pec da je bo slucajno presvoh Wink
V čem je problem.. mi imamo tudi 200 mm šidelov dimnik.. pa se spogledujemo s Valher DKP 35 kw. Menim, da je rešitev v peči ne v dimniku Smile
Artist01
Samo gozd ni nič, potrebno je še veliko operacij/opreme/časa, da imaš na dvorišču iz dreves zloženo pod streho primerno kurjavo.
To je vse doma, traktor, dve Huskvarni tamala in ta večja motorka, prikolica, pa dva para pridnih rok Smile doma je kar 40 m+ , ker smo morali čistiti gozd.. vemo kaj pomeni pripraviti drva... sam DKP, pomeni pa zjutraj naložiš drva, gre v zalogovonik za dva dni. potem pa dogreje peletnik... to pomeni, da par dni ne veš zakaj je toplo po hiši.. No tako si mi predstaljamo,.... smo si samo po tej povezavi ogledali... <!-- m --><a class="postlink" href="http://gradimo-ceneje.si/listing-item/valher-ogrevalna-tehnika/">http://gradimo-ceneje.si/listing-item/v ... a-tehnika/</a><!-- m --> , nimamo pa še doma.. ko bo, bom povedala Smile
Za to kar vi iščete bo najbolje vzeti nek litoželezni kotel, čim cenejši kajti člene za te kotle lijejo tako ali tako v eni livarni. enkrat na teden boste malo poščetkali dimne kanale, v kotlu bo cvrčalo sosedje pa preklinjali. Kuriti mokra drva ni nesmisel temveč greh. Ob hiši se vedno najde pokrit prostor za avto, da ne rečem selo garaža v hiši za skaldovnico drv je pa problem. Kotel je lahko uničen zaradi napačnega kurjenja oziroma mokrih drv a taka drva vam bodo uničila vsak kotel
Kurili Smile, bi radi sliko naše garaže, saj pri 40 kvadratih garaže, smo z dvema avtoma na dvorišču Smile Drva smo pa lepo zložili, da se dodatno pridno sušijo, mokrih drv pa ne vozimo k hiši... so še tri leta nazaj na zalogi za pripeljat v garažo. Če pa ta niso suha,.. po tem pa ne vem... Kotel, kot sem link pripela je pa odličen, samo dinarčke je treba še nakazat pa monterja počakat Smile
1 2
Iskanje po temi