PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ključ elektro omarice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izvedba in tip omarice, to, da se vrata upognejo, ti ne dajo pravice posegati v merilno elektro omaro. Konec. Pika.
Glede na omenjeno izobrazbo (faks) bi se kot strokovnjak moral tega še toliko bolj zavedati, ne pa da predlagaš tule na forumu ljudem, kako storiti nekaj narobe, da ne rečem protizakonit poseg. In ne nazadnje je to še en dokaz, kako marsikdaj v šolah, faksih in preostalih institucijah ljudi ne naučijo ničesar ali pa le ti v predavalnicah sedijo na ušesih. O tem, kako se teorija in praksa velikokrat razhajata, pa o izkušnjah, pa raje nebi.
Če smo že pri omarici. Rabil bi zunanjo omarico za tri faze (če je pomembno) za števec in tiste tri varovalke. Kaj nabavit.
Sedaj je znotraj in bi prestavil števec pred fasado na mesto tam, kjer je sedaj zunanja samo z varovalkami.
@arbajter, žal te moram popraviti. Teorija in praksa se ne razhajata ampak se vedno dopolnjujeta. Kar se pa tiče nebuloz, ki jih trosi @suha, pa je škoda vsakršnega komentarja.
Kako je že nekdo rekel? Med genijem in bedakom je zelo majhna razdalja ali nekaj podobnega. Električarji bi rekli, da je majhna prebojna trdnost. :lol: :mrgreen:
jani65 Napisal:Če smo že pri omarici. Rabil bi zunanjo omarico za tri faze (če je pomembno) za števec in tiste tri varovalke. Kaj nabavit.
Sedaj je znotraj in bi prestavil števec pred fasado na mesto tam, kjer je sedaj zunanja samo z varovalkami.
Najprej moraš zaprositi Elektro za soglasje za priključitev za prestavitev merilnega mesta. Tam boš dobil vse informacije o omarici in njeni opremi, ki se jih boš moral držati kot pijanec plota.
Mirator
A ni že oni beloglavi E=mc2 učenjak enkrat zapisal: samo dve stvari sta brezmejni: vesolje in človeška neumnost. Pa je potem dodal: samo za vesolje nisem čisto prepričan. :lol:
Če ima kdo ključ od elektro omarice (elektro celje, cca. 1990), mi naj javi na zs, za koliko mi ga posodi, da ga dam naredit... Nujno pottebujem!
Ključar ga praviloma ne bi smel duplirati.
Mogoče najdeš kakšnega.

PS : Eh, v celjskem koncu sigurno ne bo problema :-) :-)
Je problem. Če mi ključar, ki mi izdela vse mogoče in nemogoče ključe reče da ne gre, mu verjamem. Ključ sem sicer dobil iz drugih virov, ne želim omenjati iz katerih. Sam ključ je Assa Abloy, zadaj stoji Radikovič iz Kranja. Nepooblaščeni nimajo pravice posegat v PMO, vključno z menoj.
Jaz sem dolga leta nazaj (enih 15?) dobil v posodo ključ in sem naredil kopijo, ki je bila identična, original sem vrnil, kopija pa ni odpirala. Zdaj pa bodi pameten. Tongue
Ja pilo v roke pa malo popraviš..... če znaš kako, navadno pobarvaš ključ, da vidiš jedro problema...
Matofill
pa si ti že videl celjski elektro ključ? Poglej si ključek (paličico) od assa abloya. Ma kako barvanje neki....tam to odpove.
Ja nisem videl še Ce ključa.....
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=N7lWM_yDxU0">https://www.youtube.com/watch?v=N7lWM_yDxU0</a><!-- m -->
arbajter Napisal:Sam ključ je Assa Abloy, zadaj stoji Radikovič iz Kranja.
Že kaki dve leti med tema dvema ni neposredne povezave.
Koliko pa pride ena taka klasična cilindrična ključavnica , verzija 2. ? CCa ?
1 2 3 4
Iskanje po temi